Автор Тема: Войнишки клин и туристически панталон - едно сравнение от OPS  (Прочетена 11879 пъти)

Keltis

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 34
Да, знам за кой клин става въпрос. Виждал съм го, но не съм го носил. Явно съм изтървал ...
Нищо не си изпуснал.На новия камуфлаж лятната риза и панталона не са лоши като здравина и вентилация.Тъпото е, че разни малоумни началници карат хората да тъпчат ризата в панталона и колана дето ти държи гащитя трябва и да ти носи сумката, манерката и шанца......Абе то едно снаряжение, добре че поне по мисиите не ги пускат така, че ще им се смеят и камилите :P :P

Интересно как се нарича сухарна торба в турската армия......сигурно екмек торбасъ ;D :P :P

ilianlp

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 22
"Имам два камуфлажа - летен от старата унифорама, но малко тунингован и зимен от новата уноформа. Ления, нищо, че е найлонен"...аз ли нещо не съм разбрал, или ленът е найлон :o

Keltis

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 34
"Имам два камуфлажа - летен от старата унифорама, но малко тунингован и зимен от новата уноформа. Ления, нищо, че е найлонен"...аз ли нещо не съм разбрал, или ленът е найлон :o
...Летния, нищо, че е найлонен.....това е имал предвид колегата.

EXeCuTiOnER

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 84
Нищо не си изпуснал.На новия камуфлаж лятната риза и панталона не са лоши като здравина и вентилация.Тъпото е, че разни малоумни началници карат хората да тъпчат ризата в панталона и колана дето ти държи гащитя трябва и да ти носи сумката, манерката и шанца......Абе то едно снаряжение, добре че поне по мисиите не ги пускат така, че ще им се смеят и камилите :P :P
Имам цялата униформа без шапката, но обикновено заменям ризата с една памучна метълска блуза. Така или иначе съм доволен от униформата, особено от подплатите.
Всеки може да живее в цивилизацията, номерът е да оцелееш извън нея.

BazilVenceslas

• Full Member
  • Публикации: 175
    • Туристическо дружество "Сърнена гора"- Стара Загора
Уточнете кой са тея стари клинове. Всичките казват, че са стари, ама не е само един вид стар.

Този е въведен след 89-та:

или

с чисто зеленият камуфлаж (като мешките) от 70-те:
Екипировката не прави туриста, само помага!

Hobo

• Hero Member
  • Публикации: 820
Не разбрах за клина ли питаш или за униформата, за която говори EXeCuTiOnER. Ако е за клина виж в отговор 13. Там добавих снимка.
Горд съм, че служих на Родината в редовете на БНА!

BazilVenceslas

• Full Member
Оффф да за клина питах, защото не може да се разбере кой от кой е по-стар.
Неволно съм написал униформ, просто защото резглеждах разни снимки в интернета. Ще го поправя!
А иначе, да за тоя клин говоря, зеления. Не го бях видял.
Този клин много го харесвам и един мангал продава такива (стига да има мой номер), но не ми харесва, че няма КАРГО джобове или тези джобове големите отстрани на краката! Оказаха се доста полезни от опита ми с сегашните спарващи (уудланд) камуфлажи. Иначе имам възможност да си купя и клин от 90-те с такива джобове, НО С КОПЧЕТА, а не с лепенки, защото на сегашните, лепенките им отидоха на кино...

За кой клин би ме съветвал Хобо?

EXeCuTiOnER

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 84
За мен панталон без големи джобове не е панталон. Новият камуфлаж (с лепките на джобовете) е по-плътен от стария (с копчетата), малко по-трудно се мокри, повече топли, но и повече запарва.
Всеки може да живее в цивилизацията, номерът е да оцелееш извън нея.

torah

• Гост
Странно ми звучи как може някой да предпочете съвременен туристически панталони/летни, зимни/, с мембраните и всичките им екстри, пред войнишки клин. В казармата съм носил такъв и помня , че бая пот се лееше. В крайна сметка обаче всеки сам избира какво да носи. ;)

Hobo

• Hero Member
Re:Войнишки клин и
« Отговор #24 -: 29 Август 2011, 01:27:18 am »
Хора всякакви! Имало и такива които доброволно се опаковали с найлон. При това плащали луди пари за това, представяш ли си?!

paotod

• Newbie
  • *
  • Публикации: 1
чета и се чудя ,това ли е този така нахвален клин : http://prodavalnik.com/valneni-voynishki-drehi-i2844883  ?

Hobo

• Hero Member
Re:Войнишки клин и
« Отговор #26 -: 17 Ноември 2011, 17:41:04 pm »
Не, не е това! Коментираме клина от лятната униформа. Има снимка в отговор 13. Линка, който си дал показва зимната униформа на БНА. Тя е от шаяк. Зимният клин е невероятно добър за зимата на планина и открито. Ако обявата е твоя можеш да я пуснеш в раздел "Купувам - Продавам".

jordanov

• Sr. Member
  • Публикации: 283
Ха ха Хобо трябва и да предупреждаваш че за човек който не е обувал такова нещо , първия път си е шоково . ;D Особено пък ако тръгва на дълъг път , каквито примери имаме вече .

BazilVenceslas

• Full Member

cat

• Sr. Member
  • Публикации: 462
Базиле де го снима тоя селянин бе .