Името на Mors Kochanski на български език се изписва Морс КОХАНСКИ, а не Кочански!
... как да се справиш с шока от гледката,всеки би реагирал по различен начин,но ако не си изпадал в подобна ситуация незнаеш как ще реагираш.
Това за урината... Сигурно има значение естеството на раната, иначе като дете колко прости и колена съм напикал...
Сигурно има значение естеството на раната, иначе като дете колко пръсти и колена съм напикал...
може би защото урината е стерилна когато е "прясна"
Капилярен кръвоизлив– изтича умерено количество кръв, която спира сама или след поставяне на превръзка.
ДА НЕ СЕ ПОСИПВА С ТЮТЮН, ПРАХ ОТ ГЪБА ПЪРХУТКА И ДР. С ЦЕЛ КРЪВОИЗЛИВЪТ ДА СЕ СПРЕ !Ваньо тука не съм съгласен с тебе . Гъбата пърхутка има доказано вече антисептично действие използва се като съставка в лекарствата за лечение на екземи и други дерматити .
Не знам дали кръвоспиращите свойства на тютюна са мит или не, но лично аз съм го използвал многократно за целта. Както и урина за промиване. Тютюнът спира кръвотечението. Доказано от практиката.
Цитат на: samotniq valk в 28 Февруари 2011, 10:32:39 amНе знам дали кръвоспиращите свойства на тютюна са мит или не, но лично аз съм го използвал многократно за целта. Както и урина за промиване. Тютюнът спира кръвотечението. Доказано от практиката. Искам демонстрация при артериално кръвотечение.