Автор Тема: "Зимно време с торбичка, лятно с абичка" - или кой какво облича за планина  (Прочетена 9552 пъти)

LIC

• Full Member
  • Публикации: 154
Всеки да носи каквото му е удобно! Всичко е въпрос на личен избор! Все пак всеки е сложил в раницата си нещата на проба-грешка и сам през годините е преценявал какво му е нужно. Тук все пак сме за да обменяме личен опит, а не типично по български "Моето е най-хубаво, защото е мое"
Да си кажа аз, че като турист ползвам най-обикнвен шушляков анцуг от близо 4-5 години. Идеален е, държи прохладно, тежи под 100гр, като се намокри изсъхва само от поглед. Мазал съм го със смоли, калял съм го, врял съм се в шипки, държи се мъжки. Ето нещо обикновено, с което едва ли повечето тук биха излязли в планината, но на мен ми е удобен.

samotniq valk

• Full Member
  • Публикации: 119
Re:"Зимно време с торбичка, лятl
« Отговор #16 -: 29 Август 2011, 22:03:56 pm »
Ами аз с първия си коментар питах. Ама ме пратиха при индианците. Та ще разбера ли какво е предимството на мембраните докато газя балура или се вра в трънака пред старите ми дънки или войнишкия клин? Както казах, с тях имам опит в какви ли не ситуации и не съм имал някакви неудобства

torah

• Гост
Казах ти още тогава, за тези дейности не ти трябва, карай с клина, не искаш ли да разбереш, "найлоните" са за туризъм, и спорт. Тези дейности които си изброил нямат нужда от мембрани. 

samotniq valk

• Full Member
« Отговор #18 -: 29 Август 2011, 23:14:43 pm »
Значи за тежка дейност, с голямо натоварване, може с клина. Ама за разходка си трябва мембрана. Така ли?
Извинявай, пич, ама тая работа ми прилича на обикновен келешлък. Да си разходим скъпата екипировка

GOART

• Full Member
  • Публикации: 126
Значи за тежка дейност, с голямо натоварване, може с клина. Ама за разходка си трябва мембрана. Така ли?
Извинявай, пич, ама тая работа ми прилича на обикновен келешлък. Да си разходим скъпата екипировка
Аз пък нещо не чатнах...ти за работно облекло ли питаш или за туристическа екипировка?
Нали правим разлика,а? :)
А това за обикновенния келешлък, май отива към......А бе то гроздето кисело  :D
Тва го казвам, защото съм носил и от двете , по много и намирам разлика.
Но, кой както му харесва, това да носи.
Три неща никога не се връщат обратно: време, дума, възможност.
Три неща никога не трябва да се губят: спокойствие, надежда, чест.
Три неща са най-ценни в живота: любов, убеждения, приятелство!

kol4o

• Full Member
  • Публикации: 195
 ;D ;
и аз съм фен на шушляковия ханцук
не го помня на колко години е ама ми е удобен и лек
мембраните да си ги носи беъра...поне из нашите планини

GOART

• Full Member
« Отговор #21 -: 12 Септември 2011, 12:48:54 pm »
Относно беъра.....имам яке, панталон и риза. Невероятно прилични дрехи, само дето цената е леко завишена от името.
И тоя човек, след като е създал такъв имидж, дали ще пусне некачествени стоки?
Как мислите?

Hobo

• Hero Member
  • Публикации: 820
« Отговор #22 -: 12 Септември 2011, 13:01:23 pm »
Относно беъра...след като е създал такъв имидж, дали ще пусне некачествени стоки? Как мислите?
Не се налага да мислим. Достатъчно е да си спомним фиаското със сървайвъл ножа. ;D ;D ;D А с torah случая е друг. След като за един ден успя да оспами всички теми във форума, в които се споменава естествена материя, накрая Самотния Вълк просто му натри носа.
Горд съм, че служих на Родината в редовете на БНА!

samotniq valk

• Full Member
Аз пък нещо не чатнах...ти за работно облекло ли питаш или за туристическа екипировка?
Нали правим разлика,а? :)
А това за обикновенния келешлък, май отива към......А бе то гроздето кисело  :D
Тва го казвам, защото съм носил и от двете , по много и намирам разлика.
Но, кой както му харесва, това да носи.

Хубаво де, кажи я разликата. Защото на мен хич не ми е много ясно, защо ако се натоварвам с полска работа, ще ми стигат старите дънки, пък да се мотая по туристическите пътеки ще ми трябва специална екипировка.

GOART

• Full Member
« Отговор #24 -: 12 Септември 2011, 16:30:55 pm »
Работното облекло е предимно от памук и това е достатъчно за работа, но не е въобще препоръчително да се носи памук за
преходи в планината, камо ли през зимата ако се изгубиш или те изненада кофти време и трябва да се преспива където завариш.
Пластмасата е лека и най-вече, ми е приятно да съм сред природата, независимо от времето.
Ако на теб ти е приятно с дънки, ами от това по-хубаво няма....всеки  е различен, просто аз не  бих тръгнал така.
Съжялавам за лаконичните отговори, но много не ме бива в дългото писане.

ko54

• Hero Member
  • Публикации: 1415
    • Недвижими имоти в България
Какво са носили през 70-те години в руския Спецназ, вж. глава ІІІ: - http://www.lib.ru/WSUWOROW/akwarium.txt   Обувки - кожа, облекло - памук, лен, фина вълна(само естествени материали). Съставът на аптечката също е интересен. Сега как е в момента - не знам.

Виктор Суворов(Владимир Б. Резун), каквото и да се говори за него, и оставяйки настрана идеологическите аспекти - все пак си е кадрови гереушник(ГРУ). Има си и смъртна присъда за предателство, след като духва през 1978 г. във Великобритания.

Огънят грее и свети, а телевизорът само свети и то само от едната страна.          

kol4o

• Full Member
  • Публикации: 195
голям съм му фен на суворов
 :D

Kent

• Sr. Member
  • Публикации: 351
сори за офф-а но суворов макар и наистина да е предател няма смъртна присъда. а колкото до екипировката на СпН повечето от писанията са му щурутии или щуротии на куб.

ko54

• Hero Member
  • Публикации: 1415
    • Недвижими имоти в България
Извинявай, kent, ама дай повече подробности - кое точно от описанието на екипировката на спецназовеца в глава ІІІ на книгата "Аквариум" е щуротия и щуротия на куб? 

Огънят грее и свети, а телевизорът само свети и то само от едната страна.          

Kent

• Sr. Member
  • Публикации: 351
Ами отдавна спрях да се интересувам от СпН, па от Резун съвсем, щото ако има дарба и познания то това е бизнеса и нищо друго /нещо кат Солженицин в кашишки вариант/... ама доколкото си спомням митичния нож с изхвърчащи остриета, обувките с титанови пластини в подметките и такива с обърнати наобратно подметки и още други неща...трябва да прегледам книгата пак за да се сетя кое точно беше получило неласкави отзиви от хора от техния бранш и то реални, а не криещи се по неизвесни причини в мъглявия албион.
п.п. между другото един бългърски професионален войник като видя на ирена германските камуфлажни гащи и само зацъка завистливо с език на ботев вчерас.
изинявай ако съм те наскърбил неволно, макар и да недолюбвам военните /понеже не съм имал особено добри впечатления от тези които съм заварил по време на моята служба/, им уважавам професията като всяка друга. горе писах за конкретния автор а не за спецовете по принцип. и за реалната им екипировка. това което знам.