Автор Тема: За едно неосъществено разузнаване  (Прочетена 1961 пъти)

hr.zlatarev

• Full Member
  • Публикации: 114
За едно неосъществено разузнаване
« -: 13 Януари 2011, 12:55:40 pm »
Админа на форума ми подхвърли една идея та събрах кураж да направя един опит за споделяне на преживяното. Сега е зима и мислиме повече за ски но идва пролетта а с нея и новите приключения. От миналия май остана едно недовършено изследване /и завладяване/ на нова територия, за което искам да разкажа.
Бяхме се уговорили с приятели да отидеме за гъби към с. Огоя. То е в подножието на Стара планина между Своге и Ботевград. От там бяхме минавали преди две три години при една автоекскурзия по билото на планината и ни харесаха поляните преди селото. Аз и Мишови имахме около час преднина и решихме да изчакаме останалите на един завой на пътя над с. Бакьово. Тръгнахме по байра нагоре за да видиме има ли гъби и полека лека се изкачихме до едно било на 200-300 м.нагоре.

Превалихме билцето и какво да видиме - от другата страна се отвори чудна долина: :o

-Какво ще кажеш да разузнаеме.. ???

-Някъде от там е пътя.- видя Мишо.

А долу.

Изненада! :)

Пътят пресичаше многократно реката.

Все по-навътре в планината.

В това време приятелите се появиха.

И ни върнаха обратно, защото целта този път била друга. >:(

...И налазиха поляните на Огоя.

На някои им вървеше повече.

А на други не. :-[

Я виж ти!

Мишо може да изкара тук цялото лято...

...Че и пресни яйчица ще купим...

Така завърши този ден – с омлет с гъби и закана за това лято: По Елешница по Елешница та чак до Мургаш...

vanjo

• Hero Member
  • Публикации: 854
Re:За едно неосъществено разузнаване
« Отговор #1 -: 13 Януари 2011, 13:24:44 pm »
Таман да попитам това не е ли елешнишката река, и хоп накрая написано   :-[
Поздравления за разходката макар и в минало време с пожелания за по-детайлно разузнаване и още повече снимки и приятни моменти.

Hobo

• Hero Member
  • Публикации: 820
Re:За едно неосъществено разузнаване
« Отговор #2 -: 13 Януари 2011, 13:52:11 pm »
Много свежо разказче. Напълни ми се окото със зеленина и си замечтах за пролетта. :) Радвам се, че сте си изкарали така добре!
Горд съм, че служих на Родината в редовете на БНА!