Името на Mors Kochanski на български език се изписва Морс КОХАНСКИ, а не Кочански!
След помощта от Админа и Ваньо, за което съм им много благодарен ще пусна няколко снимки и на друг полезен /и струва ми се уникален инструмент:Вижте еделвайса:Тази калъфка я измисли един чичо обущар /дано да е жив и здрав/. Имаме колега, който се занимава с кожа - дано да му е от полза идеята.Тази брадвичка я намерих до развалините на една стара къща преди 15-тина години без дръжка. Като гледам еделвайса е или българско или немско дело / мисля, че само ние и немците символизираме еделвайса/. Определено не е пикел но като че ли идеята е за нещо такова. Според мен става за окопаване на палатка и насичане на съчки за огън. От време на време го нося но честно да си призная не съм го използвал много.
Здравейте,Искам и аз да се оборудвам с такава лопатка, но понеже не вярвам на китайските сгъваеми лопатки, изнамерих това: http://olx.bg/lopatka-zgvaema-i44704297 . Понеже нямам опит с такива, а и не съм ходил в казарма, моля споделете дали си струва. Ще стои в колата и ще се ползва основно за палатки и излети в природата, недай Боже и за някоя аварийна ситуация, така че не ме притеснява теглото, държа да е здрава и да издържи дълго време.