Автор Тема: Обиколка на България. Стартирам на 1-ви Юни!  (Прочетена 6934 пъти)

Gergoff

• Full Member
  • Публикации: 101
Re: Обиколка на България. Стартирам на 1-ви Юни!
« Отговор #30 -: 22 Юни 2014, 16:30:01 pm »
Прибрах се. Обиколката завърши успешно. 2146 км. за 19 дни, без качване на камиони, влакове или каруци. Последните 6-7 дена бяха доста тежки. Големи баири, дъждове и пукане на гуми. Тези дни подробен очерк.

Благодарности на всички за подкрепата тук, на ЛС и по телефона.
Блажен да е този, който няма какво да каже, но въпреки това мълчи!

Hunter

• Full Member
  • Публикации: 108
« Отговор #31 -: 22 Юни 2014, 18:13:04 pm »
Жив и здрав да си  :) То без трудности нямаше да е приключение , а разходка. Чакам снимки с нетърпение. Покрай вашите пътувания, чак на мен ми се докарва колело, дето съм заклет моторист. Но все си мисля, че няма да ме грабне тоя велотуризъм, щом досега не съм се подхлъзнал по него. Отново да кажа, че много се радвам за успеха ти и ти пожелавам и далеч по-сериозни пътувания, не само у нас а и извън граница  :)

ermenkovbg

• Newbie
  • *
  • Публикации: 4
« Отговор #32 -: 22 Юни 2014, 23:38:35 pm »
Честито приключение :-) и голямо БРАВО за желанието/изпълнението. Бъди жив и здрав  :D

meco puh

• Hero Member
  • Публикации: 540
« Отговор #33 -: 24 Юни 2014, 01:33:27 am »
За пример си, ти си за посочване.
Каза и го стори, въпреки лошото време. Прави ти чест. Предложих ти да отложиш, сега съжалявам за предложението си. Ти си много сериозен мъж и трудно можеш да се отклониш от предприетия път.
Бъди здрав, очаквам следващото ти предизвикателство.
Човека е човек, когато е на път!

Demonizer

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 27
« Отговор #34 -: 24 Юни 2014, 22:57:00 pm »
Много интересни разкази, браво за обиколката! Това се казва приключение, пожелавам още много такива! Като студент в сесия, завиждам благородно. :D

Hobo

• Hero Member
  • Публикации: 820
« Отговор #35 -: 25 Юни 2014, 00:18:48 am »
Gergoff, поздравления! Ще чакаме подробен разказ. Гордея се, че сме съфорумници. РЕСПЕКТ!!!
Горд съм, че служих на Родината в редовете на БНА!

Gergoff

• Full Member
« Отговор #36 -: 28 Юни 2014, 20:04:31 pm »
Извинявам се, че е с линк, но стана малко дълго, заради снимките и ще ми е трудно да го направя два пъти. Дано ви е интересно!
http://gergoff.blog.bg/turizam/2014/06/23/obikolka-na-bylgariia-s-kolelo-2014-40-biri-chast-1.1275658

Valenti

• Sr. Member
  • Публикации: 352
« Отговор #37 -: 28 Юни 2014, 21:53:44 pm »
Не се извинявай!  ;) Не само че, специално за мен беше интересно, ами го четох два пъти!  ;D
Страхотен пътепис, много точно описан-с малко думи,но на правилното място! Специални благодарности от мен и много се радвам, че успешно завърши и таз годишното ти приключение! Респект!

vanjo

• Hero Member
  • Публикации: 854
« Отговор #38 -: 30 Юни 2014, 21:27:15 pm »
Страхотен пътепис, поздравление за реализацията на това приключение.

emil

• Sr. Member
  • Публикации: 275
« Отговор #39 -: 01 Юли 2014, 10:34:55 am »
Фантастично! А би ли споделил и техническата страна на въпроса: Екипировката и оборудването, което си използувал.
Човешкият мързел е двигател на прогреса!

Gergoff

• Full Member
« Отговор #40 -: 01 Юли 2014, 22:48:28 pm »
Фантастично! А би ли споделил и техническата страна на въпроса: Екипировката и оборудването, което си използувал.
Разбира се. Започвам от колелото-Драг Гранд каньон Те. Това е малко по-добрата окомплектовка на модела Гранд каньон. Гуми, също хубави-Кенда, но както се оказа не винаги дори хубавите гуми са способни да издържат на нашите пътища. Едноместна палатка Кечуа, не съм доволен от представянето и при дъжд, но съм доволен от това, че  я избрах да е саморазгъваща се. В случая с комарите, покрай Дунав, пет-шест минути за разпъване на обикновена палатка щяха да са изключително неприятно изживяване! Къмпинг-душът, както написах в пътеписа, се оказа най-неизползваемият предмет, който носех. Малката разтегателна маса, с разтегателния стол, които купих с огромно желание, май повече тежаха, вместо да са ми полезни. Ползвах ги само две вечери. Спален чувал, от Метро-голям боклук. В по-добър ще се инвестира за следващото пътешествие. Самонадувен дюшек, води се три сантиметра, ама не е или поне аз не го усещам да е много удобен, но комбиниран с обикновеното шалте става. На доста неравни места спах, по-дебел дюшек би допринесъл за по-голям комфорт при съня, а при такива приключения наспиването е много важно! Спрей срещу кучета, сгъваем нож-Колумбия, пластмасови вилички. Репелент срещу ухапване от комари, слънцезащитен крем също. Аптечка с най-налжащи превързочни и промиващи материали, ведно с упсарин, парацетамол и беналгин. Зарядни, фотоапарат и таблет, както и карта на България. Дъждобран и най-важният артикул-платнище, от тези тип найлонови. Четири въжета, по десет метра. Щипки, също, показвал съм в друга тема как се защипва тънък найлон, от левче, за рейките на евтина палатка и спасява положението в два поредни дни от силни поройни дъждове. Сигурно ще пропусна нещо.

jordanov

• Sr. Member
  • Публикации: 283
« Отговор #41 -: 02 Юли 2014, 09:57:19 am »
Поздравления и от мен! Стягай се и догодина тръгваш по маршрута в обратната посока. Спецовете обещават че нямало да има толкова комари 8)

Gergoff

• Full Member
« Отговор #42 -: 02 Юли 2014, 18:33:03 pm »
Не зная дали бих повторил това по нашите пътища. Действителността с шосетата е стряскаща. По-голямата част стават само за офроуд, за съжаление! Нещо из Европа ми се върти в главата, ако ме държи ентусиазмът дотогава.

meco puh

• Hero Member
  • Публикации: 540
« Отговор #43 -: 05 Юли 2014, 21:10:18 pm »
... Нещо из Европа ми се върти в главата, ако ме държи ентусиазмът дотогава.
Бръмбъра когато влезе в главата е много гадно. Каквото и да сториш не излиза.
Твоят бръмбър е благороден, послушай го.
Като ти се върти в главата, направи го. Иначе, ще дойде ден, когато ще се върти да го направиш, но ще е късно.
Очаквам следващото ти дръзновение.
Не забравяй, че идва ден, когато мечтите стават неосъществими.
УСПЕХИ, ГЕРГОВ. Винаги далеч, но винаги съм с теб.

Gergoff

• Full Member
« Отговор #44 -: 05 Юли 2014, 21:17:06 pm »
Благодаря на всички за добрите думи! Имам доста време за подготовка и самонавиване. Бъдещето ще покаже!