Автор Тема: Бушкрафт в картинки  (Прочетена 45517 пъти)

Hobo

• Hero Member
  • Публикации: 820
Re: Бушкрафт в картинки
« Отговор #45 -: 25 Март 2011, 20:11:47 pm »
"В битката за оцеляване наличието или отсъствието на няколко ключови предмета може да означава живот или смърт. Ето защо е необходимо винаги да се взема предвид възможността за заплашващи оцеляването ви обстоятелства и да носите със себе си нужното, за да се справите с тях." - любим цитат!

В битката за оцеляване - гаражен Бушкрафт.

снимка: Cat
Горд съм, че служих на Родината в редовете на БНА!

vanjo

• Hero Member
  • Публикации: 854
« Отговор #46 -: 28 Март 2011, 11:09:59 am »

Valenti

• Sr. Member
  • Публикации: 352
« Отговор #47 -: 01 Април 2011, 11:12:55 am »

Така се лови риба! ;D

kol4o

• Full Member
  • Публикации: 195
« Отговор #48 -: 01 Април 2011, 12:36:25 pm »
ако на това му викате бушкрафт...сменете темата на "надяждане с возене на кола"
...гледам я темата как по4на...викам ще се усетят пи4овете да пуснат и някоя свясна снимка...то кой колко му събирала скарата и къде ходил с колата...
ебаси буша ебаси крафта

scrooge

• Full Member
  • Публикации: 176
« Отговор #49 -: 01 Април 2011, 13:03:29 pm »
ако на това му викате бушкрафт...сменете темата на "надяждане с возене на кола"
...гледам я темата как по4на...викам ще се усетят пи4овете да пуснат и някоя свясна снимка...то кой колко му събирала скарата и къде ходил с колата...
ебаси буша ебаси крафта
Е гладни ли да стоим бре?
don't waist your time for searching all those waisted years

Hobo

• Hero Member
« Отговор #50 -: 01 Април 2011, 13:12:05 pm »
Тея само за еденье и пиенье мислят. Пусни им някоя свястна дано се засрамят.

kol4o

• Full Member
« Отговор #51 -: 01 Април 2011, 13:30:00 pm »
Тея само за едене и пиене мислят. Пусни им някоя свястна дано се засрамят.
като гледам на някои няма да им се отрази зле малко гладуване и ходене пеша...мое мнение
снимки кат ка4а в снимка бг...отнема време
ама аз не съм по буша аз ходя по планините...ходя пеша ;)
...готово турнах малко от мальовица
http://kol4o75.snimka.bg/daily/mal-ovica.581983

Ludipipo

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 23
« Отговор #52 -: 01 Април 2011, 14:13:03 pm »
Малка разходка в Рила 2009г. Рилски езера - х. Иван Вазов...  ;D

Hobo

• Hero Member
« Отговор #53 -: 01 Април 2011, 14:30:52 pm »
Kol4o, на шега подметнах за яденето, пиенето и снимките, но не съжалявам, защото се порадвах на твоите снимки.  Хубаво сте си изкарали. За мен походите, лова, риболова, пещерите, полето, скарата сред Природата все са бушкрафт. Просто всеки го разбира или практикува по своему, а някои по много начини. :) Както беше казал Valenti681 "По-добре да отида с колата да пекна една скара сред Природата, отколкото да търкам гащи в града". Да сме живи и здрави по-често да се случва, а как, всеки си знае. :) Радвам се, че се запознахме визуално!

kol4o

• Full Member
« Отговор #54 -: 01 Април 2011, 14:34:58 pm »
радвам се 4е ти харесаха.
мен ме депресираха...утре заминавам надале4 и не знам кога ще се върна ...а българия хубава хубава.. и времето се оправя...ама нищо поне снимки имам...

cat

• Sr. Member
  • Публикации: 462
« Отговор #55 -: 01 Април 2011, 21:41:38 pm »
kol4o направо ме засрами  :( в темине е имаше и други снимки но нещо е станало със сървъра сега ще ти кача някоя снимка от нашите разходки не ходим само с колата и до скарата бе човек

kol4o

• Full Member
« Отговор #56 -: 01 Април 2011, 22:09:29 pm »
тва ве4е е друга работа
извинявам се ако съм засегнал някой
неволно е било

Valenti

• Sr. Member
  • Публикации: 352
« Отговор #57 -: 01 Април 2011, 22:21:35 pm »
Вземам си поука от забележката на kol4o, ето как изглеждам в повечето случаи когато не съм... пред скарата ;D ;D ;D :

аз съм този в ляво

...вторият от ляво(жълтото пате ;D)

тука само 40км в едната посока

и пеша до местноста ,,Петрича"

и как след толкова тежки преходи да не покажа и най съществената част? ;D
,,Без рЪнЪ нема БорбЪ! ;D ;D ;D

...на хижа Узана

Аз така го разбирам ,,бушкрафта"! Не ми се сърдете, но се дразня когато чета че ,,бушкрафта сме го превърнали в скара бира"

LIC

• Full Member
  • Публикации: 154
« Отговор #58 -: 02 Април 2011, 01:47:41 am »
Ето един пролетен бушкрафтър. Под бележка да напиша, че игликата е доста полезна билка, става чай с отлични качества. Чаят действа диуретично и успокоява нервната система. Четири от общо осемте вида иглика в България са защитени и не бива да се берат. ;)

Когато можеш да ходиш в снега по тениска. Предполагам всички сте стигали до момента, в който си в гората, времето е хубаво, пролет е! Птички, пчелички и цветята цъфтят. В следващия момент забокаляте хълма и попадате в северно дере и се озовавате до кръста в сняг. Ето го и този момент. На снимката не си личи особено, но снега е до кръста и често пропадахме с целия крак в някоя дупка с по-разтопен сняг. Това е пролетта на северния склон на връх Персенк. По пътя до там редувахме лятна жега, прецъфтяли поляни цветя, както и напъпили минзухари, сняг до кръста, паднали дървета, едни от най-високите римски пътища в страната. Един изключитлно приятен и дълъг маршрут за пролетното време /Орехово, Персенк, Чудните мостове, Кабата, Орехово/

А ето ме и с Ани. Предполагам всички сте чували за нея.

Зад нас се виждат малки червени точки. Така наречената туристическа маркировка - котешко око.  Доста рядко срещана според моите наблюдения. Използвана най-често в състезателни маршрути.

Това е по пътя между х. Богдан и върха в китна пролет. Естествене отново вали. Без дъждобрана в гората не се ходи.  Всеки знае колко бързо се разваля времето. И как тръгваш в слънце и стигаш в буря/ или поне поне аз съм голям карък и планината винаги ме предизвиква/

Ето го и израза да се качиш на най-високото. Е най -високото поне в Средна гора. Труден връх за покоряване. Едвам го намерихме това циментено нещо в гората. Това е израза да те мачка бушкрафтърска кубинка.

Ето го и големия комин.

Кеф голям е да го видиш, хората който са взимали тарзановата пътека знаят за какво говоря.

За съжаление в много сублимни моменти от моите скитания не съм имал фотоапарат или да съм имал е било :напечено за да го извадя. Случвали са се всякакви гадости с бури по време на път, обилни валежи, ураганни ветрове, всякакви видове гадости, както и добрите моменти, като дъгите след бурята, слънчевото време, вечер пред огъня и т.н.

scrooge

• Full Member
  • Публикации: 176
« Отговор #59 -: 02 Април 2011, 09:11:00 am »
Ама как го гледаш това Ани.....
don't waist your time for searching all those waisted years