Автор Тема: Aлуминиева тел с диаметър ф4 мм  (Прочетена 2704 пъти)

emil

• Sr. Member
  • Публикации: 275
Aлуминиева тел с диаметър ф4 мм
« -: 15 Септември 2013, 15:48:22 pm »
От известно време търся да закупя алуминиева тел с диаметър ф4 мм. Необходимото ми количество е под 1 м., но ако цената не е нещо фрапантно, бих си купил и повече.
Нужна ми е за направа на миниатюни лагерувани валове с дължина ок. 30-35 мм. с нещо като занитване в двата края. Със същия успех биха свършили работа и алуминиеви нитове с подходяща дължина, но и такива не намирам. Търсил съм на много места, вкл. по авто магазини за соц. автомобили, интернет търговия и удрям на камък.
Питам тук, защото има доста практични хора, с инженерно мислене, дето правят от нищо нещо и някому може да хрумне нещо. Та ако ви хрумне нещо, споделете, моля Ви! Не е нещо спешно, нито целта е тайна, просто да не Ви претоварвам с излишна информация.
Човешкият мързел е двигател на прогреса!

AXT

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 6
Re: Aлуминиева тел с диаметър ф4 мм
« Отговор #1 -: 15 Септември 2013, 18:29:48 pm »

Аз съм виждал в практис пръчки(алуминиеви) с различно сечение по метър дълги.

Mavrud

• Hero Member
  • Публикации: 570
« Отговор #2 -: 15 Септември 2013, 20:00:20 pm »
Магазин, където се продават куки за плетене. Има алуминиеви разни ф и дължина около 350-400мм.

Иначе търси къде се продават КРЕПЕЖНИ ЕЛЕМЕНТИ и по точно машиностроителен крепеж. Попитай за Плътен нит с полуобла глава DIN 680. При d=4mm, по стандарт тялото има дължина 30, 32, 35 и 38мм (не съм сигурен за 40мм). Произвежда се от стомана, алуминий, мед, цинк, неръждаема стомана и пластмаси. Може да питаш и за Нит плътен със скрита глава DIN 661.
___
П.П. Ако не намериш, обади се на лични. Имам опит в материално техническото снабдяване.  
       Пия ракия над 47о
.;)
Не се взимай толкова на сериозно.

emil

• Sr. Member
« Отговор #3 -: 15 Септември 2013, 22:00:28 pm »
Иначе търси къде се продават КРЕПЕЖНИ ЕЛЕМЕНТИ и по точно машиностроителен крепеж. Попитай за Плътен нит с полуобла глава DIN 680. При d=4mm, по стандарт тялото има дължина 30, 32, 35 и 38мм (не съм сигурен за 40мм). Произвежда се от стомана, алуминий, мед, цинк, неръждаема стомана и пластмаси. Може да питаш и за Нит плътен със скрита глава DIN 661.
Ще пробвам наново още утре! Баш с такава конкретика не съм пробвал. Всъщност аз търся само online и по телефон, тъй като не разполагам с време да хукна да обикалям магазини и то в софийския трафик. И отговорът по телефона обикновенно е, че обикновенни нитове няма от години. Само на две-три места ми намериха, но са медни и къси.

Магазин, където се продават куки за плетене. Има алуминиеви разни ф и дължина около 350-400мм.
В такива магазини ударих на камък. Куките, които намирах са по-тънки. Продават се включително комплекти куки от анодиран алуминий (в eBay, DealeXtreme, Focalprice), но са по-тънки. Даже, със прискърбие, мислех да унищожа един комплект алуминиеви гарабинери от eBay, но ми дожаля и не е добро решение. Инак са 4 бр. за 1.6 лв с вкл. доставка.

Mavrud

• Hero Member
« Отговор #4 -: 16 Септември 2013, 08:35:53 am »
Емиле, не плетеш редовно, затова не ги знаеш куките. Виж индикацията на моите, купени от кварталния е-бей:

Не ги давам, щото плета едно комплектче в момента, като това.

Разшири търсенето и извън диска С (София). ;)
__
П.П. Куките стават и за шишчета и за колчета за палатка.

emil

• Sr. Member
« Отговор #5 -: 16 Септември 2013, 11:43:45 am »
..... Куките стават и за шишчета и за колчета за палатка.
И са фантастични и леки за тази цел! И за моята също. Твоите колко са дълги? А кварталния eBay магазинчето за левче ли е? Щото там не се сетих да проверя. Аз вярно не умея да плета, но пък шия на шевна машина. Често посещавам разни кинкалерии, но там тоже не намерих.

Mavrud

• Hero Member
« Отговор #6 -: 16 Септември 2013, 12:34:06 pm »
350мм цяла дължина, 320мм цилиндрична част.

cat

• Sr. Member
  • Публикации: 462
« Отговор #7 -: 17 Септември 2013, 16:24:28 pm »
Ако ти трябват алуминиеви нитове с дължина до 80мм влизаш в първия магазин за резервни части за товарни автомобили и си купуваш нитове за коване на феродо има ги във всеки един магазин .

emil

• Sr. Member
« Отговор #8 -: 17 Септември 2013, 17:21:12 pm »
Ако ти трябват алуминиеви нитове с дължина до 80мм влизаш в първия магазин за резервни части за товарни автомобили и си купуваш нитове за коване на феродо има ги във всеки един магазин .
Ако намеря и такива, ще взема. А това феродо на съединител ли е? Щото вече на кой автомобил му се кове феродото?
Проверих само в един магазин, за соц. автомобили от типа УАЗ и ми казаха, че нямат. Пък друг подобен магазин не ми е попадал. В друг магазин, вече не само за товарни, а за всякакви автомобили и авточасти, със собственик - грузинец, ми предложи медни, но бяха къси. Сякаш бяха за феродо на съединител за старите лади.

cat

• Sr. Member
  • Публикации: 462
« Отговор #9 -: 20 Септември 2013, 00:16:27 am »
Еми писал съм за товарни автомобили (камиони ) при тях се кове феродо и на челюстите на спирачките при това плочите са масивни и дебели .

ko54

• Hero Member
  • Публикации: 1415
    • Недвижими имоти в България
« Отговор #10 -: 20 Септември 2013, 07:58:12 am »
100% ги има в специализираните автосервизи за товарни автомобили. И във всеки такъв сервиз има специална машинка за наковаване на феродото върху накладките с такива алуминиеви нитове. Излиза 2-3 пъти по-евтино, отколкото да се купуват чисто нови накладки. Нитовете струват стотинки, купуват се на кило.
Огънят грее и свети, а телевизорът само свети и то само от едната страна.          

emil

• Sr. Member
« Отговор #11 -: 20 Септември 2013, 15:03:55 pm »
Аз да искажа огромна благодарност на колегата Mavrud! С негово съдействие една фирма, специаизирана в крепежни изделия, ми достави от Стара Загора до София 20 бр. нитове х 0.25 лв./бр. Та за момента проблемът е решен. Все още не съм монтирал алуминиевото валче в изделието, но лагерите пасват на вала перфектно.
Сега имам нов проблем за решаване: трябва да намеря 47 гр. ракия да почерпя, пък с тоз висок градус май само домашна се намира. :)