Името на Mors Kochanski на български език се изписва Морс КОХАНСКИ, а не Кочански!
Zoso, благодаря, че ме подсети за момента с продължителността на горенето. Понеже не си пазя записките, оня ден специално си играх със спиртника. Ето резултатите, може да са полезни за някой. но споделям моите:Без дупки - горя 18 минути, водата завря за 16м4 дупки - горя 16м, водата завря за 10м6 дупки - горя 14м, водата завря за 8м8 дупки - горя 10м, водата завря за 7м
Айде на новвияяяяяяяят дизайн, насам народееееееее! Маde in LTD,,valenti & co." Тъй като беше останало съвсем малко парченце от медната тръбичка, реших да я ,,вложа" в употреба...и така сътворих още едно гениално примусче! Малко фото с малък коментар за сега...повече инфо след старателни изпитания! подгряването..и влизане в работен режимКато за първи опит съм доволен от работата му, изглежда че ще бъде надежден и този модел. Трябва малко да го пипна тук там, и тогава ще пусна пълно и подробно ревю!
Колеги поради липса на работа днес направих тази самоделка от флакон за пяна за бръснене.http://pics.data.bg/albums/35154/%D1%81%D0%BD/254b695e1840b212dae5e5b23ec3b464/Photo-0007bСипах и 15 мл. спирт тя горя 10 мин. Не можа да кипне 0,5 литра вода но аз не съм и очаквал ( във водата плуваше лед ).
20 мл. спирт. Водата не кипна ( 0,5 л. ) въпреки че започна да излиза пара. Бутилката е от неръждавейка а тя е с отвратителни топлопроводими свойства ( затова всички качествени съдове от този материал имат алуминиева вложка на дъното ). Спиртника го правих с идеята да е компактен. Причината за недобрия резултат и тук е разстоянието между примуса и съда предполагам.