Автор Тема: Предложения за промени в правописа на българския език  (Прочетена 1362 пъти)

Hobo

• Hero Member
  • Публикации: 820
Това го мернах в един форум и най-безсрамно го преписах и пускам тук. 8)

ЕТО ПРЕДЛОЖЕНИТЕ ПРОМЕНИ В ПРАВОПИСА НА БЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК:

1. Буквите „ч” и „ш” отпадат от азбуката, понеже ве4е никой не ги използва. На тяхно място влизат отдавна наложените 4 и 6.
 2. Отпада буквата „ъ”, за да не се 4удим как се пи6е „мал4ание”, „сагласна сам” и т.н.
 3. Отпада и буквата „я”. В момента е възприето тя да се изписва като „q”, но това саздава проблеми, за6тото някой я 4етат като „кю” и става
 мазало. По добре е да се изписва като „иа”, например лелиа, диниа, Иамбол, Балгариа.
 4. Предлагам да отпадне и буквата „й”, за6тото е са6тата като „и”. Ниакой тапанари са против и казват 4е ако махнем и краткото как сме 6тели да
 пи6ем иордан иовков. Ма тиа са напално истре6тели ве, за кво да даржим неква буква само заради един гимнастик кво като е вип ба6та ми го
 познава и вика 4е бил свестен тип).
 5. Тоа ермалък са6то е напално изли6ен. Закво ти е само да ти зима место на клавиятурата. Закво треа да има буква коиато се пи6е само в три
 думи. Ьога, ьод и идьот. Тва е расхи6тение.
 6. главните букви са пална простотиа. нема нужда от тиах. секи интелигентен 4овек се досе6та каде по4ва изреч4ението и каде не по4ва.
 то си е мноо ясно.
 7. пи6е се „незнам”, „неискам”, „нестава”, „немога”. Разбрахте ли бе БАЛЪЦИ!!!!!
 8. си4ките запетаики то4ки терета и подобни л**на триабва да отпаднат на кои му пука за тиа не6та?
 a наи добре е направо да се мине на latinica 6toto taka sme si swiknali werno 4e po nekoi foromi ne dawat dase pi6e na latinica 6toto sa ebahti zadrastenite
Горд съм, че служих на Родината в редовете на БНА!

emil

• Sr. Member
  • Публикации: 275
То и това не е малко, широко господствува тотална неграмотност и простотия сред индивиди на зряла възраст, но 20-тина годишните масово са неграмотни и тъпи! И не се срамуват от този факт! Като срещна интелигентен, начетен и образован младеж чак се радвам. Не ми се струва нормално да изпитвам позитивна емоция от такова нещо.
Човешкият мързел е двигател на прогреса!

Hunter

• Full Member
  • Публикации: 108
Напоследък толкова често, безсрамно и безсмислено се използват всякакви чуждици, най - вече английски в българския език.  >:( Та си мисля, че най - спокойно можем да се обявим за английска колония. Хем ще живеем по - добре, хем ще използваме само един език, че сега е малко объркващо и дразнещо   ??? >:(

sika

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 82
Ко речи? Колония и сме щели да живеем малко по-добре  :D

Mavrud

• Hero Member
  • Публикации: 570
....

"Ако мислиш за 1 година напред, посей ориз,
 ако мислиш за 10 години напред, засади дърво,
 а ако мислиш за 100 години напред - образовай населението!"
Не се взимай толкова на сериозно.

emil

• Sr. Member
  • Публикации: 275
Напоследък толкова често, безсрамно и безсмислено се използват всякакви чуждици, най - вече английски в българския език. ......
И на мен ми е доста натрапчиво дразнещо. Разбирам, че езикът ни се развива в посока на чуждиците, деструктивна нация сме, та няма друг начин. Но особенно се дразня на някой простак, който с цел да се изкара по-начетен вкарва в речта си безсмислена употреба на чуждици, които имат аналог в езика ни.

....

"Ако мислиш за 1 година напред, посей ориз,
 ако мислиш за 10 години напред, засади дърво,
 а ако мислиш за 100 години напред - образовай населението!"
Страшно мъдро! Но май е за друго племе! Тук е толкова изтървана ситуацията, че няма накъде повече!
Хайде малко да се посмеете с тази сатира, въпреки, че не смятам баш Бойко за виновен!Болка
Човешкият мързел е двигател на прогреса!