Автор Тема: Gerber + Bear Grylls , добро лошо или.....  (Прочетена 3772 пъти)

vanjo

• Hero Member
  • Публикации: 854
Gerber + Bear Grylls , добро лошо или.....
« -: 24 Август 2012, 14:50:21 pm »
От известно време съм собственик на съвместната продукция на ножарската фирма Gerber  и Беър Грилс който се вижда на снимката

Малко ТТ Данни взети за по-бързо от мрежата:

• Острие от висококачествена неръждаема стомана
  • Ергономична гумена дръжка за стабилен захват и контрол
  • Свирка за сигнализация
  • Интегриран стоманен панел в основата на дръжката
  • Супер здрав и устойчив калъф за носене (определено не ми изглежда да е такъв)
  • Интегриран инструмент за запалване на огън
  • Интегрирано диамантено точило
  • Джобен наръчник със съвети по оцеляване
  • Дължина на ножа: 25,40 см
  • Дължина на острието: 12,19 см
  • Тегло на ножа: 0,317 кг
  • Тегло, заедно с калъфа: 0,416 кг
  • Доживотна гаранция

Честно казано много се колебах, дали да пускам това ревю по две причини:
1. Определено не съм ножоман и разбирач
2. Никак не съм добър в писането (правенето) на ревюта

Та накратко личните ми впечатления от ножа:
Кания- синтетика с прилично качество за китайска изработка (за тия пари можеше и повече да се постараят )
Нож- фултанг демек цело желязо на половин сератирано острие, за някои това е недостатък за други не, за мен лично е ОК.
и понеже е с участието на английската мечка към него за дръжката е добавена свирка, която издава приличен звук.
Избора на цветове за дръжката също е добър ярко оранжево и сиво. Острието е масивно и създава усещане за надежден и работлив нож, подходящ за груби дейности.  

Екстри към ножа, в този модел е оправен основен недостатък на ръкохватката и тя завършва с масивна метална пета с, която упешно можете да забивате пирони или още по-добре за обработка на пържолки  ;D
Към канията има добавени , точило, ферородна запалка (работи перфектно), на гърба има международните знаци за помощ и малка листовка с най-важните правила за самоспасяване на закъсалите.

Сега и малко оплювки за това изделие:
Канията не е направена за хоризонтално закрепване на колана, закрепването на ферородната запалка е меко казано неудачно според мен, без възможност за подмяна в бъдеще. При стандартното закрепване е необходимо да съобразите ширината на колана, което също е минус в моите очи. Цялостна изработка създава впечатление за не особенно качествена стока  :-[
Накратко за тези пари по родните магазини можете да се сдобиете с доста по-качествен нож.

Единствено идеята за цялостната окомплектовка си заслужава.

Надявам се да съм бил полезен.

jose

• Full Member
  • Публикации: 205
    • OLIGHT BULGARIA
Re:Gerber + Bear Grylls , добро лошо или.....
« Отговор #1 -: 28 Август 2012, 18:09:26 pm »
Добър маркетингов подход. Ножа стана бест селър, без дори да си направят труда да напишат ОТ КАКВА стомана е острието.......И това е доста дразнещо..........................

vanjo

• Hero Member
Re:Gerber + Bear Grylls , добро лошо или.....
« Отговор #2 -: 28 Август 2012, 18:46:39 pm »
Прав си колега за цената на един като моя може да получиш 2 бр такива:

И тези са брандирани, но с името на Лес Страуд естествено произведени в Китай  ;D.
За тези поне се знае каква е стоманата.

gavra74

• Full Member
  • Публикации: 200
Re: Gerber + Bear Grylls , добро лошо или.....
« Отговор #3 -: 11 Август 2013, 22:06:16 pm »
..... ръкохватката и тя завършва с масивна метална пета с, която упешно можете да забивате пирони или още по-добре за обработка на пържолки  ;D
Ей, пич! Форума е за оцеляващи  :P Каде ти пържолки тук
стига майтапи... Обективно ревю според мен +++++
Психолозите съветват, когато някой много те е нервирал да броиш до 10 наум... И после да му вкараш един между зъбите - тъкмо ще се е отпуснал и няма да го очаква

vanjo

• Hero Member
« Отговор #4 -: 11 Август 2013, 22:10:49 pm »
Ей, пич! Форума е за оцеляващи  :P Каде ти пържолки тук
стига майтапи... Обективно ревю според мен +++++
Прав си колега, но и в "буша" има пържолки ако си ги хванеш  8).

Kris De Monte

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 67
« Отговор #5 -: 10 Декември 2013, 21:56:45 pm »
Колега, този нож показва изключителна слабост в долната метална част която се ползва за чупене, разбиване и т.н. Лично аз нямам опит с този нож,но съм гледал ревюта в ютуб на хора които са го чупили при нормална употреба.... Видях, че и едно момче продава счупен такъв точно в тази проблемна част. Примерна снимка на проблема... Така че за собствениците, имайте това в предвид,лично аз и на Страуд ножа и този на Беър са ми крайно неприятни на външен вид, но външния вид си е за всеки според предпочетанията и вижданията :)
"Ако искаш живот като на филм,спри да живееш като по учебник ! К.П"