Автор Тема: Нощен поход "Верея 2011" (18-19.06.2011г.)  (Прочетена 2937 пъти)

BazilVenceslas

• Full Member
  • Публикации: 175
    • Туристическо дружество "Сърнена гора"- Стара Загора
Нощен поход "Верея 2011" (18-19.06.2011г.)
« -: 04 Август 2011, 23:49:54 pm »
Първо малко увод  : Походът се провежда за 11-та поредна година и включва тръгване от "Проходът на Републиката" или по-точно х."Предела", х."Грамадлива". След това преход до х."Кръстец" и оттам до х."Българка". Последният участък е до х."Малката (старата) Бузлуджа". След стигането до последният пункт, по желание всеки турист може да хване асфалтираният път Бузлуджа-Шипка (12км).
Общата дължина е към 30км.

За сефте съм на този поход и нямам опит от предни години и не знам колко хора е била групата, но тази година бяхме 41 туриста. Тръгнахме с автобус от сградата на ТД "Сърнена гора" (в центъра на града) в 17:30ч. Пътувахме 1ч. и към 18:30ч. бяхме на "Предела". Там седнахме за да се запишем в списъка с участници и за да ни раздадът по два купона за подкрепителните пунктове (х."Кръстец" и х."Малка Бузлуджа"). Раздадоха ни също и светлоотразителни жилетки като на КАТаджиите, но с емблемата на дружеството и номерца. Аз бях номер 11.
Към 19:30ч. тръгнахме от "Предела". Минахме през хижа "Химик" и след 3ч. преход, стигнахме Кръстец. Времето беше отлично! В х."Кръстец" използвах единият купон и получих вода, вафла, шоколадче, лукче и топъл час със захар на корем. Тази почивка дойде навреме, защото аз и моята групичка не бяхме спирали въобще и даже правихме кратки спринтове и ударно изкачване на един баир. 20мин. почивка на подкрепителният пунт и след това тръгване към "Райкината чешма". Там отново почивка, но доста кратка. По пътя си смених батерийката.

Нашата група от 41 човека се беше разпръснала и аз вървях с един моя приятел и неговият баща - планински водач. По пътя бяха поставени бели парцалчета за ориентировка. После минахме за х."Малката Бузлуджа зад ветрогенерторите и излязохме на ски пистите от северната страна на върха. Виждаше се опозореният Дом паметник. Починахме в хижата, но оставаше прохода до Шипка по пътя. Там ни чакаше автобусът, който щеше да тръгне в 8:30ч. за Бузлуджа и да прибере всички. Нашата групичка беше към 7 на хижата, но моите табани ме боляха много и можех да вървя само бавно. Бяха се подбили от моите кубинки с пластмасови стелки. А защо ми убиха така брутално - ами защото с всичкия си акъл ги бях обърнал с грапавата част към ходилото!!! А грапавата част е да държи стелката над гьона и за да не се плъзга, ама айде. После разбрах, че тея кубинки нямат разтъпкване щото са ми малки...  :'( Кубинките ми са от 88-ма година и са много здрави и съм доволен, но накрая на прехода ми изиграха лоша шега. Аз не отидох до Шипка.
Накрая имаше награждаване на всички взели участие с тениски със знака на дружеството и БТС, както и значки с емблемата на дружеството. Имаше награди за най-старият, най-младият и най-редовният турист.  Всички си изкарахме прекрасно и накрая се снимахме за спомен.
Тази снимка ще бъде публикувана във в.'Ехо" - юлският брой. Който желае, може да си го купи и може да ме види там   - аз съм момчето с БГ съвременният камуфлаж, клекнал най-отпред ляво или дясно, не помня.  

Походът мина успешно, без произшествия и всички си тръгнахме уморени, но с отлично настроение!
Екипировката не прави туриста, само помага!

ko54

• Hero Member
  • Публикации: 1415
    • Недвижими имоти в България
Re:Нощен поход "Верея 2011" (18-19.06.2011г.)
« Отговор #1 -: 05 Август 2011, 00:07:53 am »
Хубав преход, браво, но защо не качиш снимките сам?!  Чакаме с нетърпение...
Огънят грее и свети, а телевизорът само свети и то само от едната страна.          

BazilVenceslas

• Full Member
« Отговор #2 -: 05 Август 2011, 01:05:32 am »
Въпроса е, че няма снимки, защото беше през ноща, а и никой мой познат не носеше фотоапарат  ;D
Но чакам моя приятел да ми даде утре снимката от края на похода на фона на Бузлуджа!  8)
Ще я кача веднага.

П.С. Не съм споменал, но ТД"Сърнена гора" е старозагорското дружество.
Аз съм от Ст.З. също  ::)

KrumIliev

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 8
« Отговор #3 -: 18 Август 2011, 13:37:22 pm »
И аз участвах тази година. Много приятно изживяване, ето няколко снимки. За съжаление снимките са само на хора :)

Началото

Края

Hobo

• Hero Member
  • Публикации: 820
« Отговор #4 -: 18 Август 2011, 14:04:43 pm »
За съжаление снимките са само на хора :)
За сметка на това са много свежи. Но моята първа реакция беше "Хм, що само хора, а къде са бушкрафтърите"? После се усетих и сам спонтанно си поцвилих от хилеж.  ;D ;D

Вижда се, че добре сте си изкарали. Пускайте своевременно обява за следващите издания и тук във форума.
Горд съм, че служих на Родината в редовете на БНА!

KrumIliev

• Jr. Member
  • **
« Отговор #5 -: 18 Август 2011, 14:24:17 pm »
Ами следващите интересни неща са:
Витоша рън -> 28 Август (НДК - Черни връх -> 18км. -> http://www.vitosharun2011.dir.bg/_wm/pbasic/?df=756036&dflid=3)
Ротари маратон -> 22 септември (а.к.а. обиколката на яз. Батак -> http://rotary-pz.tripod.com/ )
ЕксКо Венчър -> 23-25 септември ( http://adventure-cup.xcosports.com/ )

BazilVenceslas

• Full Member
« Отговор #6 -: 20 Август 2011, 13:53:25 pm »
ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕе тая снимка от колко време я търся  :D  :D  :D   :P хаха
Един мой приятел се ще ми я дава и се забравя...
Мерси, че я качи, вече си е дръпнах!
Аз съм ей тоя с БГ модерен камуфлаж  ;)

BazilVenceslas

• Full Member
« Отговор #7 -: 20 Август 2011, 20:23:24 pm »
Ти си групата от Пазарджик!  :P А девойката е мой набор, по-точно с 1 година по-малка от мене   :) Теодоро мисля, че се казваше  8)

KrumIliev

• Jr. Member
  • **
« Отговор #8 -: 01 Септември 2011, 17:57:23 pm »
Едната девойка се казва Ели. А по малката е Татяна. :) И не сме точно от групата от Пазарджик. Ние бехме една гупичка от София, тези с червените тениски и момичето със синята (Ели). Не че не се познаваме и с хората от Пазарджик де.  :D И бяхме от мераците които го тичаха. Не мн забавно занимание особенно когато дойде наклона м/у гр. Кръстец и Бузлуджа  :-X

LIC

• Full Member
  • Публикации: 154
« Отговор #9 -: 01 Септември 2011, 18:17:26 pm »
Хубава групичка сте! Ще ви зачислим като пазарджиклии. Надяваме се скоро ако не се видим, догодина на Алекото или Вереята да се засечем. Готино беше на Алеко като ходихме ;) Пък и вече позадобрявам в ходенето, въпреки, че тази година не съм шавнал никъде ;)

BazilVenceslas

• Full Member
« Отговор #10 -: 29 Април 2012, 23:03:51 pm »
Наближава време за поход "Верея 2012"! Дата на проявата ще бъде 16-17.Юни.2012г
Ще се постарая да участвам, стига да нямам изпити тогава.