Ние сме само част от Природата!
Добре дошъл/дошла,
Гост
. Моля,
въведи своето потребителско име
или
се регистрирай
.
Изгубил си
активационния е-мейл
?
1 Час
1 Ден
1 Седмица
1 Месец
Завинаги
Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:
Името на Mors Kochanski на български език се изписва Морс
КОХАНСКИ
, а не Кочански!
Начало
Forum
Помощ
Търси
Вход
Бушкрафт България
»
Други форуми
»
Миш Маш
»
Бирата, освен за пиене, май става и за други работи...
« назад
напред »
Формат за разпечатване
Страници: [
1
]
Автор
Тема: Бирата, освен за пиене, май става и за други работи... (Прочетена 2204 пъти)
ko54
Hero Member
Публикации: 1415
«
-:
02 Август 2011, 11:20:26 am »
Първо да се оплача - пролетта си посадих на вилата
тиква
, да и се кефя на големите жълти цветове, а и за хапване става наесен/варена и печена/. Растеше си много добре, поливах си я всяка седмица, обаче през уикенда констатирах, че поради влажното време са я нападнали голи и "облечени" охлюви и са изпапкали цветовете и 80-90% от листата. Мъка!
Сетих се, че миналата година нещата пак вървяха в тази посока и, че се бях сборил успешно с тях чрез примамване и
удавяне с бира
. Ама тази година нещо се разсеях и пропуснах момента. Въпреки това, взех от хладилника голямо шише с бира/2,5 литра/ и спешно изнамерих 5-те пластмасови чаши, забутани и захвърлени в храстите от миналата година, наредих ги около остатъците от тиквата и ги напълних с бира. Вечерта вече имаше резултати - сигурно заради
миризмата от хмела
- обаче в чашите вече се бяха издавили сума ти голи и обикновени охлюви, и малки и големи. Кеф. Заредих пак чашите с прясна бира и те така. Снимки не правих, щото бях ядосан на себе си и на охлювите и не ми беше до снимки. Оказва се, че тези гадове си имат средно от 5000 до 28000/двадесет и осем хиляди/ зъба/пластинки/ в устата, и не стига, че
са хермафродити и анусът им се намира на шията зад главата
, ами и яко гризат стъбла и листа на полезни растения. С други думи - много ги намразих и ги давя с бира с голям кеф. А можеше да си я изпия аз. Мъка.
Ако някой знае други някакви методи и способи - да казва, а бирата ще си я пием ние.
Активен
Огънят грее и свети, а телевизорът само свети и то само от едната страна.
jordanov
Sr. Member
Публикации: 283
Re:Бирата, освен за пиене, май става и за други работи...
«
Отговор #1 -:
02 Август 2011, 11:52:25 am »
Еее ма къв бушкрафтър си да давиш гадовете с бира
То знаиш ли колко протеин си унищожил, а ? Можеше да си ги сготвиш или направо живи да ги папкаш на полигона и некое клипче да извъртиш даже
. По същество - има отровни примамки по аптеките ма си закъснял явно , иначе тиквите не трябва много да се поливат , ако има засушаване две три обилни поливки в началото са достатъчни . Аз много ги уважавам за двора щото подтискат тревата .
Активен
ko54
Hero Member
«
Отговор #2 -:
02 Август 2011, 12:04:26 pm »
Тия с черупките стават добре с ориз или само пържени с олио. Ама готвенето е пипкаво - варене, чистене, слуз до лактите и т.н. А по въпроса за голите охлюви(нудистите) - за х.... глава не стават. А отровни препарати не ползвам, щото там живеят и щъкат 2 катерички и се опасявам да не им навредя пряко или косвено с такива химикали.
Активен
Racho
Full Member
Публикации: 122
«
Отговор #3 -:
02 Август 2011, 12:59:03 pm »
Обичат бирата , но мразят кафето
По-точно кофеина им разказва играта.
Нес кафе разтворено във вода и пръскаш около растенията .Кафенцето малко по-силничко да е
Поне двойна доза.
Също и утайката от нормалното кафе.
Някои дори ползват утайката за подхранване на растенията. Ето ти двоен ефект
Поръсването с дървесна пепел или суха вар също дава ефект.
Също така и наличието на чесън или люти чушки в градината ги пропъжда.
А и таралежите си мезят с тях
Методи много но се иска упоритост
Активен
ko54
Hero Member
«
Отговор #4 -:
02 Август 2011, 13:29:29 pm »
Racho
, благодаря! Виж - с кафе не съм пробвал. И какво излиза накрая? - първо ми изпиха бирата, сега ще ги черпя и кафе, май ще трябва първо да им сервирам торта "Гараш" или "Тирамису", а нес-кафето после, заедно с коняка Хенеси или Мартел. Искам и аз да съм охлюв!
Активен
Racho
Full Member
Публикации: 122
«
Отговор #5 -:
02 Август 2011, 14:24:03 pm »
То и аз се замислям да стана охлюв в твоята градина
Още с бирата ме ме зариби
а и обичам и кафе и Гараш, а мартела ми е между любимите коняци
За кафето- разтвор от 0.1% кофеин им скапва нервната система. Това е приблизително двойна доза кафе на чаша.
Чел съм , че и солта им действа зле , също и фосфатната тор. Буквално ги разтваряла за минути.
Активен
ko54
Hero Member
«
Отговор #6 -:
05 Август 2011, 08:47:04 am »
Благодаря, ще пробвам и ще доложа резултатите. За всеки случай тия дни посадих още няколко семки от тикви..., макар, че е началото на август - демек смятам да ги разсея, разконцентрирам и направя разногледи охлювите с голямо количество тикви на разни места - като казуса с Буридановото магаре с двете купи сено...
Активен
ko54
Hero Member
«
Отговор #7 -:
27 Август 2011, 20:46:19 pm »
ПРОДЪЛЖЕНИЕ:
На снимката - препили с бира и затова удавили се охлюви - и облечени и нудисти.
Обаче бирата явно изветрява и днес констатирах, че гадовете пак са яли от тиквата. Аман.
В знак на протест си изпих бирата сам,
а охлювите останаха жадни. Така им се пада.
Обаче някъде четох, че тези пичове усещали наличието на сол от 100 метра и инстиктивно сменяли посоката на движение, защото солта ги разграждала буквално. Взех 1 кг готварска сол и стратегически обградих тиквата с пътечка от сол, белким този огневи рубеж ги прогони. И кафе сложих. Другата седмица ще видим докъде сме го докарали.
Активен
Формат за разпечатване
Страници: [
1
]
« назад
напред »
Бушкрафт България
»
Други форуми
»
Миш Маш
»