Автор Тема: Армейски обувки тип Кубинки  (Прочетена 100449 пъти)

BazilVenceslas

• Full Member
  • Публикации: 175
    • Туристическо дружество "Сърнена гора"- Стара Загора
Re: Армейски обувки тип Кубинки
« Отговор #135 -: 14 Ноември 2012, 16:28:04 pm »
Екипировката не прави туриста, само помага!

Demonizer

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 27
« Отговор #136 -: 14 Ноември 2012, 21:37:58 pm »
ОО,тези са от новия модел.Как се представят обувките? 8)

Hobo

• Hero Member
  • Публикации: 820
« Отговор #137 -: 14 Ноември 2012, 22:21:40 pm »
Това не са кубинките на БНА. Много найлон, много. Гащите също. Я по-добре в друга тема си показвайте найлонките, не хабете тази! >:(
Горд съм, че служих на Родината в редовете на БНА!

Demonizer

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 27
« Отговор #138 -: 14 Ноември 2012, 22:30:30 pm »
Аз лично от около 6 години ползвам от новия тип камуфлаж,само че от офицерската униформа.Тя е 100% памук и не мога да кажа нищо лошо.Не съм пробвал другия модел,който всички плюят.

Иначе да се похваля,преди месец се сдобих с нови кубинки,83година.Идните дни ще направя ревю/сравнение на три различни чифта обувки. :P

Hobo

• Hero Member
  • Публикации: 820
« Отговор #139 -: 14 Ноември 2012, 23:18:17 pm »
Иначе да се похваля,преди месец се сдобих с нови кубинки,83година. Идните дни ще направя ревю/сравнение на три различни чифта обувки. :P

Така може. Това е Хобоугодно дело ;D. И моите са 83-та година. Давай смело с ревюто. Аз от половин година съм започнал една статийка "С кубинки на планина", но идея нямам кога ще я завърша.
Горд съм, че служих на Родината в редовете на БНА!

emil

• Sr. Member
  • Публикации: 275
« Отговор #140 -: 15 Ноември 2012, 22:55:00 pm »
Че пост-ни я, докъдето си стигнал! Таман с нетърпение ще чакаме продължението.
Човешкият мързел е двигател на прогреса!

meco puh

• Hero Member
  • Публикации: 540
« Отговор #141 -: 15 Ноември 2012, 23:41:30 pm »
ОО,тези са от новия модел...
А тези, как са и кой модел са? Представиха се отлично от Разград през вр.Ботев и пак Разград. Обух ги пред входната врата и там ги събух!!! Преди това ги бях носил в околноста 3-4 часа.

BazilVenceslas

• Full Member
  • Публикации: 175
    • Туристическо дружество "Сърнена гора"- Стара Загора
« Отговор #142 -: 17 Ноември 2012, 17:04:09 pm »
ОО,тези са от новия модел.Как се представят обувките? 8)

Кубинките са от модел 2012г. "Здравоход" -гр.Габрово. Имат на езика си номер на технически стандарт. Номерацията им е кофти различна - ако носиш на обикновенни кубинки 43, на тея трябва 44 да си.

Кубинките са много удобни. По-високи са от нормалните. Кофти е развързването и събуването, защото нямат кукички, а тези са ситни и трябва да си играеш... но не е никакъв проблем.
Обувките са много мекички, комфортни и луксозни отвътре. Имат подплата и са най-добре за зимата. Кожата е 2мм, отстрани и на езика е текстил (вътре езика е от кожа).
Удобни са и са много лекички, но въпреки че мислех, че нямат нужда от разтъпкване, леко ми протъркаха единият крак. Не се усещат камъните да ръмбят. Грайферът е хубав и калта пада от него с вървенето след като засъхне.
Това са първите кубинки, коита  не ми пускат вода където са им капсите за кончова!!!

Екипировката не прави туриста, само помага!

emil

• Sr. Member
« Отговор #143 -: 19 Ноември 2012, 00:48:09 am »
Можеш ли да фоташ по-подробни снимки, отблизо, подплата и т.н.? Ако и цената споделиш, ще е фантастично. Наскоро един приятел се интересуваше от кубинки и му бяха казали цена от ок. 70 лв. за български. Видя ми се доста висока.

rossko

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 58
« Отговор #144 -: 19 Ноември 2012, 16:19:09 pm »
миналата година ходих до завод "здравоход" Габрово
От склада на самия завод могат да се купят и единични бройки, аз си взех три чифта
-маратони, кецове и зимни обувки
като качество на кожата са ОК, но като всичко останало са пълен боклук
кецовете и зимните ги върнах ... маратонките още се държат за сметка на краката ми
ще пусна снимки на дефекта на зимните:

това са гвоздей забити направо в стелката, между крака и тях има само тънък плат ... както се вижда и от снимката.
Аз лични не бих си взел от тях каквото и да е... а и потърсете как са спечелили поръчката за доставки към армията 

jordanov

• Sr. Member
  • Публикации: 283
« Отговор #145 -: 21 Ноември 2012, 12:23:25 pm »
Няма как да не се включа по темата 8). Кубинките които имам на разположение и съм ги показвал на снимки са от 87 и 88 г. и са семейна собственост отпреди 2000 г ! Сега дори и да видя обувки от тия години по сергиите, никога не бих рискувал да си дам парите за тях, прекалено много умора се е натрупала в материала, а пък кой се е грижил за тях? Пример : пролетта майка ми извади от шкафа една кутия с чисто нови официални обувки на "Рекорд", 93г., подарък за баща ми по някакъв повод, обувани само веднъж. Подготвих ги добре и ги подносих, на втората седмица на едната се отлепи подметката до средата. Веднага с двете на обущар. Майсторът ги гледа, цъка, казва че такива обувки и такива материали вече няма, а лепилото е дало фира от годините. Залепи и я заши през подметката и каза да ги нося да видим другата дали ще издържи една седмица. На петия ден се отлепи и тя, и на нея ремонт, и в момента съм с тях, перфектни.
За Здравохода. Последно оттам съм си вземал за мен обувки /за ходене на работа/, преди 5-6 години. На втората година започнаха да се деформират, на третата ги бракувах. За протокола-нося само български, минимум по десет години, два чифта и ги сменям през ден. Въпреки това в края на 2010 взех оттам едни зимни за сина, изкараха две зими и засега са здрави. В склада имаше всичко, вкл. ботуши, кубинките не ги и погледнах даже, няма смисъл.
Та така, хубавите, здрави, евтини и непретенциозни БГ кубинки са на доизживяване. Нови такива - Няма ! Позволявам си да дам съвет - за тия пари по-добре едни работни от някой от спец магазините или чужбински.

usera

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 13
« Отговор #146 -: 24 Ноември 2012, 17:58:28 pm »
Не съм съгласен с горното мнение. Взех си от френските кубинки, не съм сигурен но са правени някъде седемдесетте на миналия век. Като изключим твърдата подметка, която малко поомекна след година разтъпкване и скъсаните връзки другото не е мръднало и съм сигурен, че ще издържат много повече км от която и да е обувка над 200 лв. Колкото повече се носят става все по-удобни. А наскоро си взех от Лидъл едни чорапи за трекинг, 6 лв чифта, но си заслужават, с тях е съвсем друго усещането в кубинките. На тези, на които са им неудобни кубинките съветвам да потърсят някакви качествени и подходящи чорапи.

emil

• Sr. Member
« Отговор #147 -: 24 Ноември 2012, 20:56:36 pm »
...Не съм съгласен с горното мнение. Взех си от френските кубинки, не съм сигурен но са правени някъде седемдесетте на миналия век. Като изключим твърдата подметка, която малко поомекна след година разтъпкване.....
Гоното мнение на колегата Jordanov съвпада донякъде с твоето. С кое не си съгласен?

cat

• Sr. Member
  • Публикации: 462
« Отговор #148 -: 26 Ноември 2012, 21:09:41 pm »
Наскоро заради проблем с дясното ходило си вземах ортопедични стелки, та едните стелки ги сложих на кубинките станаха много по удобни и топли в момента са удобни колкото коя да е от прехвалените туристически обувки . Единствения кусур е че не ходят самички ми искат да вървиш .

Живко Добрев

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 8
« Отговор #149 -: 20 Декември 2012, 17:41:28 pm »
Привет.  :) Пиша, поради проблем и то не малък ... Подариха ми кубинки на скоро, които са от българската армия, която тя използва в наши дни ... Проблемът е, че станаха на нищо от 3-4 месеца стабилно ходене всеки ден ( плюс полеви условия), макар да се грижа за тях доста добре, не ми харесват ... Чел съм много пъти темата и от много отдавна искам да си купя армейски кубинки, които показа колегата създал самата тема ( тези с "мостчето" между тока и останала част от подметката). Проблемът е, че такива отдавна не се произвеждат, а където и да търся, просто няма ... Едвам намерих време за да напиша този отговор и нямам време да търся назад в темата .. Възможно ли е някой от тук да ме насочи къде може да има, от къде мога да си взема, колко пари струват и информация като цяло ... Ще съм ви много благодарен.  :)