Името на Mors Kochanski на български език се изписва Морс КОХАНСКИ, а не Кочански!
Цитат на: Helena в 30 Юли 2014, 15:14:57 pmЗдравейте на всички.Нов съм във сайта.Проблема ми е:Намерих в мазето на баба ми едни кубинки от новите модели и искам да ви попитам качествени ли са бързо ли се износват и дали ще издържат 1-2 години или ще се разпаднат?Никъде не мога да намеря информация за тях и затова се обръщам към вас.Ако някои има такива или е носил да заповяда.http://sveeeeeeeeee.snimka.bg/automobiles/lada-2105.696510.33739668Нося такива от години. За сухо време стават. Моя чифт за две години мина през обущаря два пъти (всяка кубинка по веднъж), като втория път подметката се отлепи от петата до 3-4 см преди бомбето. Пробвай с импрегнация, макар че моите преди да ги обуя ги мазах с течен парафин и с боя за обувки преди всяко обуване.
Здравейте на всички.Нов съм във сайта.Проблема ми е:Намерих в мазето на баба ми едни кубинки от новите модели и искам да ви попитам качествени ли са бързо ли се износват и дали ще издържат 1-2 години или ще се разпаднат?Никъде не мога да намеря информация за тях и затова се обръщам към вас.Ако някои има такива или е носил да заповяда.http://sveeeeeeeeee.snimka.bg/automobiles/lada-2105.696510.33739668
Ако не друго, поне сух ще ме опазят ли? От два дни ги мажа с парафин и попиха около 140 грама и довечера мисля да ги намажа с вакса и утре им е пробния ден. Сега тамън с този сняг дето е навалял ще стане хубав тестдрайв. Можете ли да препоръчате хубава марка вакса? Четох за казабланка метални кутийки, но май вече не продават такива?!
бих искал да попитам, зимните кубинки за които разказах по-горе, да ги парафинирам ли? Разликата им с другите е, че са с вълна отвътре и ако ги напоя с парафин и после в банята, дали няма да им навредя, въобще - как да процедирам с тях за импрегниране?
След процедурата на навлажняване идва най-трудната част. Разработването на кубинките. Няма начин да се прескочи този етап. Той е труден, но резултата ще радва дълги години собственика на разработените кубинки. Как се разработват кубинките? Ами много лесно. С ходене. Друг начин няма. Ходи се ден след ден с тях докато омекнат и лепнат на крака. Това може да продължи седмица до месец. След това носенето на кубинки е удоволствие и човек със съжаление ги сваля когато се наложи да обуе празничните обувки, за да посети тъщата. ...Самата разработка не е лесна работа. По време на Втората Световна война ботушите за немските пехотинци са се разработвали от концлагеристи. След това са се дезинфекцирали и са изпращани директно за фронта.