Автор Тема: Армейски обувки тип Кубинки  (Прочетена 100433 пъти)

lubakich

• Гост
Re: Армейски обувки тип Кубинки
« Отговор #60 -: 21 Октомври 2011, 12:54:44 pm »
ами не, попаднаха при мен случайно и реших да ги пробвам след като и човека преди мен които ги е носил 1,2 години каза че след някои и друг час стават неудобни и все пак да пробвам и аз установявам същото незнам вие по кви терени ходите или не ходите обаче това че за дълго ходене са неудобни е факт

vanjo

• Hero Member
  • Публикации: 854
« Отговор #61 -: 21 Октомври 2011, 13:25:08 pm »
Здравей колега lubakich , не знам защо си решил, че тука някой някого лъже. Последните коментари тук се въртят около френските кубинки, а не тези от БА. Ето ти цитат  (преходче х.Плевен вр. Ботев х.Плевен)от един пътепис на утвърден съфорумец:

Цитат
Слизането е по-лесно за главите и по-трудно за коленете, но знам че ме чакат поне два чифта харни щеки в някой магазин отсега. Французойките ми се представят добре, не убиват, леки са и на моменти сами ходят:grin:

По същество старите залежали армейските обувки (кубинки) се явяват по-евтина алтернатива на съвременните туристически обувки. Що се отнася до мазолите, виждал съм човек дето с обувки за които е казал, че са му много удобни и е направил маса ходене с тях да му разранят краката. Идеята да вземеш обувки носени 1,2 години от друг човек е доста странна за мен освен ако просто не се е явявал само притежател, но не и носител на въпросните "цинти".
ПП Добре дошъл във форума

Kent

• Sr. Member
  • Публикации: 351
« Отговор #62 -: 21 Октомври 2011, 15:05:09 pm »
Здравейте. По отношение на агитацията никого не агитирам. Казвам си впечатленията, а всеки решава. Кракът на снимката е мой, просто късно видях темата.
п.п. И откъде такава ненавист към нещастните високи кожени обувки ;D
п.п.1. Принципно верно е /сори за тафтологията/ че от кубинка до кубинка има разлика колкото от небето до земята. Както и между глава и чутура. Поздрави.

Hobo

• Hero Member
  • Публикации: 820
« Отговор #63 -: 21 Октомври 2011, 15:45:31 pm »
...войнишката кубинка ... за дълго ходене си еб*ло майката не лъжете хората!!!

Така е! Действително войнишките кубинки не стават за ходене. Този факт беше добре известен на Генералния Щаб на БНА и на цялото командване на Варшавския договор. Бяха издали секретна заповед, чието стриктно спазване се следеше от всички тайни и явни тоталитарни служби и силови структури. С тази заповед се забраняваше на войниците да изкачватт каквито и да е върхове и връхчета. За целта вместо да се изкачват  те се заобикаляха.

В рамките на позволеното беше да се изкачват само мънинки хълмчета, но и тогава с цел избягване на злополуки войниците събуваха своите кубинки още в подножието им и ги носеха в ръка. При невъзможност да се заобиколи някое връхче мобилизираха майките на войниците и те го преодоляваха по токчета. Така се опазваше боеготовността на армията.

Дори на равнист терен дългото и продължително ходене с кубинки беше  строго забранено. Ходенето в равнината ставаше по цвички. За целта във всяка мешка имаше по няколко чифта, а старшината поименно обикаляше всеки войник по няколко пъти на ден и учтиво се осведомяваше дали има нужда от резервен чифт. В случай на нужда отдаваше своите лични цвички, за да се опазят крачетата на войника цели и невредими. Там където имаше дефицит на цвички поради факта, че ходенето с кубинки си е е*ало мамата по-големите дистанции се преодоляваха с кубинки на бегом!

В наше време всякакво подстрекателство да се ходи с армейски кубинки трябва да се счита за терористичен акт насочен към туристите. Крайно време е съответните органи да се занимаят с автора на темата!
Горд съм, че служих на Родината в редовете на БНА!

vanjo

• Hero Member
  • Публикации: 854
« Отговор #64 -: 21 Октомври 2011, 16:04:01 pm »

... В случай на нужда отдаваше своите лични цвички, за да се опазят крачетата на войника цели и невредими.
Хобооооо направо ме утрепа с тоя лаф.  ;D ;D ;D ;D

cat

• Sr. Member
  • Публикации: 462
« Отговор #65 -: 21 Октомври 2011, 19:10:20 pm »
ами не, попаднаха при мен случайно и реших да ги пробвам след като и човека преди мен които ги е носил 1,2 години каза че след някои и друг час стават неудобни и все пак да пробвам и аз установявам същото незнам вие по кви терени ходите или не ходите обаче това че за дълго ходене са неудобни е факт
Ами не ходим, левитираме ниско над терена  :D :D :D :D :D :D.  Това в кръга на шегата .
Аз също ходя с кубинки не са голкова лоши и опасни за здравето да ти кажа, последно бях в Странджа с кубинки ГПСа показа 26,3 км за деня невярвам да лъже машинката нямах поражения по краката при това обувките бяха чисто нови почти не ги бях носил  . Но поне според мен при тебе се е получило така защото обувката е била носена и е легнала по крака на друг човек затова и са се появили болки или пришки по краката . И още нещо тук никой никого неиска да лъже .

scrooge

• Full Member
  • Публикации: 176
« Отговор #66 -: 21 Октомври 2011, 20:45:09 pm »
с кубинки над 10 часа имах некви гадни мазоли
в казармата като ги сложиш в 6 сутринта ,следобед застъпиш някъв наряд 24 часа ,и се сабуваш вечерта след наряда,пада се около 36 часа.А сега смятай колко удобни трябва да бъдат
don't waist your time for searching all those waisted years

lubakich

• Гост
« Отговор #67 -: 21 Октомври 2011, 21:45:54 pm »
хаха брааво як напън си имал да го ***** тоова писание :Д а мнението изразява моментното ми състояние което беше тегаво но очевидно съм ти засегнал някаква безумна любов към въпросните обувки за да пуснеш това ** :Д а иначе сериозно по темата и аз имах некви очаквания че ше стават кубинките но не ми го оправдаха и то от няколко ходения дълги ми изкарват тоя проблем а отделно човека които преди това е ходил с тях също ги е носил често и тва ми беше казал отначалото  че се издържа няколко часа ходене и после ставало тежаво та в тоя ред на мисли дори да има кубинки които стават вместо човек да попилеее пари за някви чифтове които я са удобни я не просто си земе некви пролет,зима,есен има някои добри модели туристически обувки и така 

Kent

• Sr. Member
  • Публикации: 351
« Отговор #68 -: 21 Октомври 2011, 22:05:44 pm »
Страшна мъка Любакич :o Би ли ти било удобно, да слагаш и некой точка или запетая някъде. Че, иначе се ти чете  иносказателно писаното. Носените от друг преди това кубинки или както им викам аз, високи кожени обуща или тези от кофти марки или изпълнения са си кофти вариант...авариен да го наречеме според мен.
Има различни височини на двата свода на ходилото, различни маси дето им тежат и най-сетне различни тертипи на ходене.

rossko

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 58
« Отговор #69 -: 21 Октомври 2011, 22:43:26 pm »
Носена обувка от един никога няма да е удобна на друг, този вариант е по-лош и от нова обувка от магазин. Всеки си има тертип на ходене, габарити на крака ... кожата се прегъва на различни места.
Всъщност това важи и за лични обувки но престояли 2 3 години в килера, крака се изменя ... походката също.

meco puh

• Hero Member
  • Публикации: 540
« Отговор #70 -: 21 Октомври 2011, 22:43:47 pm »
lubakich, нямах намерението да пиша, но много яко ни унижаваш. Кой колко ходил? Ти колко си ходил това лято не зная, но вярвам, че си чел, че минах 720 километра, доказани със снимки, и часове и минути на тях. Забележи, не бях с вашите маркови обувки, а с маратонки от 12 лева, и без нито една пришка, показах си краката на снимка. Пришки правят калпавите крака, а не обувките. Съжалявам, че ми се скъсаха и двата чифта кубинки, от ритане пред компа, а не от ходене (майтап). С тях съм изкарал 20 годинки.  Ако намеря сега пак ще си купя. Вместо един чифт маркови от 300 лева, 6 чифта кубинки от по 50 лева. Та аз като умра , ще има да ги носят и моите синове. Един мой приятел-турист ми се оплака, че му се скъсали марковите, а аз мислех, че те никога не се късат.

lubakich

• Гост
« Отговор #71 -: 21 Октомври 2011, 23:37:06 pm »
евала за прехода фурлих му око да ама кво ся ше си мерим пишките кой колко ходи ли еми ше те разочаровам
 ама и аз втора година си ходя с едни скъсани кецове и ми е много добре то направо съгреших че казах че обух кубинки няколко пъти и се почувствах зле приемете сърдечните ми извинения ...  :o (p..s. а пропуснах да отговоря ами секи уикенд съм ходил :)

cat

• Sr. Member
  • Публикации: 462
« Отговор #72 -: 21 Октомври 2011, 23:56:02 pm »
lubakich не не си сгрешил като си писал . Сега си се регистрирал и не си свикнал с порядките на този форум тук е демократично стига да няма обиди и нецензурни изрази .  ;) Приеми го така писал си отговори ли са ти . И поздравления че ходиш с кецове малко го правим а са удобни , но всички които ти писаха ходят с високи кожени обувки (кубинки  ) и действително си ходим и са ни удобни , просто ти явно не си попаднал на чифт . Поздрави и добре дошъл

ПП никой не те напада споко

scrooge

• Full Member
  • Публикации: 176
« Отговор #73 -: 22 Октомври 2011, 13:26:43 pm »
човека които преди това е ходил с тях също ги е носил често
Ей да не си хванал някви гъбични инфекции или нещо подобно,което се разпространява от носене на чужди обувки???То сигурно затова не са ти удобни
  Или пробвай с кубинки друг номер!!
don't waist your time for searching all those waisted years

rossko

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 58
« Отговор #74 -: 22 Октомври 2011, 18:07:39 pm »
евала за прехода фурлих му око да ама кво ся ше си мерим пишките кой колко ходи ли еми ше те разочаровам
 ама и аз втора година си ходя с едни скъсани кецове и ми е много добре то направо съгреших че казах че обух кубинки няколко пъти и се почувствах зле приемете сърдечните ми извинения ...  :o (p..s. а пропуснах да отговоря ами секи уикенд съм ходил :)
Пич, вземи научи малко правописа!
Като чета горното и си мисля, че ходиш "с едни скъсани кецове" само след стадото с овцете