Името на Mors Kochanski на български език се изписва Морс КОХАНСКИ, а не Кочански!
Емблемата е на Държавното стопанско обединение "Пирин", било е част от Министерството на леката промишленост.ДСО "Пирин" е обединявал всички фабрики и ТПК (обувни, кожухарски) в цялата страна (пример Габрово, Пещера, Толбухин и тн.). Ако се вгледате в емблемата, ще видите буквата П. ДСО-то е работило за износ и ишлиме с една японска корпорация. От 1990г. е обявено за нерентабилно и е ликвидирано, фабриките са приватизирани или ликвидирани.
Здравейте пичове,Днес бях на Женския пазар и посетих военната сергия с намерението да си купя нещо...И аз не знаех какво, но имах 80 излишни лева и се чудех за каква милитария да ги изхарча.Какво стана обаче...Докато разглеждах една моторна кожена каска с "мозъчни гънки", клиент който гледаше кубинките попита продавача откъде зарежда. Оня пък явно не е добре с главата, щото като му скочи на клиента ...."кви глупости ме питаш", "ще те пребия" и т.н. Даже започна да го бута и да го подритва.Аз се намесих и му казах, че клиентът винаги е прав и не може да се държи така, ако иска да продаде нещо. Този ми скочи и на мен. Попитах го "като си в камуфлажни дрехи, да не си Рамбо" и щеше да стане страшно. Не посмя да ме удари и добре направи, щото щеше да бере физически и юридически ядове след това.Заключение: Драги ми пичове, не посещавайте военната сергия на Женския пазар на пряката с "Кирил и Методий", защото съдържателят е луд, агресивен, антипазарен идиот. А кубинките му дето ги продава по 80 лева се намират без проблем по 40.
Ето един изпробван от мен и работещ метод на импрегнация на кубинките. Взема се метална кутийка и на слаб котлон се разтопяват в нея пчелен восък, парафин от бяла свеш за горене и дерматичен вазелин. Обемното съотношение пчелен восък, парафин, вазелин е 1:1:2. Горещата разтопена смес се нанася с парцалче равномерно върху обувките. След това обувките се загряват на слънце или пред печката докато „изсъхнат“. Това е гаранция, че сместа е попила в кожата. Такова импрегниране гарантира водоустойчивост на обувката поне една година........16 Декември 2009г