Автор Тема: Палатки.  (Прочетена 14986 пъти)

cat

• Sr. Member
  • Публикации: 462
Re:Палатки.
« Отговор #15 -: 02 Юни 2012, 06:32:21 am »
Мечо не тежат толкова много двуслойните палатки .

meco puh

• Hero Member
  • Публикации: 540
« Отговор #16 -: 02 Юни 2012, 22:20:22 pm »
Мечо не тежат толкова много двуслойните палатки .
Разбира се, но на похода Ком Емине всеки грам беше важен и аз, ако си прочел разказа, на третия ден си изхвърлих доста неща от раницата, дори бурканче мед с фъстъци. Така, моето мнение е, че на планина е важен не всеки килограм, а всеки грам. Ако ставаше въпрос за хималаите, бих носил двуслойна, колкото и да тежи.  ;)

ridedok

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 37
« Отговор #17 -: 22 Ноември 2012, 11:49:51 am »
Колеги,първо да спомена ,че това е първият ми пост във форума.Иначе отдавна го посещавам и чета темите като гост,защото и мен ме влече природата и разходките в малко по -дивото.Хубавото е ,че и жена ми и детето /сина/ споделят това мое хоби.Много обичаме да ходим на палатки ,където и да е.Та ето за какъв катун става въпрос като отидем семейно /сами/ или с някои приятели:

ridedok

• Jr. Member
  • **
« Отговор #18 -: 22 Ноември 2012, 11:52:37 am »
    Тази палатка си е направо апартамент поред мен!Вътре си спим по-добре отколкото в къщи на спалнята!

ko54

• Hero Member
  • Публикации: 1415
    • Недвижими имоти в България
« Отговор #19 -: 22 Ноември 2012, 12:20:32 pm »
Добре дошъл във форума, ridedok!

С такива готини , но и тежки палатки, щеш не щеш - ставаш автотурист.

Направили сте си почти военизиран лагер. Браво!  

Огънят грее и свети, а телевизорът само свети и то само от едната страна.          

ridedok

• Jr. Member
  • **
« Отговор #20 -: 22 Ноември 2012, 12:33:32 pm »
Благодаря колега,добре заварил!Наистина лагера е почти военизиран и дисциплината при такова мероприятие е почти такава!Всичко това се разпъва максимум за половин час,всеки си знае задачата при пристигане на мястото за бивакуване!Иначе съм се навил да си купя и лека палатка за по мобилни самостоятелни излети!

meco puh

• Hero Member
  • Публикации: 540
« Отговор #21 -: 22 Ноември 2012, 13:05:19 pm »
Добре дошъл.
Палатката ти е идеална, като за нашия отбор юнаци. Като излезем на пикник, ще има място за всички.
Ама се страхувам само от огъня. Колкото е голям и близък до масата, може да стопли вас, ама и да стопи пластмасите ;D

ridedok

• Jr. Member
  • **
« Отговор #22 -: 22 Ноември 2012, 13:22:35 pm »
Добре заварил и ти колега.Относно огъня много добре си беше ,защото май месец непосредствено след многото дъждове ,вечерта жените и децата се чувстваха доста по-добре и успяхме да си поговорим сладко до около 2.00ч. около огъня .А относно пластмасите аз мога и без тях но очаквахме и малко по-претенциозни гости и трябваше да се създаде известен комфорт!

divaka

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 13
Re: Палатки.
« Отговор #23 -: 28 Януари 2013, 00:51:30 am »
Аз имам една евтина китайска не е много за дъждовно време защото препуска вода от всичките шевове,и за това си нося един найлон ако завали дъжд,предпочитам я заради комари,мухи и разни буболечки които могат да те налазят и ако  си алергичен става страшно.

kir4ev

• Newbie
  • *
  • Публикации: 1
« Отговор #24 -: 13 Март 2013, 18:22:50 pm »
Привет на всички!
Малко са останали хората ,които като питам дали са ходили/и дали още ходят на палатки да ми отговарят с " Да" . Радвам се като чета във форума,че има обаче хора ,които си ходят,било то в слънчево и топло,в студено и мокро :) Като малък сме ходили цялото семейство на палатки, за по седмица-две,но тогава Москвича ,беше с ремарке :))) Навсякаде беше пълно с палатки,огнища ,други семейства . Майките правиха салати,бащите палеха огъня,децата бягат играят ,спомням си как със съвсем непознати хора сме споделяли една маса,една храна,всеки помагаше на другия все едно са се познавали с години. И тези приятелски семейства с които сме запознали тогава и до ден днешен сме си близки,се чуваме и си спомняме ,как сме били на палатки :) Палатката ни тогава беше голяма ,брезентова ,дебела с две отделения, спално за майка ми и баща ми,и другото за мене и брат ми. Нямахме спални чували,носеха се одеала,завивки сигурно и с пижами сме спали като малки :) Беше тежка палатката и с всичката натурия, буквално цялото ремарке беше пълно :)) Всичките ми спомени от тогава са хубави :) Следващите ми палатки бяха 10 години по-късно ,сегашната ми палатка е малка двуместна китайка,но ми върши страхотна работа ,през летните нощи, особено като имам от тия дюшеци двуместните 200х150х20 и си спинкам като на облак :) :) :)  На дали ще издържи на по сериозно време ,ама преди да съм ходил на палатки,прогнозата я следя ,да не ме хване неподготвен :) Чувал съм от приятели,отиват на палатки,ама не могли да спат в нея ,и се свиват в колите ... ми не е за всеки и не обичам да ходя с такива хора,да ми развалят кефа,да си седя край огъня,да си хвърлям клечици, ( я някоя друга наденичка ,или саламче ) :) Ако има едно лесно,пак бих ходил за повече време дори,но сега е само за 2-е вечери ,максимум 3-и :) .. Пак ми стига :)
Нека има повече хора ,които обичат да лагеруват на открито ,спомените остават вечни :)))

voinyt

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 19
« Отговор #25 -: 27 Април 2013, 22:00:17 pm »
  • Колко милиметра воден стълб трябва да е отгоре и дъното?
То при тия дъждове водния стълб трябва да е в метри  ;D :D.
На тези дъждове жаби и риби не издържаха, заминаха от нашия водоем към Дунава. Е, каква палатка ще издържи?  ;D Като знам, че 10 см.бетон не издържа и прави конденз, каква е ползата от водните ви стълбове? Тя палатката може и да издържи на дъжда, но аз няма да и издържам на конденза. Тя трябва да двуслойна и тогава колко ще тежи? На поход трябва да тръгвам с "катъра" :o ;D
   Веднага ти давам отговор- 3.4 килограма евтина, двуместна, палатка /марка Qechua/ заедно с железните колци. Колците съм ги теглил- 700г.  Когато я купих имаше и по скъп вариант- 105евро /моята беше 32/, пак двуслойна, пак двуместна и тежеше 2.3кг заедно колчетата.

Fat_Jim

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 58
« Отговор #26 -: 28 Юли 2013, 21:48:03 pm »
А моята я сефтосах:

48 невероятни часа, за които имам да разправям в отделна тема. :)

Mavrud

• Hero Member
  • Публикации: 570
« Отговор #27 -: 29 Юли 2013, 09:14:52 am »
Индиана Fat_Jim Джоунс ... ;)
Не се взимай толкова на сериозно.

Fat_Jim

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 58
« Отговор #28 -: 29 Юли 2013, 23:55:25 pm »
А, всичко по мен е правено специално за температури над 30 градуса и е доста подходящо за сегашните жеги, поне според европейските представи. Другият вариант за тия температури е да се облека като някой номад от Централна Азия. Мога, де. ;D
Но в случая вместо палатката повече би ми подхождала юрта. Тя и юртата не е проблем, но е в Казахстан - аз съм казахски зет. ;)
Май само камила нямам. :D

GOART

• Full Member
  • Публикации: 126
« Отговор #29 -: 30 Юли 2013, 05:56:12 am »
 Fat_Jim има ли разлика между казахски и монголски юрти?
Все още имам голямо желание да си взема една юрта. Преди време бях попаднал на един английски производител на юрти , но нещо ми се стори афиф работата.
Три неща никога не се връщат обратно: време, дума, възможност.
Три неща никога не трябва да се губят: спокойствие, надежда, чест.
Три неща са най-ценни в живота: любов, убеждения, приятелство!