Автор Тема: Бушкрафтърски хумор - що е то и има ли почва у нас? Да се усмихнем заедно...  (Прочетена 179458 пъти)

ko54

• Hero Member
  • Публикации: 1415
    • Недвижими имоти в България
Така изглежда адреналина...

Огънят грее и свети, а телевизорът само свети и то само от едната страна.          

jordanov

• Sr. Member
  • Публикации: 283
Хааха, стига ве човек, сега ставам от масата... Отела смачка ли го? Стягай се, че идва зима! И сигурно пак ще вали сняг...

ko54

• Hero Member
Там е 800 метра н.в.
Бера го в средата на октомври.

zLaGaD

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 24
Я вижте за какво ме баннаха в другия форум:
zLaGaD

Мнение  Отговорете с цитат Изтрий това мнение 
Хм! Нещо не разбрах!? Всеки форум е функция на сайт. Сайтът си има собственици, форумът модератори. Имаме форумна тема и това дали е уместна или не, е преценка на модераторите и собствениците. Доколкото разбрах идеята на този форум е най-вече да обменяме информация и знания за приключенията си из планините, нели? Потребител Мавруд пуска питане-тема и тя навърта 4 страници, като само потребител борис–борисов вместо споделяне изисква премахване на темата и едва ли не изгонване на потребител Мавруд, поне така аз разбрах. Поради което направих и съответния коментар, ако съм сбъркал - ще се извиня.
Та по темата отново: Имаме ли данни за човек преминал КЕ със "собствени сили" според популярния лозунг в КНР и КНДР? Демек - облечен с някакъв шушляк (да ме прощават любителите на маркови дрехи), що годе чепик за ходене по пресечен терен, чекия или по-корав нож/мачете, малко дреболии из джебите и някакъв найлон или платнище. Същия да е минал маршрута ЯДЕЙКИ само това, което намери на терен? Включително буболечки. Доколкото знам всякакви ядивни неща се намират по пътеката. Аз даже съм ял/кусал куче, котка, гущер някакъв тритон и змия - смок. Не по принуда, от келешлък, да се извиня още веднъж ако има нещо, така че може да се преживее с подобни ястия. Вие как мислите по тоз въпрос, драги потребители?

admin edit: мненията-запитвания за преминаване на КЕ по този начин се считат за провокативни и в краен разрез с разпоредбите на Национален парк Централен Балкан, през който минава пътеката.
Следващи запитвания от същото естество ще се счетат за провокация и ще бъдете санкциониран с БАН
ПП: направете си запитванията във форумите с бушкрафтърска тематика
:o   ;D 

Дали да ги докладвам на ДАНС за евроазийска хибридна пропаганда, антинатовска и антиевроатлантическа кампания?

Я вижте тука: http://agroplovdiv.bg/40364/%D0%B1%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%BA-%D0%BE%D0%B1%D0%B0%D0%BC%D0%B0-%D0%BE%D1%86%D0%B5%D0%BB%D1%8F%D0%B2%D0%B0-%D0%B2-%D0%B0%D0%BB%D1%8F%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D1%81-%D0%B1%D0%B5%D1%8A%D1%80-%D0%B3%D1%80%D0%B8/

emil

• Sr. Member
  • Публикации: 275
А кой всъщност е този друг форум?
Човешкият мързел е двигател на прогреса!

zLaGaD

• Jr. Member
  • **
http://planina.e-psylon.net/index.php

Между другото - къде да изпляскам подобна тема, уважаеми Хобо? За преминаването на КЕ, без ядене и хижи, чист бушкрафт демек?

ko54

• Hero Member
Винаги има изход...
Няма лабаво.  :D

zLaGaD

• Jr. Member
  • **
Подслушан разговор у разложка кръчма:
- Кое е най-силното животно?
- Въко.
- А лаво?!
- Ъ, лаво! Пет въка и са му ебали мачата...

(пълниот член е изпуснат за автентичност)

ko54

• Hero Member

ko54

• Hero Member
Изменения и допълнения в закона за движение по пътищата(проект, минал на първо четене в НС) :D

Hunter

• Full Member
  • Публикации: 108
Ехххх една такава установка да сложат на Цариградско, а и на някои други шосета...Ще стане като в песента : "...ще настъпи такъв живот, че само си викам дано"  ;D Може и текста да се смени на "Ако до всяко зло същество , гръмнеш поне още едно" .... нататък е ясна  ;D

zLaGaD

• Jr. Member
  • **
Трябва да се внимава из горите край Вардаро:

Сретнува ја вкот Црвенкапа фоф шумата и ја пита:
- Дека одиш, ма?
- Јале чекам мушчерија.
- Пу да те еба и на ороспијата, расипа приказната!
  ;D

ko54

• Hero Member
Технологически напредък, към тема "Направи си сам"... :D

emil

• Sr. Member
  • Публикации: 275
Агресивен пръч-рецидивист нападна дядо и отмъсти на полицай.
Пръчът е пришълец и се казва Петко. Собственикът му, Гошо, безотговорно го пускал да вилнее из селото.
77-годишният дядо, за да го го озапти, го хванал за брадата, според БГНЕС. Трагикомичният инцидент се случил в село Рилци.

Бай Борис Стойчев пасял козите си Марияна, Беле, Сивка и Галина, които наблюдавал, седейки на сгъваемо столче край главната улица в селото. 
Съседският пръч, който е познат с агресивното си поведение, се появил изневиделица и нападнал нищо неподозиращия 77-годишен мъж. Пръчът го съборил на земята, след което започнал да го блъска с глава в гърдите. Тогава бай Борис просто сграбчил пръча за брадата, за да не му нанася повече удари. Съседи, видели вероломното нападение, подали сигнал на тел. 112. Агресивният козел е водил схватка със 77-годишения дядо близо час, а междувременно наблизо минали четири-пет коли, но никой не спрял да му помогне. Все пак полицията се отзовала. На място пристигнала линейка и патрулка. Възрастният мъж се оплакал от леки натъртвания и отказал да се качи в линейката, за да бъде закаран за преглед в болницата. „Нищо ми няма, добре съм, лошо е ако те нападне и събори коч, хванах го за брадата”, обясняваше бай Борис как започнала схватката. Докато лекарят от ЦСМП-Благоевград преглеждаше нападнатия от животното бай Борис, един от полицаите се опита да зашемети пръча с електрошок, но самецът погнал и служителя на реда. Наложило се да се търси подкрепление.
След това двама полицаи отишли при пръча и го „наказали”, налагайки го с палките си. След като дядото бил отмъстен, полицаите го убедили да отиде до болницата, за да се уверят, че му няма нищо.
100-килограмовият пръч-рецидивист носи името Петко и стар познайник на местните жители. Според тях, той бил на някой си Гошо, който го пускал да се шета из селото, въпреки че няколко пъти вече нападал хора.
Козлите и овните са своенравни животни. Без причина могат да те нападнат, та дори да те ранят сериозно.   
Според лекаря, храбрият бай Борис се отървал с леки натъртвания, уплаха и вдигането на високо кръвно. Накрая приказката има щастлив край - козелът е усмирен, а дядото - успокоен.
Източник1 и Източник2
Човешкият мързел е двигател на прогреса!

jordanov

• Sr. Member
  • Публикации: 283
Хаха, това е забавно, написано по този начин и особено за хора, дето не са нападани от козел. С чиста съвест обаче може да го сложим и в темата за агресията от домашните животни, там съм разказал и една моя преживелица. 8)

Като войник на едно занятие из горите преживях атака от козел. Трябваше да мина през едно стадо и докато пастира извика да се пазя пръча беше решил че съм опасен и летеше към та----те ми >:( Успях да се дръпна встрани и получих само милувка по бедрото /бях с въшкарници и шинел/ На втората атака вече го посрещнах с палка по муцуната щото калашника беше през рамо иначе щеше да има приклад между очите. Не знам това ли помогна или виковете на пастиря ама нямаше повече атаки ;D