Името на Mors Kochanski на български език се изписва Морс КОХАНСКИ, а не Кочански!
Цитат на: ko54 в 22 Април 2011, 09:05:12 amХускварна са започнали да внасят такъв модел с тяхно лого с много ниско качество на изработка и довършителни работи по главатако54 колко ниско качество?Освен финиша, който мен лично не ме притеснява дали ще е грубо направена брадвата ако реже добре,кое им е лошото.Има ли място за сравнение с китайските брадви от 7 лева.Щото аз не бих дал 130 лева за грандфорс,независимо какво им е качеството цената е прекалено надута.Тва са брадви за колекционери и професионални дървосекачи,макар че последните вече не ползват брадви ,а други инструменти.
Хускварна са започнали да внасят такъв модел с тяхно лого с много ниско качество на изработка и довършителни работи по главата
А ето това се случва, когато един нож се използва вместо брадва:http://youtu.be/KmO0XSWhV04
Еха, лошото е, че ножът е със стомана SK-5, т.е. като на Хултафорсите/зеленият и оранжевият/. А изглеждат много яки. Пък и аз със зеленият Хултафорс какви ли не ремонтни дейности правих, леко пружинира при яко напъване, но държи. Странна работа, може показаният нож да е бил дефектен. А и мястото на счупване - там май е най-дебел. Аман, тъкмо си мислиш, че си си купил яка стомана и почват съмненията. ...
Както беше казал един съфорумец някъде из нета, май криво почваме да практикуваме буша - с брадва режем домати и лук, а с нож сечем и цепим дървета.
Зосо не давам много матрял се хаби . Кък тъй ши вироносваш пъстърмицата бре туй е 5мм ряз .