Името на Mors Kochanski на български език се изписва Морс КОХАНСКИ, а не Кочански!
Говорим за нашите ширини, планини и гори, а не например за джунглата на Амазонка или за руските степи.....
Брадва и нож. Спор няма. За нож острие 10-12 см, дебелина 3-5мм, а винаги съм казвал, че каквато работа може да свърши брадвата, никой нож не може.
Цитат на: ko54Говорим за нашите ширини, планини и гори, а не например за джунглата на Амазонка или за руските степи.....За нашите ширини,планини, гори и поля едно ноже повечко хапване и подходящи дрехи са напълно достатъчни. Просто не се сещам каква да е тая ситуация дето за 2-3 дена та и повече да ползваш брадва, леуко или кукри. Щом няма да строиш това за мен е излишен товар.
Цитат на: vanjo в 17 Април 2011, 18:24:08 pmЦитат на: ko54Говорим за нашите ширини, планини и гори, а не например за джунглата на Амазонка или за руските степи.....За нашите ширини,планини, гори и поля едно ноже повечко хапване и подходящи дрехи са напълно достатъчни. Просто не се сещам каква да е тая ситуация дето за 2-3 дена та и повече да ползваш брадва, леуко или кукри. Щом няма да строиш това за мен е излишен товар.Спор няма. Особенно в хижа.
Ако трябва да избирам от посочените брадва и нож ,но аз нося нож и трион . Причините да се спра на триона са по ниското тегло както и това че с него и ножа практически мога да свърша и това коено правя с брадвата изключвам забиване на колчета . А иначе брадва в колата винаги имам.
Каква двойка остриета бихте предпочели да имате със себе си при евентуална "клизмена" ситуация в гората/планината/: леуко+нож, кукри+нож или брадва+нож?
Цитат на: ko54 в 17 Април 2011, 16:44:25 pm Каква двойка остриета бихте предпочели да имате със себе си при евентуална "клизмена" ситуация в гората/планината/: леуко+нож, кукри+нож или брадва+нож?Питаш дали ще изберем нож и голям нож,нож и голям крив нож,или нож и брадва.Естествено нож и брадва макар че трябва да се уточни ква е тая клизмена ситуация.
Тази хускварничка и едно острие 10-12см са ти всичко необходимо в гората. С тази малка сладка брадвичка можеш да свършиш работата на доста голяма брадва и дори без да се напъваш. И аз съм решил да си купувам такава. Въпреки не много приятната и за мен цена, брадвата е изключително качествена като материали и изработка. Един помощник, който въпреки тежестта си никога няма да те подведе и да те остави.
Хускварна са започнали да внасят такъв модел с тяхно лого с много ниско качество на изработка и довършителни работи по главата