Автор Тема: Къде какво има - магазини, сергии, гаражи и разпродажби  (Прочетена 23491 пъти)

Mavrud

• Hero Member
  • Публикации: 570
Demonizer, от няколко месеца излизат от резервите на пазара канчета като това:
Вместимост 600 или 240ml. Цени 3-5лв. Търси по сергиите за военно имущество, auction.bg, prodavalnik.com. В сайтовете съм виждал обяви за комплекти 6 канчета за 12лв.
Моето е 600мл купено през август от антикварен магазин в Бургас за 5лв.
Не се взимай толкова на сериозно.

Hobo

• Hero Member
  • Публикации: 820
И аз такова имах в предвид като писах, че изгаря устните. Ползвал съм 240мл, но го смених с двустенно от неръждавейка на 555 по причините, които изложих в предното ми нение.
Горд съм, че служих на Родината в редовете на БНА!

Demonizer

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 27
Преди 2-3 месеца търсих на 555 канче по магазините,но нямаше никакви.Сега се надявам да са заредили. :)

Mavrud

• Hero Member
ТЕНТА

В магазините за стоки с дефекти от Германия (но произведени рядко там ;D) може да се попадне на ценни находки за къмпинг, туризъм, пикник, спорт и т.н. На мен ми са известни този магазин и този. Сигурно има и други.

Първият е близо до нас и макар че съм на $ диета често разглеждам менюто му. Там попаднах на интересна тента. След първия тест в къщи в хола, днес я разпънах в кварталния парк. Ето малко снимки:

Обаче като се появи лек вятър и стана така:

Изпробвани бяха и следните възможни конфигурации:
1. Защитна стена от едната страна:

2. Чрез махане на по една част от рейките става за лежане и спане:

В сгънато състояние е това:

Очертава се малко побългаряване: Въже между рейките, по-читави колчета за пясък и подсилване на шева около рейките.

Според етикета платът има UV защита. Тегло около 1,5-2кг. Цена - в деня на покупката имаше някакви намаления и ми излезе към 8,70лв. Размери дължина на покривалото е 4,50м и широчина 4,50м. Височината на рейките е към 2м. Има 2бр. рейки метални от по 4 части, 8бр. въженца по 4,5м и 8бр. колчета.
Отдолу спокойно може да се разположи маса за 6 човека, или няколко колела, или защо не любимата .... кола.

Valenti

• Sr. Member
  • Публикации: 352
Същата като твоята и от същото място е закупена!  ;D Май, моята е по-стара(купена 2012 лятото)

Mavrud

• Hero Member
Колеги, откъде може да се намери от онова защитното фолио, миларово ли как се казваше?
Jordanov, сигурно вече си намерил, но ако някой друг си търси бивачно фолио, известно още като survival sheet, emergency foil blanket и фолио от милар, тази седмица го има тук.

Фолиото е със сребърно покритие от едната страна и златно покритие от другата. Част е от компактна автоаптечка. Цената и е 10лв и включва доста неща (годни до 05-2018) полезни и за сред природата.
За сравнение - в туристическите магазини фолио само със сребърно покритие от двете страни може да се намери за 5лв, а сребро/злато за 8лв.
По инструкция  - сребърната страна на фолиото трябва да бъде поставена към тялото за защита от студ или след шок, а за защита от прегряване или след топлинен удар, златната страна трябва да бъде поставена към тялото.

П.С. Автоаптечката не е отговаря напълно на изискванията на ИНСТРУКЦИЯ № 1 ОТ 20 ФЕВРУАРИ 2008 Г. ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА АПТЕЧКИТЕ НА МОТОРНИТЕ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА Издадена от Министерството на здравеопазването Обн. ДВ. бр.27 от 11 март 2008 г. ;D

Mavrud

• Hero Member
Ако някой търси метални кутии, годни за хранителни цели, в момента върви промоция на Nescafe 250g за 8.39лв и подарък метална кутия с размери 95х60х170мм:

На мен ми събира 2 пакета (разопаковани) от любимите ми бисквити за излет. Като гледам може да събере и дебел сандвич ;D.

Phoenix

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 46
Re: Къде какво има - магазини, сергии, гаражи и разпродажби
« Отговор #52 -: 09 Септември 2013, 20:17:25 pm »
В София на околовръстното шосе, между Бизнес парка в Младост-4 и магазин Икеа, известната френска фирма за продажба на спортни стоки "Decathlon" е отворила магазин.
Има голям избор на стоки за риболов, туризъм, къмпинг  и др.

Gergoff

• Full Member
  • Публикации: 101
Re: Къде какво има - магазини, сергии, гаражи и разпродажби
« Отговор #53 -: 09 Септември 2013, 21:30:30 pm »
В София на околовръстното шосе, между Бизнес парка в Младост-4 и магазин Икеа, известната френска фирма за продажба на спортни стоки "Decathlon" е отворила магазин.
Има голям избор на стоки за риболов, туризъм, къмпинг  и др.

Настъпи ме по болната тема. Това е любимият магазин на много мои приятели, любители на обиколките по света и спането в къмпинги на палатки. Задължително, когато са в някоя страна, в Европа, поне 2-3 пъти посещават Декатлон. От тях знам за тази верига и с нетърпение чаках откриването. Тези дни, чакам да мине още малко време да не е лудница, отивам, че бая неща съм си набелязал.
Блажен да е този, който няма какво да каже, но въпреки това мълчи!

Mavrud

• Hero Member
Ако някой го интересува въже коноп/юта ф6, 12 нишки, дължина 50м за 4.49лв - тази седмица тук .

emil

• Sr. Member
  • Публикации: 275
Търся брезентова плащ-палатка. Трябва ми за София. Даже мисля да си взема 2-3, щото е тъпо да си купя на двойна цена брезент от магазин за текстил или да измина 30-40 км. до някоя сергия. Сигурно 1000 пъти съм минавал по провинцията покрай сергии с разпродажби на военно имущество, но в София са рядкост. Имаше някъде публикуван телефон на човек, който държи такава сергия, по спомен някъде в Горни или Долни Богров: утрепах се да търся с търсачката и не мога да намеря поста. Ползувал съм ключови думи "сергия", "телефон", "плащ", "Богров", а тази тема я прерових като къртица. Дали някой може да ме насочи, ако е срещал някъде в София наскоро подобна сергия, или към поста с телефона, или пък да даде директно телефона на човека със сергията.
Човешкият мързел е двигател на прогреса!

Hobo

• Hero Member
  • Публикации: 820
0878 505 237 Ненчо
Това е човека от който зареждат всички сергии около София. Той държи и част от сергиите но Богров.

В центъра на Бистрица има един ван с военни стоки, който забелязах като минавах с автобуса всяка събота за разходка над с. Железница. Веднъж слязох да му огледам стоката - панталони, колани, раници и т.н. Кубинки точно тогава нямаше, но лелката, която продавашпе каза, че може би пак ще имат скоро и да звъня да питам от време на време. Телефонът, който ми даде, е 0887 84 73 15. Успех!

И двете информации са в темата за армейските кубинки. Потвърждавам написаното от бай Кольо за Ненчо. При него е най-евтино, а е и коректен търговец. Обикаля пазарите. В различните дни е на различни места. В Неделя със сигурност е на пазара в Долни Богров. Пазара приключва на обяд и сергиите се вдигат. Имай го в предвид. При Стефан от Бистрица е по-скъпо, но затова пък всеки ден е на площада в центъра.
Горд съм, че служих на Родината в редовете на БНА!

emil

• Sr. Member
  • Публикации: 275
Огромно благодаря! Задължен съм!

P.S. Човекът от с. Бистрица се казва Стефан и към днешна дата плащ-палатките са по 10 лв. броя.
Ненчо пък се изявява на Битака в кв. Малашевци всяка събота, докъм 14:00-15:00 и цената на плащ-палатките е 8 лв. броя.

Всъщност плащ-палатката ми е нужна като заместител на одеало за пиник или за статичен риболов, щото сезона започва да проблясва на хоризонта. По такива мероприятия обикновенно мъкна с мен едно старо одеало. Одеалото обаче е възмъхесто, набива се със всякаква прах, бодили, боклуци, трудно се тупа и почиства, а прането в пералнята или ваната е епопея с клизма. Плащовете са с размери 1.8м х 1.8м, тежат горе-долу колкото одеалото, тупат се лесно, много по-издъжливи са на издевателства от типа късане по остри камъни, клечки и бодли, искри от огън. Почистването и изтупването им е несравнимо по-лесно и не се набива с бодили. Относно прането са фантастични, дори само със силната струя на водоструйка става адски лесно. Плата е с висока плътност, та и кърлеж не може да премине. Струва ми се, че добре сгънато, ще е практично и удобно гръбче в мешката.
Човешкият мързел е двигател на прогреса!

Kris De Monte

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 67
За колегите от Варна, в най-големия магазин за маркови дрехи втора употреба намиращ се във Владиславово в момента са заредили със страхотни дрехи ловджийски,аутдоор, абе горско-воени планински,камуфлаж и т.н. Страхотни якета има по-дълги по-къси,дебели тънки, елеци и най-различни панталони. Всяка седмицата имат различни цени на килограм, тази мисля че цената е 12лв.
Адрес на магазина: http://www.bg.bultex.eu/vladislavovo.html

Ето и малко снимки на стоката

http://www.bg.bultex.eu/more.html
"Ако искаш живот като на филм,спри да живееш като по учебник ! К.П"

gavra74

• Full Member
  • Публикации: 200
днес попаднах на този профил в продавалника. господина е от сандански. http://ta4ko.prodavalnik.com/
Психолозите съветват, когато някой много те е нервирал да броиш до 10 наум... И после да му вкараш един между зъбите - тъкмо ще се е отпуснал и няма да го очаква