Автор Тема: Къде какво има - магазини, сергии, гаражи и разпродажби  (Прочетена 23489 пъти)

Hobo

• Hero Member
  • Публикации: 820
Отзивите за арми шопа не са добри. Обобщено нова стока само на снимките. По пощата основно се изпращат употребявани втора ръка неща. Състоянието на стоката не отговаря на снимките. Имайте го в предвид. Иначе е златна мина за който минава през Шумен и може да види и пипне с ръка и да си подбере каквото ще купува. Магазина се намира до тамошния пазар.
Горд съм, че служих на Родината в редовете на БНА!

Keltis

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 34
Аз съм си поръчвал от АрмиШоп-а само втора ръка неща - една немска пехотна лопатка и една швейцарска водонепроницаема раница.Забележки нямам.А и не е задължително като не ти хареса стоката да я приемеш.Просто куриера си я взима и изпращача да я прави каквото си иска.Понеже работя с пратки постоянно имам и такива случаи.
Никой не можа да  ти даде нещо насила 8)

cat

• Sr. Member
  • Публикации: 462
Keltis добре дошъл първо . Бе така е прав си никой неможе , но се опитват  :D . А кажи ми доволен ли си от швейцарската раница че и аз си вземах същата а не съм имал възможност да я пробвам .

Keltis

• Jr. Member
  • **
Keltis добре дошъл първо . Бе така е прав си никой неможе , но се опитват  :D . А кажи ми доволен ли си от швейцарската раница че и аз си вземах същата а не съм имал възможност да я пробвам .
Доволен съм от швейцарската водонепроницаема раница.Ползвам я вече две години.Конструкцията е направена от мислещи за войника хора, а не от хора мислещи за евтино изделие, за огромни армии, къде цената на всяко нещо от екипировката трябва да е ниска.......да не бута бюджета  ;D .Металната лента, която осигурява вентилацията на гърба и правилното положение на раницата е много добро решение. Възможността за презакачане на раменните ремъци според товара, вградения твърд гръб, ремъка с карабинера и халките за компресионни ремъци са все швейцарски удобства. :).Към тази раница прикрепям палатката,спалния чувал, шалтето,секирата и двата калъфа за GPS+GSM и радиостанцията.С подходящо презакачане на раменните ремъци осигурявам правилно положение на раницата и подходящо разпределение на натоварването.
Като недостатък мога да посоча наличието сано на един външен джоб.Това го реших с допълнителни джобове от кордура на Molle, които закачам на страничните халки за компресионни ремъци.Така добавям още два джоба в случай на многодневни походи.Хубаво е че раницата е твърда и лесно се пълни и подрежда.Издържа на сериозни дъждове без да се намокри имушеството в нея.Това е пробвано два пъти - първи път с маркуч на двора и пълна със стари вестници.Втория път в планината нарочно оставена извън палатката, пълна с багаж заради облог  :)
Поздрави!!

vanjo

• Hero Member
  • Публикации: 854
Колега Keltis това което си написал за раницата направо си плаче за едно детайлно ревю.

jordanov

• Sr. Member
  • Публикации: 283
Колеги, за раницата от 28 лв ли говорите ?

cat

• Sr. Member
  • Публикации: 462
http://auction.bg/item.php?id=515802   ето на какъв търг попаднах тази вечер ако на някого му представляват интерес остават още 2 дни и няколко часа

Keltis

• Jr. Member
  • **
Колеги, за раницата от 28 лв ли говорите ?

Да за нея.

BazilVenceslas

• Full Member
  • Публикации: 175
    • Туристическо дружество "Сърнена гора"- Стара Загора
Кажете в София не се ли е появил някой БНА битак?
Екипировката не прави туриста, само помага!

venmin

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 12
От утре в Кауфланд има на промоция водоустойчиви CREE фенерчета GP Discovery за 7,99.Ето снимка на вестника им.

Mavrud

• Hero Member
  • Публикации: 570
Пазар Каблешково (на 20км от Бургас) всеки четвъртък. 
Посетен на 21-06-2012.
Една сергия за употребявано военно имущество. Нищо интересно в сравнение с преди 3 години. Днес имаше кубинки 3 чифта - по 50лв. Някоя друга оръфана мешка и камуфлажни дрехи и шапки нови,  които ми приличат шити в Китай. Платнища няма. Колани офицерски един два. Продавачът беше един мазен ....... и го мързеше да говори. Не пазарувайте от него.
Не се взимай толкова на сериозно.

emil

• Sr. Member
  • Публикации: 275
Re: Къде какво има - магазини, сергии, гаражи и разпродажби
« Отговор #41 -: 11 Септември 2012, 16:56:13 pm »
Наскоро пътувах няколко пъти от София към Благоевград. На пътя преди и след с. Усойка има 2 сергии, преди с. Мурсалево - още една: мургавелковци предлагат екипировка от БНА, попреседяла в ДР. Натъртвам БНА, а не БА. Имаше и от старите летни зелени клинове с подсилено дъно и подсилени баджаци - по 6 лв. без пазарлък, май някой колега се интересуваше.
С изключителна радост обаче спазарих 6 бр. чистак-бърсак нови комплекта хром-алуминиево тиганче+котле за 3.5 лв./комплекта и 6 бр. канчета х 1.5 лв.
Иначе имаше брезентови планшетки, плащ-палатки, камуфлажи от след 1990, нови модели камуфлажни панталони и якета, сгъваеми лопатки. Старите бъбрековидни манерки без изолация и с дървена такава, брезентови ботуши, противогази, няколко вида сухарки, старите панерки от алпака за бромов чаец. Мили, сладки спомени!
Човешкият мързел е двигател на прогреса!

vanjo

• Hero Member
  • Публикации: 854
По книжарниците се е появила книгата "Планините отблизо: Наръчник на планинския водач и добрия планинар" - авторски колектив. Има доста снимков материал и добри съвети и практики.
Малко е скъпичка, но доста добра информация за детайли цък ТУК

Demonizer

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 27
Случайно някой да знае от къде мога да си намеря войнишка чаша,виждал съм едни алуминиеви по разни хижи да се ползват,та понеже ми трябва втора чаша за походи(евтина :)) ми скимна.Благодаря предварително.

Hobo

• Hero Member
  • Публикации: 820
Ако имаш в предвид алуминиевите войнишки канчета за течности с обем 250мл, не тези за храна, има ги на всяка сергия където се продава военно оборудване. Обаче не ти ги препоръчвам. Понеже са алуминиеви много бързо се нагряват и страшно парят устните ако се пие гореща течност, примерно чай. На практика са неизползваеми. От тях може да се пие само полуизстинали и студени течности. По-добре си купи канче от неръждавейка от някой магазин за 1 лев. Примерно на фирмата 555. Евтини са и много удобни. Не изгарят устните и не им парят дръжките. Има ги с различен обем.
Горд съм, че служих на Родината в редовете на БНА!