Автор Тема: Всякакви снимки  (Прочетена 67883 пъти)

Hunter

• Full Member
  • Публикации: 108
Re: Всякакви снимки
« Отговор #300 -: 30 Май 2014, 21:19:27 pm »
Последната снимка  е страхотна. Направо си е за изложбена експозиция. Много, много, много добра !  :)

meco puh

• Hero Member
  • Публикации: 540
« Отговор #301 -: 03 Юни 2014, 13:36:40 pm »

gavra74

• Full Member
  • Публикации: 200
« Отговор #302 -: 13 Юли 2014, 21:28:32 pm »
Вгледайте се внимателно за да видите какво е снимано.

Снимката е правена на плаж който е посещаван основно от семейства с малки деца
Психолозите съветват, когато някой много те е нервирал да броиш до 10 наум... И после да му вкараш един между зъбите - тъкмо ще се е отпуснал и няма да го очаква

Kris De Monte

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 67
« Отговор #303 -: 13 Юли 2014, 22:41:17 pm »
Освен да предизвика малко паника и луди подскоци сред къпещите се не мисля,че би предизвикала нещо по-сериозно.
"Ако искаш живот като на филм,спри да живееш като по учебник ! К.П"

Kent

• Sr. Member
  • Публикации: 351
« Отговор #304 -: 14 Юли 2014, 10:41:31 am »
това да не е удавен памперс

Kris De Monte

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 67
« Отговор #305 -: 14 Юли 2014, 13:05:35 pm »
Има морска змия на снимката и аз трудно я забелязах.
"Ако искаш живот като на филм,спри да живееш като по учебник ! К.П"

Kent

• Sr. Member
  • Публикации: 351
« Отговор #306 -: 14 Юли 2014, 14:54:23 pm »
да не е умряла тя

щото доста бързо плуват по повърхността на водата, на сушата  са канапи особено на пълен стомах

безопасни са, май не могат и да хапят хора
имат една страшна особеност само
миришат на смърт ако ги уловиш
много гадна миризма от някаква жлеза
ценителите казват че ако си я завъдиш за домашен любимец в терариуми свиквала и спирала да смърди

emil

• Sr. Member
  • Публикации: 275
« Отговор #307 -: 15 Юли 2014, 10:09:41 am »
..........

безопасни са, май не могат и да хапят хора
имат една страшна особеност само
миришат на смърт ако ги уловиш
много гадна миризма от някаква жлеза
ценителите казват че ако си я завъдиш за домашен любимец в терариуми свиквала и спирала да смърди
За морските не знам, но за сладководните потвърждавам от дългогодишен опит: Като я хванеш, съска и имитира нападение, но е напълно безвредна. Подсъсзнателно обаче винаги посягам откъм дирника, а змията ми умирисва ръцете много гадно. Разбира се, след измиване със сапун миризмата изчезва. Понеже много пъти като дете съм хващал водна змия да си играя с нея, че даже две-три съм ги транспортирал до София в буркан, след известно време, като види, че няма опасност, спира да умирисва.
Човешкият мързел е двигател на прогреса!

gavra74

• Full Member
  • Публикации: 200
« Отговор #308 -: 15 Юли 2014, 18:35:36 pm »
Изглежда на плажа само аз не знаех тия работи. щото водата беше пълна...
Психолозите съветват, когато някой много те е нервирал да броиш до 10 наум... И после да му вкараш един между зъбите - тъкмо ще се е отпуснал и няма да го очаква

Mavrud

• Hero Member
  • Публикации: 570
« Отговор #309 -: 15 Юли 2014, 19:15:53 pm »
Изглежда на плажа само аз не знаех тия работи. щото водата беше пълна...
А аз помислих, че ти си я сложил тази водна змия нарочно, за да разредиш навалицата...
---
Сега сериозно. Дайте да не плашим почиващите и уточним за морската змия - има ли такова животно или нема?
Доколкото помня от учебниците от миналия ХХ век в Черно море май няма морски змии. От (сладко) водните имаше само 2 вида - жълтоуша и обикновена сива (или нещо такова).  И двете трябва да са безобидни, но знам и съм виждал, че могат да хапят и тъй като те не си мият зъбите, добре е раничката да се обработи с подходящо средство.
Лично аз съм срещал водни змии само на определени места - в близост до вливаща се река или канал или ако наблизо има (или е имало преди застрояването) езеро или блато. Виждал съм и само кожата след смяната и по бетонирани буни. Срещал се с водните змии в морето в два варианта - или лежат надъното и дебнат  (както на снимката) или плуват волно заедно с плажуващите. Страх от хората няма. Ловуват успешно дънни рибки. Виждал съм ги да мъкнат попчета. Попадал съм и на доста охранени екземпляри водни змии в морето, явно от изобилието на лесна плячка. Гледам да не ги закачам и стоя по-далеч от тях.

П.С. Не би ме учудило,  ако вече в Черно море има морски змии.  Нека херпетолозите да кажат. Може да се пита в  Българско херпетологично дружество.
То и рапани е нямало в нашето море до 70те години май, ама сега....
Не се взимай толкова на сериозно.

Mavrud

• Hero Member
  • Публикации: 570
« Отговор #310 -: 15 Октомври 2014, 20:20:08 pm »
Дворцов балчишки гущер:

Среща се в двореца на кралица Мария в Балчик.
Може да го видите и с по-големи размери, почти като на варан, ако преди това сте се отбили във винарната на двореца, тази близо до моста на въздишките и сте опитали от смокиновото вино.
За последното казват че: "...В по-големи количества „Смокиновото вино” лекува всички любовни колебания..."

Не се взимай толкова на сериозно.

vanjo

• Hero Member
  • Публикации: 854
« Отговор #311 -: 16 Октомври 2014, 11:43:33 am »
В 1891 година Георги Стрезов пише за селото:
Цитат
Ковачовица, на СИ от Неврокоп 4 1/2 часа. Лежи в един дол между скалисти бърда. Канина е твърде близко до селото. Скотоводци и зидари; някои излизат изкусни майстори по чужбина. Църква българска „Св. Никола“, и училище с 50 и повече ученика. Българското училище е твърде старо. 250 къщи българе.

vanjo

• Hero Member
« Отговор #312 -: 03 Ноември 2014, 11:43:01 am »
Кратко посещение на пещерата Агитис (Маара) в Гърция

vanjo

• Hero Member
« Отговор #313 -: 10 Ноември 2014, 21:41:27 pm »
В тази тема май само аз поствам в последно време  :o
Снимките са правени от последното ми хойкане в пещерата "Капана на времето"

emil

• Sr. Member
  • Публикации: 275
« Отговор #314 -: 11 Ноември 2014, 10:38:30 am »
Само ти постваш, но пък ние разглеждаме. Принципно аз не се обаждам, щото само ще ахкам, но няма какво съществено да кажа. Продължавай да постваш, моля те!
Човешкият мързел е двигател на прогреса!