Автор Тема: Най-удобно, най-полезно, барбекю за бушкрафт и велотуризъм!!!  (Прочетена 12759 пъти)

Meze

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 40
Разбрах още в началото че не се ползват спици а тел, но може и да се намерят някъде хром-никелови, ако някой иска да е хардкор вело-манияк  ;D

vanjo

• Hero Member
  • Публикации: 854
........., ако някой иска да е хардкор вело-манияк  ;D
Ей супер определение  ;D

Valenti

• Sr. Member
  • Публикации: 352
Днес направих една лека разходка в гората и съчетах полезното с приятното! :)
 Полезното беше че най сетне успях да изпробвам в полеви условия няколко от моите сгъваеми хитринки! А полезното че си спретнах един хубав пикник(макар и сам)!
Ето и печката - барбекю в действие:

Запалване на печката :)

...В любимото ми чайниче ще правя чай...

...тук печката за готвене се превръща в барбекю.. ;
ВНИМАНИЕ! ХОРА СЪС СЛАБИ СЪРЦА И НЕРВИ ,ДА НЕ ГЛЕДАТ! ;D ;D ;D ;D ;D

..е не са пържолки, но пък станаха чудесно вкусни! ;D ;D ;D

Извод: печката - барбекю работи перфектно!

Изпробвах и сгъваемото барбекю също! Работи с малка забележка, а тя е следната:
тъй като е мини барбекю няма нужда от много дърва за въглени. Самите крачета, когато BBQ се използва самостоятелно идват малко дълги. Ще трябва да ги скъся с около 5см.Инъче много стабилно е като конструкция! Спокойно може да се обръщат и корави пържоли! ;D ;D ;D

Ето  го в действие....

И генерален извод: И двете барбекюта могат да се носят по отделно, и двете работят страхотно(като се скъсят крачетата на тръбното ;D) Много сън горд че си ги направих сам! :)

Valenti

• Sr. Member
След първите изпитания на комбинираното барбекю / печка ,направих няколко незначителни промени, за по добър изгледи по удобно носене в раничката:

калъф , ръчно ушит от крачол на стари джинси ;D

.. нов капак и нови отвори за свеж въздух

Така вече придоби нов облик и съвсем търговски вид! ;D

unior

• Full Member
  • Публикации: 163
Братле патентовай и пускай в производство и продажба. Ази съм ти първио клиент да знайш,
ще искам обаче сертификат за автентичност и сериен номер 0000001  ;D
Да притежаваш и носиш нож не е привилегия,
а отговорност.

rossko

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 58
Аз бях писал но замина покрай проблемите с форума

китайците не спят и са го пуснали в продажба  ;D

http://www.dealextreme.com/p/outdoor-camping-detachable-bbq-grill-53997

Ludipipo

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 23

220х330мм е скарата на барбекюто, има чекмедже с отвори за въглищата. Направено е от неръждавейка 15Х5М  ;D щото това имаше без пари :)

Valenti

• Sr. Member
Добре изглежда, само не разбрах как се разглобява? Ако отговора е не, значи не е подходящо за велотуризъм и походи.

Ludipipo

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 23
За съжаление не се разглобява, но се събира в раницата. Слагам и една найлонова торба с въглища 2-3 кг вътре. По-скоро за пикник е.

VeselinMonkov

• Newbie
  • *
  • Публикации: 2
Здравейте,
Страхотна скара - заради нея се регистрирах. Поздравления!!!! Само не разбрах какво държи двете тръби в сглобено положение да не се раздалечат една от друга. На крайните 2 тела има резба ли?

Valenti

• Sr. Member
Здравей и добре дошъл ! Ако правилно съм разбрал,въпроса ти е за моето тръбно BBQ, отговарям веднага:  Точно така,сглобката е  посредством резба в крайните пръчки(които са закривени  на 90градуса)  :)

VeselinMonkov

• Newbie
  • *
  • Публикации: 2
Добе заварил. Да за него питах. Благодаря. А тръбите от какво са? Къде ги намери?

Valenti

• Sr. Member
ЗдравейтИии офис-бушкратъри,палаткаджии или всички които обичате,,игри" на открито!  :-*

Този сезон специално за мен, беше доста силен откъм всякакви емоции свързани с палаткуване,бивакуване и най вече каране на любимият ми велосипед! Тъй като, темата е за барбекюта... едно видео, в което са включени две от ръчно изработените мини ВВQ-та за велосипед.

https://www.youtube.com/watch?v=keSE3EAt-xI&index=4&list=UUQVzj8gIZSaVL_K1_mnw8pQ

https://www.youtube.com/watch?v=yRySMK3Crjc&list=UUQVzj8gIZSaVL_K1_mnw8pQ&index=5

Mavrud

• Hero Member
  • Публикации: 570
Браво Valenti! Двустенното ВВQ на въглища изглежда по-читаво от предлаганите фабрични модели по чуждите сайтове. Твоето изгледа трудоемко за изработка, но мисля , че може да го продаваш успешно. Пиши, ако желаеш да приемаш поръчки и имаш предварителна калкулация и време за изработка. Желаещи сигурно ще има.

Продължавай с иновациите.

Не се взимай толкова на сериозно.

emil

• Sr. Member
  • Публикации: 275
Великолепно! Поздравления за изобретателността и сръчността!
Човешкият мързел е двигател на прогреса!