Автор Тема: Ветровка до 50-60 лева! Каква?!  (Прочетена 1368 пъти)

Gergoff

• Full Member
  • Публикации: 101
Ветровка до 50-60 лева! Каква?!
« -: 13 Май 2014, 22:38:36 pm »
Дайте идея за нещо, което да не ,,спарва'' много!
Блажен да е този, който няма какво да каже, но въпреки това мълчи!

BazilVenceslas

• Full Member
  • Публикации: 175
    • Туристическо дружество "Сърнена гора"- Стара Загора
Re: Ветровка до 50-60 лева! Каква?!
« Отговор #1 -: 17 Май 2014, 17:16:11 pm »
Виж по някоя военна сергия за брезентови анораци с въжете под шията и джоб на гърдите, или някой гащеризон и може да го срежеш, цялата екстра не повече от 10-15лв. и няма да запарва и ще държи на тръни.
Екипировката не прави туриста, само помага!

emil

• Sr. Member
  • Публикации: 275
« Отговор #2 -: 17 Май 2014, 22:59:28 pm »
Виж по някоя военна сергия за брезентови анораци с въжете под шията и джоб на гърдите......
Анорак БТС ли имаш предвид?
Човешкият мързел е двигател на прогреса!

BazilVenceslas

• Full Member
« Отговор #3 -: 21 Май 2014, 07:04:50 am »
Да или военен такъв.

emil

• Sr. Member
  • Публикации: 275
« Отговор #4 -: 21 Май 2014, 13:53:38 pm »
Военните анораци не са ми познати, но брезентовия на БТС е фантастична дреха от соца. Топли, пази от вятър, че и от дъжд. Имам такъв от юношеството и така ми е умалял, че вече не мога да се напъхам в него. За над 20 год. носене не се скъса, избеля от пране. Преди година в нета един момък продаваше няколко нови бройки, май вече са му останали само употребявани. Жалко, че вече не се произвежда.
Човешкият мързел е двигател на прогреса!

BazilVenceslas

• Full Member
« Отговор #5 -: 01 Юни 2014, 22:33:29 pm »
Военният е 1:1 като БТС, само дето без емблема, но на копчето има петолъчка, а не шарка като на кожена топка (поне така ми прилича).
За мене екстра беше да видя БТС анорак, а за тебе явно военен ще е екстра.  ;D
Уверен съм, че БТС са крали от БНА - по-скоро са дали поръчка на завод "Хр. Ботев" за ТД в страната да имат спец обмундирувание.

zcezbpm

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 20
« Отговор #6 -: 21 Март 2016, 07:15:38 am »
Ето един пример за евтина и лека ветровка от Декатлон, която върши добра работа и в дъжд.
 В горната си част -качулката и раменете е с подлепени шевове. Според колега в 7 часов дъжд се е представила по-добре от якето му за 200лв .Аз само под душа засега съм я пробвал и е ок.Облича се през главата но това поне за мен не е никакъв проблем.
http://www.decathlon.bg/mazko-yake-za-dazd-pri-prehodi-rain-cut-cherno-id_8300326.html

Бях си купил ветровка на Ташев за 50лв преди години, но в дъжд пуска въпреки добре импрегнирания плат, защото шевовете не са подлепени.То реално каквото и да е яке няма как да не пусне вода в проливен дъжд там където презрамките на раницата притиска плата около раменете.
Взимайте ги малко по-голям размер че може да се наложи и някоя и друга блуза да облечете отдолу ако е студено.
С времето е ясно, че импрегнацията ще замине затова не ги ползвайте във всекидневието си, а само като сте в планината или си купете една за всекидневно и друга си пазете  само за сред природата, за да можете да я ползвате по-дълго време и да ви върши добра работа, а не да пуска като лейка.
Мисля че по-евтино ще  ми излезе да си купя нова ветровка/дъждобран като тази декатлонската вместо да правя опити да я импрегнирам след време, а и домашната импрегнация нещо не ми се удава .Личен опит с яке с горетексова мембрана купено от втора употреба за 10лв и имрегнатор за 36лв.