Автор Тема: Kъща за 150 паунда,решение до живот.  (Прочетена 1192 пъти)

Kris De Monte

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 67
Kъща за 150 паунда,решение до живот.
« -: 13 Декември 2013, 13:20:33 pm »
Отварям тази тема,поради причината,че не намерих къде точно е подходящо да споделя тази интересна къщичка,надявам се да ви хареса и да споделите други такива творения. Мисля,че е страхотно решение за средствата които са вложени и атмосферата която отразява е трудно да се сравнява с каквато и да е било модерна къща. В България из много от селата подобни къщички са останали за съжаление като исторически спомен за нещо минало и романтично...

http://chronicle.bg/da-si-napravish-k-shha-za-150-paunda/?fb_action_ids=717128258298511&fb_action_types=og.likes&fb_source=other_multiline&action_object_map=[1453773294850125]&action_type_map=[%22og.likes%22]&action_ref_map=[]

"Ако искаш живот като на филм,спри да живееш като по учебник ! К.П"

jordanov

• Sr. Member
  • Публикации: 283
Re: Kъща за 150 паунда,решение до живот.
« Отговор #1 -: 14 Декември 2013, 12:28:55 pm »
Симпатична е наистина. Преди стотина години, при разпадането на задругите, долу горе такива са били масовите къщи из нашите полски села. Даже утре, ако ми остане време мога да снимам някоя такава. Разликата е, че тогаз майсторите са държали на правия ъгъл, пък сега е модерно да е по Фън Шуй :D Сламеният покрив е отлична топлоизолация, но по нашите ширини е крайно пожароопасен. Като бях малък, на село всички летни кошари за овцете бяха покрити със слама, последната стоя до преди 20ина години. Иначе надолу класика отвсякъде - кирпич, кал, слама и кравешки л?йна. А и вар разбира се. Най-добрия микроклимат за живеене, според мен. През 40-50те години вече се строи масово с домашни печени тухли. Нашата къща на село е такава, от старата кирпичена има вградени една или две стени... Тухлите са направени от  баба и дядо - копаят пръста където е мазата, мачкат с крака, формоват, сушат на слънце, после на коптор на двора изпичат  с царевичак и така - всичко на ръка и на приятелски начала. Много ми допадат и технологиите из Балкана - каменна зидария, вкопана в склона, нагоре дървена конструкция с лесков плет измазан с кал. Лукс изпълнение - с дъсчена обшивка 8), като къщата на Филип Тотю в Гърците. Зимата вкарваш отдолу някое животно, че да топли нагоре и да дава малко млекце 8) И ако покрива отгоре е съвременен олекотен тип и 9та степен по Рихтер няма да те уплаши...

Kris De Monte

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 67
Re: Kъща за 150 паунда,решение до живот.
« Отговор #2 -: 14 Декември 2013, 12:32:41 pm »
Много интересно, евтина подръжка спокоен живот :) а не като днешно време в двустаен апартамент за 50 000 евро да те избива на стрес и агресия,че някой си надул чалгата и тропа пиян...
"Ако искаш живот като на филм,спри да живееш като по учебник ! К.П"