Автор Тема: Има ли индианци във форума?  (Прочетена 1072 пъти)

Hobo

• Hero Member
  • Публикации: 820
Има ли индианци във форума?
« -: 02 Септември 2012, 00:03:02 am »
Много ясно, че индианци няма, но въпроса ми е има ли хора, които се увличат по севроамериканския индиански бит и култура? Интересува ме следното. Занам какво е типи и за какво се използва. Интересува ме какви са индианските заслони по време на лов и всякакви дейности извън стационарния бивак на племето. Да го кажа иначе. Ползвали ли са индианците нещо от сорта на днешните портативни палкатки и ако да може ли някой да разкаже по-подробно какви, от какво са направени, колко тежат, за колко човека са и т.н.?
Горд съм, че служих на Родината в редовете на БНА!

gargo2

• Full Member
  • Публикации: 121
Re: Има ли индианци във форума?
« Отговор #1 -: 18 Септември 2013, 11:36:51 am »
Днес докато се мотаех попаднах отново на тази тема и се сетих да споделя нещо.Мисля ,че и ние си имаме индианци и не е необходимо да ходим чак да Америка и то във времената на неизброимите бизонски стада и закриващите слънцето с часове ята на странстващия гълъб :)Нашите индианци също странстват и всевъзможните им временни жилища особено през лятото край овощни и зеленчукови градини не е проблем да се огледат.Едно лято бъх пъдар и нали съм любопитен посъбрах известни наблюдения.Колкото са по-диви и бедни толкова повече представляват интерес защото ,,култивирани" са не по-малко неподготвени от нас.Ако има интерес ще разкажа някои неща които успях да забележа.

Hobo

• Hero Member
  • Публикации: 820
Re: Има ли индианци във форума?
« Отговор #2 -: 18 Септември 2013, 12:19:22 pm »
Със сигурност ще е интересно, а и навярно доста хора ще имат какво да разкажат и те, но по-добре да е в отделна тема. Тази определено е за триене. Щом толкова време ни един индианец не се пресрами да разкаже. Всъщност може и да не знаят, затова да си мълчат.
Горд съм, че служих на Родината в редовете на БНА!