Автор Тема: Мултитул Gerber Bear Grylls реплика (China)  (Прочетена 1374 пъти)

Kris De Monte

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 67
Мултитул Gerber Bear Grylls реплика (China)
« -: 29 Декември 2013, 20:14:37 pm »
Тези дни получих следния подарък мултитул Gerber, има го в продавалник на цена от 35лв. На вид изглежда доста готино,но функционалността му и качеството никак не впечатляват. Съдържа 12 инструмента,като ножчето не е особено остро,може би дори леко тъпо,тънко е,но по-лошото е, че има луфт и е хлабаво....твърде неприятно усещане, калъфа е удобен и твърд, има доста отверки най-различни по форма.Като конструкция самия мултитул изглежда стабилен и здрав изработен от неръждаема стомана. Личния ми съвет е да не си копувате обаче точно този поради причината,че постоянно ще се притеснявате да не си счупите острието... Инициалите на Беър Грилс са доста прималиви и  ефективни за реклама...

"Ако искаш живот като на филм,спри да живееш като по учебник ! К.П"

Hunter

• Full Member
  • Публикации: 108
Re: Мултитул Gerber Bear Grylls реплика (China)
« Отговор #1 -: 29 Декември 2013, 22:56:08 pm »
Колега, за жалост, най - вероятно си попаднал на някое от ментетата, на тази марка, които са плъзнали като чума на пазара. В интерес на истината някои от ментетата, които съм виждал, са изключително сполучливи, но нито едно такова не съм засичал при мултититуловете. Може би, защото са по-трудни за направа, не знам. Аз лично имам две китайски копия с това лого, подарени, но засега нямам проблеми с тях, защто и ги ползвам само за мръвкарски Бушкрафт  :D
 Моя съвет е , ако не е много късно, а и стига да не се разърди подарилия ти го, пробвайте да го върнете, защото така или иначе, няма да можеш да го ползваш много успешно, пък ако решиш да го задържиш, със здраве да си го ползваш. Проблема с луфта на няколко китаеца съм го решил с нови месингови втулки, а може и с медни. Има и един вид пластмасови втулки, много наподобяват на керамични по твърдост, но не знам откъде се купуват. За непретенциозен нож са идеални. Мисля че ги има в магазините за авио и мото моделизъм, но не съм сигурен ;)

Kris De Monte

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 67
Re: Мултитул Gerber Bear Grylls реплика (China)
« Отговор #2 -: 29 Декември 2013, 23:15:56 pm »
Ами честно казано последно време постоянно майсторя по китайските продукти наскоро ми подариха статив за телефон,представлява една щипка която обхваща телефона по едната страна... оказа се че телефона ми е много широк и не достига 1 см....махнах пружината малко пилене сложих един ластик вътре и всичко се оправи.... и сега с тоя мултитул, направих точно това което и ти намерих от една стара пеперудка втулка допълнителна и я монтирах,завиването беше голяма мъка но сега няма мърдане !!! Всичко е стегнато много здраво,понаточих ножчето и очаквам да изкарам с него много приключения :)
"Ако искаш живот като на филм,спри да живееш като по учебник ! К.П"