Автор Тема: Сървайвъл аксесоари от Mosquito Tactical  (Прочетена 2386 пъти)

jose

• Full Member
  • Публикации: 205
    • OLIGHT BULGARIA
Сървайвъл аксесоари от Mosquito Tactical
« -: 03 Януари 2013, 13:09:57 pm »
Здравейте приятели.
За пръв път на нашия пазар, Олайт България представя фирмата Mosquito Tactical. http://www.mosquito-tactical.com/eabout.asp
Фирмата е основана 2008г. в Китай.
Фокуса на фирмата е производството на продукти с уникален собствен дизайн. Те са предназначени, както за ежедневни, така и за тактически и "сървайвъл" нужди.
Продуктите на фирмата са с изключително високо качество, произведени от най- добри материали. Някои от продуктите са лимитирани серии с уникални серийни номера.

http://olightbg.blogspot.com/2013/01/mosquito-tactical.html

samotniq valk

• Full Member
  • Публикации: 119
Re:Сървайвъл аксесоари от Mosquito Tactical
« Отговор #1 -: 07 Януари 2013, 11:56:19 am »
Приятел, прегледах някои от нещата. Би ли уточнил какво точно означава "най-голямата и масивна тактическа химикалка". Голяма и масивна - ясно, ама какво ще е да е това "тактическа химикалка"? За какво се използва освен за писане?
Не ми е ясно и какъв е този колан и какво му е толкова специалното. Би ли уточнил, ако обичаш? Какво би ме мотивирало да дам за него 120 лв, вместо да поръчам на някой сарач да ми направи за 10-15 лв колан? Защото за тези пари сигурно мога да си купя дизайнерски колан от известна марка, ама за лов и носене в гората си е напълно достатъчен обикновен колан от естествена кожа.
Благодаря!

jose

• Full Member
    • OLIGHT BULGARIA
« Отговор #2 -: 08 Януари 2013, 10:49:47 am »
Здравей.
Коланите (гън белт) на известните специализирани фирми , като 5.11, sickinger и т.н. държат съшо такива цени (справка - google). Имам кобур на сикингер носил над 7 години кило железо и не е мръднал. Гаранцията на такива продукти е 10години. Дизайнерския колан от "известна марка" едва ли ще устиска 10 годинки натоварен. Най малкото няма полимера по средата на двете парчета кожа, който предотвратява деформацията и разтягането на кожата с времето.

За химикалките - пълно е с информацият по нета.

За справка -подобен колан на сикингер http://guns.bg/Sickinger_Profi_Belt-cat0-scat0-p25747.html?searchKey=%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D0%BD&priceOrder=A&latestOrder=&items=12&promo=&ref=&needReg=&outlet=

samotniq valk

• Full Member
  • Публикации: 119
« Отговор #3 -: 08 Януари 2013, 13:15:46 pm »
Хм...
Имам колан от естествена кожа на 24 години почти. Без никакви екстри. Носен е две години в казармата на клина. На него съм си закачал и сумката с пълнителите (не е много уставно, де). После е използван зверски. Понякога е ползван и като осигурителен колан, когато се е налагало да правя ремонт на покрива и още е здрав и мога да си тегля с него корсата, ако се наложи. Някога е струвал около 15-20 лв. Имам и друг на десетина години. Правен от сарач пак от ест. кожа, без никакви екстри. Също много здрав и не е мръднал. Цена 10 лв. Вярно, не изглеждат нито "тактикъл", нито имат кой знае какъв естетически вид, но са здрави и издръжливи.
Сигурно коланите на "Версаче" нямат тази издръжливост, ама пък са достатъчно елегантни и за най-изискания вкус. Лично мнение, де. Нямам такива и няма и да имам.
За тактическите химикалки хич не ми стана ясно, освен че може да намушкаш някой в окото. Както може и с обикновен молив, всъщност.
Все едно... успех в бизнеса.

jose

• Full Member
    • OLIGHT BULGARIA
« Отговор #4 -: 08 Януари 2013, 14:25:33 pm »
Въпрос на вкус, колега.
Колана на москито е от италианска кожа и е ръчно полиран от двете страни. По средата между двата слоя кожа има някакъв полимер. Токата е масивна и полирана. Продукта е много качествен. Цената на колана в Китай е 76$
Аз лично се "наиграх" с колан Smith&Wesson - оригинален, който освен, че се деформира, се и разпадна (токата, която беше отливка).
Също така 3-4 колана на Арт93 ми се "разпаднаха" за норматив (да вметна при носене- постоянно натоварено положение).
Ето и малко размисли и страсти относно такт. химикалки.
http://olightbg.blogspot.com/2012/12/cooyoo-renaissance-man.html

бай кольо

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 36
Re: Сървайвъл аксесоари от Mosquito Tactical
« Отговор #5 -: 12 Април 2013, 11:14:18 am »
Колега, прощавай, но не разбрах какво общо има практикуваният у нас туризъм с лека екипировка и практически упражнения за изграждане на бивак и палене на огън с подръчни и примитивни средства-наричан накратко бушкрафт и тактическите джаджи които предлагаш? Ние не сме милитъри ориентирани за да проявим някакъв по-специален интерес към тактикъл командосията. Вероятно нещата които предлагаш си заслужават парите но, според мен, обърка таргет групата в случая.
Успех с джаджите.