Автор Тема: Държавата ще спасява безплатно в планината?  (Прочетена 1692 пъти)

BazilVenceslas

• Full Member
  • Публикации: 175
    • Туристическо дружество "Сърнена гора"- Стара Загора
Ето и страницата: http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1306729

Мисля, че застраховката е добра идея, въпреки че аз нямам такава, но затова пък внимавам много и не поемам излишни рискове! Примерно не отивам на поход сам. Зоастраховката не е винаги 30лв. Моето ТД предлага при повече желаещи за 15лв., а самосиндикално за 20лв.
Най-добре е да не се стига до 112 или ПСС (1470), имайте едно на ум винаги и никога не подценявайте метео условията през всички сезони!
Екипировката не прави туриста, само помага!

Hobo

• Hero Member
  • Публикации: 820
Re:Държавата ще спасява безплатно в планината?
« Отговор #1 -: 04 Април 2012, 10:37:53 am »
Всъщност хубаво или лошо е това, че вече има алтернатива ако някой попадне в беда и се наложи да зове за помощ?
Горд съм, че служих на Родината в редовете на БНА!

BazilVenceslas

• Full Member
« Отговор #2 -: 04 Април 2012, 11:36:09 am »
Хубаво е, че има, но лошото е, че е по-ненадеждна на моменти.

Racho

• Full Member
  • Публикации: 122
« Отговор #3 -: 04 Април 2012, 15:46:52 pm »
Предпочитам да дам 30 лева за компетентни спасители от колкото да чакам аматьори.
Живота ми струва повече от 30 лв.
С това си изказване, далеч не омаловажавам работата и професионализма на службите към 112, но планината си е планина.

ko54

• Hero Member
  • Публикации: 1415
    • Недвижими имоти в България
« Отговор #4 -: 04 Април 2012, 20:53:00 pm »
Ама не е 30 лева, а най-вероятно ще гони 1030 лева - техника, нафта, екип спасители, кучета и т.н.
Огънят грее и свети, а телевизорът само свети и то само от едната страна.          

BazilVenceslas

• Full Member
« Отговор #5 -: 04 Април 2012, 21:23:09 pm »
Застраховката (30лв.) ти покрива всички тези разходи при евентуално нещастие.

ko54

• Hero Member
  • Публикации: 1415
    • Недвижими имоти в България
« Отговор #6 -: 05 Април 2012, 06:35:30 am »
Е те затова станах автотурист в последно време!
Щото магарето си има застраховки за всичко.
Огънят грее и свети, а телевизорът само свети и то само от едната страна.          

Hobo

• Hero Member
  • Публикации: 820
Re:Д&#
« Отговор #7 -: 05 Април 2012, 10:02:39 am »
Не е точно така. Застрахователната премия за застраховка струваща 30 лева е до 1000 лева, а услугите на ПСС не са никак евтини. В техния сайт е публикуван Ценоразпис на услугите на ПСС за български граждани. Така че тези 1000 лева може да не стигнат до никъде ако се случи нещо сериозно. Когато си купувах за пръв път планинска застраховка и се интересувах от подробностите застрахователния агент каза "Не бой се, премията е достатъчна ако умреш да те опаковат и доставят до в къщи безплатно. Само трябва да звъннеш едно телефонче, когато ритнеш петълите и да кажеш точно къде си, защото ако се наложи да те търсят ще трябва да доплащаш". Разбира се той го каза на шега, но горе, долу това е и реалността.
Горд съм, че служих на Родината в редовете на БНА!

cat

• Sr. Member
  • Публикации: 462
« Отговор #8 -: 07 Април 2012, 21:03:11 pm »
А където няма ПСС в района където се ходи на кого трябва да се звъни ако вземе накой да рита петалите .

meco puh

• Hero Member
  • Публикации: 540
« Отговор #9 -: 07 Април 2012, 22:01:57 pm »
...  Само трябва да звъннеш едно телефонче, когато ритнеш петълите и да кажеш точно къде си, защото ако се наложи да те търсят ще трябва да доплащаш". Разбира се той го каза на шега, но горе, долу това е и реалността.
Но, има и една друга реалност, която е най- важна. В такива моменти за нещастие си сам, GPSa ти губи спътниците, телефона няма обхват или от постоянно търсене на връзка изтощава батериите, уморен си физически, и най-вече психически и т.н. По дяволите, всичко против теб. За капак примерно се скъсва и презрамката на раницата. Казваш си, господи, какво съм сторил, та стовари всичко на главата ми. Пожелавам ви в такъв момент да спре черната серия и да видите светлинка в тунела, защото черната серия може да продължи безкрай.