Сред Природата > Велотуризъм

Обиколка на България. Стартирам на 1-ви Юни!

(1/11) > >>

Gergoff:
Сам, с колелото. Не щЪ да преча на никой. Не се подготвих добре, а не остава много време. Таман да се видя колко струвам. Казват, че силата на духа е по-голяма от слабостта на тялото. Ще видим!

meco puh:
Браво Gergoff, пътника е пътник, когато е на път. Значи ново предизвикателство. Каква ти е програмата? Имаш ли някакъв предварителен план? Кои са етапите? Можеш ли да ни разкриеш малко повече?
Пожелавам ти от все сърце, успешна и безпроблемна обиколка.

Gergoff:
Благодаря за пожеланията, Мечо. Планът с етапите е готов от месеци. Цяла зима го мисля. Тръгвам от София на 1-ви като ще мина прохода Петрохан и ще остана да нощувам в или около Монтана. После към Брегово, Видин и т.н по Дунава към морето. Етапите са измислени, но в зависимост от моментното ми физическо състояние може да търпят промени. Нямам срокове, което е най-важното, според мен. Ако успея да се движа със средно 120-130 км. дневно ще съм ок. Предвиждам и някой ден за почивка, ако се наложи. Идеята ми е да спя на квартири, защото ще имам нужда от пълноценна почивка, но и палатката ще е с мен, няма как да няма нощи, вкоито да няма наблизо къщи за гости или евтини хотели. Това е в общи линии, почвам да работя върху тренировките и екипировката. Знам че ще бъде трудно, знаеш, че карам колело от миналата година и то не много често, но не ме свърта вече в София. Дори и в някакъв етап да се откажа няма да го приема за загуба. Важното е да тръгна, пък ще видим имам ли дух за подобно предизвикателство.

mih:
Здравей!
Това е невероятно начинание! За колко време си го планирал този вело-поход? Ще имаш ли възможност да качваш разкази и снимки по време на пътуването или ще трябва да чакаме да се върнеш, за да прочетем целия пътепис? Планирал ли си някои конкретни места, които да посетиш на всяка цена? Какви маршрути си избрал, за да избегнеш автомобилния трафик?
Пожелавам ти успех :)

Gergoff:
Ще си нося таблета и когато има нет ще качвам тук. За съжаление автомобилния трафик няма как да бъде избегнат! Колелото ми е тип ,,шосейка'', ще имам и багаж поне 20 кг, та няма как да се кара ,,по черно''. По принцип не съм планирал нищо да посещавам, това си става естествено от самосебе си. Видя ли нещо интересно-крепост, паметник, кале и спирам, гледам, снимам. Същото правя ако видя табела, указваща, че има нещо забележително наблизо. Големи отклонения не правя, защото километрите са доста, а целта е друга. Ако аз успея да направя това значи всеки нормален човек, без сериозни здравословни проблеми, ще може.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия