Сред Природата > Автотуризъм

Колата за автомобилен Бушкрафт

(1/3) > >>

Kent:

--- Цитат на: hr.zlatarev в 17 Май 2011, 16:17:57 pm ---Мойта две години я умувах да е проходима, да е удобна за багажлъци и да се спи удобно в нея
--- Край на цитат ---

а  каква е тя 8) колата де

hr.zlatarev:
Нисан Терано ІІ къса база, товарен /фабрично без втора седалка отзад а с равен под/ Около 170-180см.Х 110-120 см.Х80-90см. свободна площ /не съм я мерил - това е "на око"/. Допълнителен "бонус" е стойноста на пътния данък - 35лв. вместо около 230лв. за същата кола но със седалки. ;). Ако има интерес мога да дам мнение и за други "джипове" относно плюсове и минуси при къмпиране, проходимост и т.н. но може би на лични или в друга тема към раздела автотуризъм.

Съжалявам, че много не си личи колата отвътре но не намирам по-подходяща снимка.
П.П. Тоя дето се дръгне не съм аз ;D

ko54:
Не е ли малко къса за спане джипката, ако предните седалки не се демонтират?!

hr.zlatarev:
Аз съм 172см. и ми е таман. Имам приятел, който е доста по-едър от мен и сме спали без проблем /един до друг ;) а не върху ;D ;D/ Предните седалки ги бутам напред и облегалките също /само дясната седалка когато съм сам/. А в пространството зад седалката /за да се запълни "дупката"/ са ми багажите, които са винаги в колата - трион /лък и прав/ брадве, подвижна лампа, въжета, инструменти и куп други джунджурии, резервни дрехи, одеало и пр., които са сложени в два подходящи кашона и покрити с един по-дебел дунапрен, който служи и за допълнителна възглавница. Пак казвам - това е моят избор за оптимална кола покриваща нуждите ми. При други изисквания изборът би бил друг. Понеже почти по едно и също време аз и още трима приятели сменихме колите си умувахме, преценявахме и накрая всеки си избра и взе различна кола, така че мога доста да пиша по тази тема и да споделя моето и на приятелите ми становище при различния избор за почти еднакво използване във и извън пътя.

nicktodorov:
Я да повдигна малко тази тема.
Тази пролет най-после се сдобих с автомобил с който позволява да разходя семейството извън асфалта.
Освен това мога спокойно да натоваря бурканите от село  :D. Мога и да я ползвам вместо палатка. А също така мога и комфортно и сравнително бързо (в сравнение с истинските джипки) да се придвижвам по асфалта. Събира и 3 велосипеда без сваляне на колелата + карачите.


Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия