Сред Природата > Велотуризъм
На разходка, палатка или пътешествие с велосипед?
Valenti:
Здравейте колеги! Няколко дена обмислях да пусна или не , подобна тема? В крайна сметка реших че, ако има любители на велосипеда,ще се получи. Каква е идеята ,ами нека тук да опишем различни преживявания или просто покажем нас, или какъв велосипед караме. Ако обичаме дълги преходи, палаткиНГ ;D ,какво е нашето и на велосипеда оборудването? И все неща от този сорт. А защо не и,, Може ли да развиваме БУШКРАФТ с колело? :)
И тъй като откривам темата, ще се опитам да споделя за една от многобройните ми страсти, :) ВЕЛОСИПЕДА!!!
Няма човек, който като малък не е карал колело(или те са единици)!
Та така и аз, когато бях бледен юноша ;D,( 8ми клас) мама и тати ми подариха първото и така желано колело Балкан, марка която по мое време беше голям хит. Говоря за сгъваемото Балканче което си беше доста скъпо тогава(цели 80лв. ако не се лъжа) Не мога да ви опиша каква радост изпитах .Най сетне мое лично колело!!! Ура аа! Не се налагаше по-вече, да се моля на приятелите които имаха колела, за по ЕДНО кръгче. Най сетне бях горд собственик, и сега други ме умоляваха , само да се докоснат до това бижу! ;D Голямо каране падаше тогава! Но и си го поддържах добре, винаги чисто,веригата със смазка , абе като ново си беше доста години след това! Пораснах,казарма, работа. Годините се нижеха,една след друга. Вече бях на 22 и продължавах да си ходя на работа с балканчето! :) От една страна си беше и голяма тренировка(от къщи до работа 8км) а от друга не харчех излишно пари, които пък пестях да има вечерта за БАРчета и мацки! ;D И така, един хубав летен ден, слизам до мазата да взема колелцето за работа и.........Ооо Нее! Колелото го нямаше на мястото си!
Май някой пе..раст си го беше ПОЗНАЛ! Ах ,ако го бях гепил този тогава..... майка му жална! Но ней си. Останах си без Балканчето! Дните се нижеха един след друг, малко по-малко забравих колелото.
И един хубав ден...реших! Ще си купя мотор!То е почти същото ;D , само че с една малка подробност. Мога вече да возя и гаджето! То не бяха разходки, палатки, няма по-велико усещане от това! После женитба, деца, кола и т.н. до денят когато пак се сетих с умиление за велосипеда. И Речено, сторено! Един хубав пролетен ден отидох до магазина...и си купих един МТБ(планински бегач)
Както се казваше ...СТАРАТА ЛЮБОВ- ръжда не хваща! Но този път, реших да подходя по въпроса малко по професионално! Т.е. накупих си и атрибути които са доста полезни при сериозно каране в днешни дни( каска ръкавици и екипче) Така отново се ,,зарибих'' с велосипеда! Първоначално , съботите и неделите правих по 20тина ,30на км. После започнах да увеличавам дестинациите на по 40,60 и ...100км на ден!!!
Спирам за днес, че май доста се поувлякох! ;D ;D ;D Дано не сте се отегчили много!Ако пък НЕ, ще има продължение, пък може и някоя снимчица да пусна! ;D
vanjo:
Естествено, че искаме и снимки и разкази.
Hobo:
Ох ... това с кражбата е болезнено. Кой ли не го е изживявал. Не спирай да разказваш. Ако може с повече снимки. :)
Valenti:
Да естествено ще има и снимки! Но след толкова дълго писане(за пръв път ;D) доста ме заболяха пръстите, пък и реших да изчакам, поне едно мнение което да ме насърчи , да продължа! ;D
Хайде да не Ви тормозя, ще покажа една две снимчици за начало!
Първото колело(аз му викам БАЙК,та не се чудете ако срещнете този чуждик по нататък :)) което си купих като пораснах! ;D В пълна бойна готовност! ;D
А на тази снимка съм с един комшия, който се оказа че навремето е тренирал шосейно колоездене(като ученик) ,но в момента нямаше байк, а тъй като аз вече се сдобих с втори ;) му предоставих стария в комбинация със каска ,Плащ ;D ;D и екип , за да сме като две капки вода!!! ;D ;D ;D
За днес толкова от мен! Ако слушкате ще има още продължение...
vanjo:
Не само ще слушкаме, но и ще папка ме и ще пиеме ;D. Само Снимки и разкази да има
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия