Автор Тема: Помощ за ремонт на лодка  (Прочетена 18672 пъти)

rossko

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 58
Помощ за ремонт на лодка
« -: 12 Юли 2011, 01:01:14 am »
Здравейте,
Сдобих се с надуваем каяк Barum Tigerhai, лодката е двуместна 3.80м с 3 секции и още 3 допълнителни образуващи носа, кърмата и облегалката на предния пасажер.
Още тук искам да кажа, че  снимките не са мой, взети са от e-bay но моята е 1:1 с тези от снимките.
Изработена е от гума и плат от външната страна (много наподобява старите плажни дюшеци)

Не е първа младост но няма напуквания и държи въздух.
Имам проблем само с едната облегалка която оформя и кърмата. Предният ѝ собственик се е опитал да  надуе с компресор цялата лодка през малката възглавница. В резултата на което са се отлепили двата плата на отбелязаното място:

Опитах да я залепя с моментно лепило на бизон и на хенкел но и с двете резултата беше еднакъв. Лепилото държи добре докато възглавницата започне да се издува, тогава малко по малко лепилото поддава. Налягането раздува двата плата, силата действа в една линия и лепилото не издържа. Оригинално е подлепена ивица плат която да ограничи силите от раздуването но е сцепена от налягането. Ще съм благодарен за всяка идея как да бъде отремонтирана.
Тази „пробойна” не е фатална за лодката но е неудобна за продължително гребане. Гърбът лесно се уморява без упора.
Благодаря предварително
реална снимка от първото надуване:

LIC

• Full Member
  • Публикации: 154
Re:Помощ за ремонт на лодка
« Отговор #1 -: 30 Юли 2011, 16:04:07 pm »
Доколкото знам тези материали са подобни на винила и се лепят топлинно. Само, че на колко точно градуса се лепяха не мога да се сетя в момента. Някъде около 120-140 ми се върти в главата. Ще попитам колегите, които се занимават с винилите и ще ти кажа. Ако не пробвай с някое лепило за кожа или гума примерно на Хенкел.

rossko

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 58
« Отговор #2 -: 31 Юли 2011, 23:01:06 pm »
Тази не е PVC лодка и няма нищо общо с винила, материята наподобява плондер на топка - т.е гума
Засега е залепена с някакво лепило което ползват гумаджиите и държи ... намерих и лепило за транспортни ленти
на TIP-TOP. Ако пак се отлепи ще мажа с него

генчо димитров

• Newbie
  • *
  • Публикации: 3
« Отговор #3 -: 05 Август 2011, 12:18:24 pm »
суров каучук, разтваря се мисля ,че беше   бензин     после се пече   във   по старите  сервизи   имат  такива стяги  със нагряващи плочи

хелметекса  също е много добро лепило    за  гума