КРАЙ НА ФОРУМА, ИЛИ?
Я да съживим темата. Това ми донесе Дядо МразКупих си го за 94лв от Гранд Мол Варна. За около 70лв може да се вземе същия, ама с 272 лумена от Ибея, ама е от щатите и с митото ще прехвърли 100 лв. Като добавим чакането и затрудненията при евентуални рекламации (макар че при тая марка думата "рекламация" е неуместна) просто не си заслужава.Накратко - да ми е честита придобивката и със здраве да си я ползвам ама само не споменавайте пред жената финансови параметри щот И малко за батериите. Днес прекарах около половин час в кауфландеро да се пуля на етикетите на батериите и да се чудя коя кои да взема. в главата ми се редуваха циклично мислите "ЕВТИНОТО ИЗЛИЗА СКЪПО" и "ВМЕСТО ЕДНА МАРКОВА МОГА ДА СИ ВЗЕМА 10 НЕМАРКОВИ". В крайна сметка нищо не си взех и като се прибрах се поразрових в нета за мнения по въпроса.И намерих това http://hardwarebg.com/forum/archive/index.php/t-219059.htmlНакратко лидера при АА е батерии АА При ААА батериите пак те са лидери. Само батериите на Карфур ги превъзхождат, ама поне във Варна тая верига залязва. Батериите са нещо което заемат важно място в ежедневието ни, не само при "оцеляване" и затова смятам, че не пречи ако погледнете статията. От тая материя бъкел не разбирам, но това което разбрах е, че не винаги еФтиното излиза скъпа.
Ново попълнение от днес - Nitecore MT40GT. Същия диод като Convoy L2, но значително по-лек и с по-голяма далекобойност - 618 метра. Автономията на Nitecore MT40GT е по-голяма от версията Конвоя с една батерия 26550. Всъщност Convoy L2 за мен е безмислено тежък и чесно казано не го препоръчвам.
На теория може и да си прав. Теста показва друго. Фенера не е само рефлектор и диод. Както и да е. Конвоя е безмислено тежък и се опасявам че ако падне от 1,5 метра няма да оцелее. Другия кусур на Конвоя е дебелата и къса ръкохватка. Да, Конвоя е по_евтин, но видимо по_калпаво направен, а и няма фирма у нас която да ти покрие гаранцията.
....Иначе още един стар боец от моите...