Автор Тема: Вашето осветление  (Прочетена 44774 пъти)

shahoff

• Newbie
  • *
  • Публикации: 3
Re:Вашето осветление
« Отговор #30 -: 22 Октомври 2013, 23:39:52 pm »
ако решиш да продадеш един от челниците с противогазните кутии пиши ми или може батрер за някои от моите фенери

ko54

• Hero Member
  • Публикации: 1656
  • Водолей
Re: Вашето осветление
« Отговор #31 -: 23 Октомври 2013, 08:45:19 am »
Колега marcinkov, дайте акъл - коя марка от литиевите батерии CR123A 3 V са читави и на добри цени?

И откъде си ги доставяте?

Предварително благодаря! 
Огънят грее и свети, а телевизорът само свети и то само от едната страна.          

Marcinkov

• Sr. Member
  • Публикации: 352
« Отговор #32 -: 23 Октомври 2013, 09:23:49 am »
Колега marcinkov, дайте акъл - коя марка от литиевите батерии CR123A 3 V са читави и на добри цени?

И откъде си ги доставяте?

Предварително благодаря! 
Добрите са на Olight колегата Josе ще ви предложи и добра цена.

gavra74

• Full Member
  • Публикации: 239
« Отговор #33 -: 08 Април 2014, 20:47:45 pm »
Здравейте, имам едно питане. Имам един MINI MAGLITE, който ми е подарък, но си седи бездеен . Имам проблем с крушки за него. Едно че не се намират в моя край, второ че като ми кажат цена и ми иде да     Та питането ми е дали някой  има възможност да му направи лееек тунинг - да му се сложи един CREE LED диод, 5 вата - ако не може 5 вата, да е максимума за 2 батерии АА. Важното е да е силен, без значение колко ще изкарат батериите.
Психолозите съветват, когато някой много те е нервирал да броиш до 10 наум... И после да му вкараш един между зъбите - тъкмо ще се е отпуснал и няма да го очаква

Marcinkov

• Sr. Member
« Отговор #34 -: 09 Април 2014, 09:09:21 am »
Приятелю не се занимавай ,първо е сложно, второ най-много да ти излезе двойно по-скъпо от фенера.

gavra74

• Full Member
« Отговор #35 -: 09 Април 2014, 09:19:26 am »
кажи някои цифри, ако обичаш, пък аз ще мисля рових за цени на диодите, ама не намерих нищо. както вече казах - подарък е и ми е скъп (не във финансово измерение)
Психолозите съветват, когато някой много те е нервирал да броиш до 10 наум... И после да му вкараш един между зъбите - тъкмо ще се е отпуснал и няма да го очаква

Marcinkov

• Sr. Member
« Отговор #36 -: 09 Април 2014, 11:02:22 am »
В цифри е трудно да се говори защото не е често предлагана услуга, просто защото не е рентабилно можеш да ми вярваш, играчката за купуване смяна на диод и драйвер е голяма. Пиши на колегата Jose той може да знае къде как и колко, но не е гаранция.

gavra74

• Full Member
« Отговор #37 -: 09 Април 2014, 13:16:39 pm »
Чак до драйвери ли опряха нещата  :o Май наистина мисията е невъзможна... Отивам да пия една студена вода...

Mavrud

• Hero Member
  • Публикации: 645
« Отговор #38 -: 09 Април 2014, 20:09:32 pm »
gavra74, лесно решение на проблема ти предлагам тук.
 ;)
Не се взимай толкова на сериозно.

gavra74

• Full Member
« Отговор #39 -: 09 Април 2014, 21:24:34 pm »
ако сложиш поне единия в джоба - евала!!!
И намерих вариант за решаване на проблема:
как работи https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=JJzyR8yA5Ps и колко струва
http://www.ebay.com/itm/MINI-MAGLITE-LED-UPGRADE-BULB-2-AA-CREE-Torch-Flashlight-Conversion-2AA-/221366210953?pt=UK_SportsLeisure_Camping_LightsLanternsTorches&hash=item338a745189
Ако ми са верни сметките - 25-30лв.

gavra74

• Full Member
« Отговор #40 -: 10 Април 2014, 11:13:25 am »
макар че... като се замисля и това нещо ако ми изгаря толкова често колкото  крушките...

Marcinkov

• Sr. Member
« Отговор #41 -: 10 Април 2014, 11:17:07 am »
Ако се направи като хората изобщо нема да изгори, аз лично бих предпочел вместо Cree LED, XM-L диод  на тях им дават 50-100 000 часа живот, но не знам дали не е по-трудна направата, CREE e вече малко старичко.

Marcinkov

• Sr. Member
« Отговор #42 -: 10 Април 2014, 11:19:50 am »
A най-добрия вариант е OLIGTH S15 Baton 280 лумена с една или две(посредством удължител) АА батерии. Не е евтин, но пък е железен и трябва усилие да го прецакаш.

ko54

• Hero Member
  • Публикации: 1656
  • Водолей
« Отговор #43 -: 10 Април 2014, 12:32:20 pm »
Колега gavra74, този ъпгред от линковете е добър вариант.
Диодите XM-L няма да станат, защото са с голяма площ на самия кристал и няма да може да се фокусира Маглайта в точка, винаги ще има дупка(геврек).

В краен случай може да се сложи диод XR-E или XP-E, на които кристалът е 1х1 мм и ще се фокусира добре. А кристалът на XM-L диода е 4 пъти по-голям. Остава да виси въпроса с отвеждане на топлината, ако не е решен, диодът просто ще деградира и ще даде бързо фира.

Това решение срещу 8,75 лири е добро, тук са помислили и за топлоотвеждането чрез радиатора под диода. А и 50 лумена не са малко за мини Маглайта и ще се фокусира също така добре.
Желая успехи в ъпгрейтването. 

Огънят грее и свети, а телевизорът само свети и то само от едната страна.          

gavra74

• Full Member
« Отговор #44 -: 10 Април 2014, 13:04:17 pm »
ще  го мъдрим някак си  :-[