КРАЙ НА ФОРУМА, ИЛИ?
Да,явно причините за манията са интересни,но кой може да каже коя от всички ще го хване и защо?Ще се опитам да отговоря.Според мен всички хобита,мании,интереси са форма за борба със стреса и сваляне на напрежението от ежедневието. Някой карата мотори и бръмчат от светофар до светофар със 100км.Попитай ги,какъв е смисъла?!Други копаят злато и за седмица изкарват2-3гр. Със същият обем физ. труд за седмица в строителството биха спечелили еквивалента на десетки грама злато.Но така им харесва,очакват да напипат голямата жила...Колегите от ножарския форум колекционират ножове и всеки има по едно чекмедже със сгъвайки,отделно фиксовете-какъв е смисъла.Ще ти отговорят-така ми харесва!Вие сега ме питате същото и очаквате да ви се обяснявам защо така съм се стегнал.Бях отговорил в същата тема за 72-часова чанта в ножарския форум и като тръгнаха едни заяждания:...а значи ето какво ми трябва за да си имам комплект за оцеляване-само един пистолет....Сложи някоя вафла,че ще умреш от глад...Сега пък имаме темата за Сирия,като че ли не знаете,че в гората никой не бомбардира и не залага взр. устройства.В същото време монасите отшелници в древността са живели десетки години в недостъпни гори с никаква екипировка.За справка-житие на св.Иван Рилски-имал е само един кожух.Около 40 години живот в гората-няколко години в дървена хралупа, после се е поразширил в пещера..За сравнение чувала ми е Дефенс 4-екстрем -35градуса,та така...!
Нима в паниката няма да пострадат хора дори само защото са изтърчали на вън в студеното време необлечени и се простудят .Представи си ,че скочиш от сън ,всички крещят ,бягат и се блъскат и трябва буквално за няколко минути ,често и в тъмнината, да вземеш най-важното което да ти помогне да бъдеш независим не само ти а и семейството ти поне няколко дни докато властите овладеят кризата.Нима непрекъснато не се обаждат земетресения ,нима не може да се скъса язовирна стена?
10 часово спиране на тока изобщо не е причина за паника.