Автор Тема: 72-ва часовата ми раница за оцеляване  (Прочетена 52674 пъти)

gale

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 22
72-ва часовата ми раница за оцеляване
« -: 24 Август 2013, 11:58:57 am »
Колега gale, що не сложиш тук някоя снимка на съдържанието на тази 72-часова раница за оцеляване?

Предполагам, че ще е интересно за доста хора във форума...

Щото досега си мислех, че оцеляващият е само с един гол х...й(нож) в ръката и в краен случай с каска на главата. А при теб виждам много сериозно и доста различно отношение към оцеляването, па макар и планирано оцеляване.
Или може би става въпрос за подготовка към евентуален бъдещ апокалипсис?     

http://simonb.snimka.bg/hobby/tehnika.767471.31328754

http://simonb.snimka.bg/hobby/tehnika.767471.31328757

http://simonb.snimka.bg/hobby/tehnika.767471.31328759

Ето и обещаните от мен снимки на 72 часова раница и ЕДЦ.

ko54

• Hero Member
  • Публикации: 1656
  • Водолей
Re: 72-ва часовата ми раница за оцеляване
« Отговор #1 -: 24 Август 2013, 17:24:53 pm »
Наистина много сериозен подход.  Свалям шапка!   
Огънят грее и свети, а телевизорът само свети и то само от едната страна.          

gale

• Jr. Member
  • **
« Отговор #2 -: 25 Август 2013, 09:30:24 am »
Благодаря,стараем се.Само да допълня,в 1/3-та от раницата има компресираща торба,на която и се изкарва въздуха с прахосмукачка,в която съм сложил:старо скиорско яке "Диел",долница с поларена подплата,полар,непромокаема долница за дъжд,ски ръкавици,шапка,шамия,термо бельо,плетени вълнени чорапи,оранжев наелонов чувал с напечатани инструкции за оцеляване.Няма шега-наистина съм ги събрал вътре,че може и да съм пропуснал нещо,просто не ми се вадят.Чувала и палатката остават отвън на раницата,като смятам да заменям палатката-"Салева "Скот 3, със хамак с комарник от "Стейалайв",понеже така и така нося платнище за дъжд, и ще сваля 3 кг.Поздрави!

cat

• Sr. Member
  • Публикации: 468
« Отговор #3 -: 25 Август 2013, 13:18:57 pm »
2ножа + катана не е ли малко прекалено ?

gargo2

• Full Member
  • Публикации: 123
« Отговор #4 -: 25 Август 2013, 17:22:39 pm »
Поздрави и от мен!Мисля ,че не си струва да заменяш палатката с хамак .Тя е много по-универсална от хамака който не може да вържеш на голо място  а и с допълнения може да стане дори за всички сезони.Освен това не е много удобно ако ти се наложи часове наред да прекараш извит в хамак докато в палатката можеш да правиш какво ли не .Хамака е незаменим само в наводнена гора.. Извини ме ако пропущам но видях само един челник за осветление и не видях лопатка.Не разбрах също и какво предвиждаш за храна а и с какви количества вода можеш да се запасиш .

gale

• Jr. Member
  • **
« Отговор #5 -: 25 Август 2013, 20:48:04 pm »
Май си прав за хамака,и без това не ми се дават 93лв, а вече съм си поръчал самонадуваемо шалте ,че много ръби с обикновено и не мога да спя.Имам в ЕДЦ-то фенерче с крее диод-600 лум. /онова малкото черното/ много е злобно.За друг контейнер за вода освен синята бутилка нямам място.
С риск да стана смешен /но аз си знам диагнозата-параноя и вещомания/,ще кажа ,че храната ми е в колата-една малка раница с консерви и друг контейнер с др. продукти-брашно,захар,сол,спагети,царев.брашно,боб,леща,халва,подправки-за около10дни.Страничните джобове на раницата ,които допълнително съм слагал са празни и са за храна.В колата  е и сгъваемата лопата,която е наистина важна.Има и туби с вода и веро.Може да прибавя към раницата една сгъваема туба за вода.Те са по 10 лв. и не заемат много място.

samotniq valk

• Full Member
  • Публикации: 119
« Отговор #6 -: 26 Август 2013, 12:42:36 pm »
Извинявам се за лаишкия въпрос, но за какво е всичко това?

jordanov

• Sr. Member
  • Публикации: 298
« Отговор #7 -: 26 Август 2013, 13:29:50 pm »
Е как за какво, за края на света. 8) gale, предполагам си несемеен, на колко години си ? Майтапа настрани, като стане патакламата, до десетия ден трябва да си се добрал до мойто село. Аз ще съм там със сюрията, имам водоизточник, по 500 кила жито и царевица, някоя и друга гадинка, дърва и въглища за две зими и бая железа. От три страни комшии с пушки, ний с тебе и синковеца трябва да затворим периметъра от изток. Ако не ни спрат интернетя ще си живуркаме царски.

gargo2

• Full Member
  • Публикации: 123
« Отговор #8 -: 26 Август 2013, 14:08:41 pm »
Със сигурност ще ти кажа ,че не те гони параноя-просто си предвидлив и имаш възможности.Като сгъваеми съдове за вода мога да ти препоръчам мехчетата от вино .Те са в картонени опаковки а вътре има цяла възглавничка от здраво метализирано фолио.Малко бавно се пълнят отново през оригиналната канелка (за това съм си приготвил фунийка от отрязано шишенце)но в един страничен джоб сигурно ще събереш не по-малко от десетина такива .Надути само с въздух могат да се използват и като възглавнички.Изпиваш си винцето което не е за подценяване а опаковката запазваш като съд за вода.Водата стои пред храната по необходимост и за това възможностите за допълнителни запаси никога не са излишни.Много абсурдно ми изглежда показваното по някога по филмите как загубилият се в пустинна местност след като си изпива манерката до капка я захвърля като непотребна.Ами ако след няколко километра неочаквано попадне на вода?Съдове са необходими и ако се налага пречистване което не е толкова бързо и   водата трябва да престои достатъчно време.Сигурно съм пропуснал или не го разпознавам но ще ти трябва и малко радио с по-голям обхват и с къси вълни със слушалка.Нали и от това как се развиват събитията трябва да зависят действията ти или предпазните мерки които трябва да вземеш.Освен силна светлина ще ти е необходима и  по-слаба но продължителна за това чаените свещи са доста подходящи .Жалкото е ,че не съм срещал да продават специани фенерчета за тях за осветление на палатка.Видях ги на клипове .Много удобни изглеждат

gale

• Jr. Member
  • **
« Отговор #9 -: 26 Август 2013, 21:33:31 pm »
Нямам много възможности колега, просто съм пренасочил ресурси от едно място ,към друго т.е.нямам много от нещата,които всички имате.Не бих искал дискусията да се пренасочва от раницата и нейното съдържание, към моята личност и да ме питат едва ли не: "Кажи сега,защо си толкова луд и за какво си го събрал това".
Знам ги тези торбички от виното,но са много нежни според мен.
Колега, на 25 км. от града в който живея ги имам всички тези благини,които си изброил плюс зеленчукова градина и  средноголямо стадо от красти.Ще ми трябват само запаси от таблетки "Карсил"- за предпазване на черния дроб от действието на алкохола преяждане. ;D
И тогава ще ви пикая на цивилизацията, крадлива и мошеническа.
Само интернета...да пазим интернета!...хаха

ko54

• Hero Member
  • Публикации: 1656
  • Водолей
« Отговор #10 -: 27 Август 2013, 07:47:40 am »
Тури и един Калашник с два сандъка амуниции към запасите. 

Иначе как ще пазиш стадото красти, ако тумба  "цивилизовани", но гладни човеци или нечовеци реши, че стадото е негово?! 

Огънят грее и свети, а телевизорът само свети и то само от едната страна.          

meco puh

• Hero Member
  • Публикации: 542
« Отговор #11 -: 27 Август 2013, 09:26:21 am »
Тури и един Калашник с два сандъка амуниции към запасите. 

Иначе как ще пазиш стадото красти, ако тумба  "цивилизовани", но гладни човеци или нечовеци реши, че стадото е негово?! 

Ами да, как може да не се сещате за калашник? ;D
Те, времената са такива, че...

samotniq valk

• Full Member
  • Публикации: 119
« Отговор #12 -: 27 Август 2013, 09:34:24 am »
Аз сериозно питах какъв е смисълът от всичко това.
Винаги ми е било чудна манията да се правят комплекти за оцеляване.

meco puh

• Hero Member
  • Публикации: 542
« Отговор #13 -: 27 Август 2013, 11:26:39 am »
Аз сериозно питах какъв е смисълът от всичко това.
Винаги ми е било чудна манията да се правят комплекти за оцеляване.

Да питам и аз, съвсем сериозно-от какво се страхувате? Затова в предния ми пост писах, "времената са такива, че..."
Нима наистина мислите, че една раница ще ви спаси? Ами идете в момента в Сирия с една раница, от какво ще ви спаси - от куршуми, бомби, хим. газове и т.н.
Запазете спокойствие, за да умрем заедно. ;), а комплекта да го използваме утре, като правим следващия тридневен преход.

Kent

• Sr. Member
  • Публикации: 362
« Отговор #14 -: 27 Август 2013, 12:16:40 pm »
Цитат
Знам ги тези торбички от виното,но са много нежни според мен.

торбите от виното са си яки. ползват се и за възглавници като са празни и ги надуеш.