Ние сме само част от Природата!
Добре дошъл/дошла,
Гост
. Моля,
въведи своето потребителско име
или
се регистрирай
.
Изгубил си
активационния е-мейл
?
1 Час
1 Ден
1 Седмица
1 Месец
Завинаги
Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:
КРАЙ НА ФОРУМА, ИЛИ?
Начало
Forum
Помощ
Търси
Вход
Бушкрафт България
»
Бушкрафт
»
Екипировка, храна, медицина
»
Кисело зеле
« назад
напред »
Формат за разпечатване
Страници:
1
...
4
5
[
6
]
7
8
Автор
Тема: Кисело зеле (Прочетена 76825 пъти)
Mavrud
Hero Member
Публикации: 645
Re: Кисело зеле
«
Отговор #75 -:
11 Ноември 2015, 19:23:29 pm »
Как се очертава при вас сезон 2015?
Заложихте ли вече субстрата при тези топли дни? Аз днес поставих началото.
Има ли нови модни тенденции?
Активен
Не се взимай толкова на сериозно.
gavra74
Full Member
Публикации: 239
«
Отговор #76 -:
11 Ноември 2015, 19:29:27 pm »
Откога те чакаааам!!!! Още не съм го сложил, ще го сложим по късно. Затова за Нова година ще ядем от твоето, а за Трифон зарезан - от моето.
Активен
Психолозите съветват, когато някой много те е нервирал да броиш до 10 наум... И после да му вкараш един между зъбите - тъкмо ще се е отпуснал и няма да го очаква
jordanov
Sr. Member
Публикации: 298
«
Отговор #77 -:
16 Ноември 2015, 12:40:37 pm »
Охоо, откога съм я почнал кампанията... Никакви отклонения от правата линия, направо сон шон жмо, като нивото на Дунава
Първия бидон преди две седмици, втория преди една. Първи - с духане, втори - без.
П.п. Опсс, щях да излъжа. За първи път откак се помня, суровината не е от нашия двор, ами изцяло от пазара. Надявам се догодина да не се повтори. В тая връзка, как са цените при вас? Аз първата партида я купих на 50 ст., втората на 60, сега гледам, на 80-85 се пробват...
Активен
ko54
Hero Member
Публикации: 1656
Водолей
«
Отговор #78 -:
16 Ноември 2015, 14:39:36 pm »
Вчера се класирах на 80 стотинки.
Това е положението - уж дефлация, а пък всичко расте.
Явно в потребителската кошница луксозните яхти са поевтинели доста, за сметка на продуктите от първа необходимост, цената на които расте, обаче ние у Софето ядем доматите с колците, и затова си трайкаме.
Царевица, хрян и т.н., а с това топло време май ще стане за Коледа.
Активен
Огънят грее и свети, а телевизорът само свети и то само от едната страна.
Mavrud
Hero Member
«
Отговор #79 -:
26 Октомври 2016, 08:04:44 am »
Как се очертава при вас сезон 2016? Цени, нови рецепти? При нас цена засега 0,70лв/кг, за нови рецепти - добавяне на повече гулии в гаца над зелето [непробвано].
___
от
http://www.bgnow.eu
:
Знаете ли за тези седем факта за ползите на киселото зеле?
Активен
ko54
Hero Member
Водолей
«
Отговор #80 -:
26 Октомври 2016, 09:43:20 am »
Не е ли още рано, да го ева?
Активен
Mavrud
Hero Member
«
Отговор #81 -:
26 Октомври 2016, 13:40:23 pm »
Според народа, зеле требе да се турга около Димитровден.
Не знам кога е въведен грегорианския календар у нас (май края на 60те на ХХ век), ама за народни работи аз имам повече вяра на стария календар. Така че до около 8 ноември, Димитровден по стар стил, който има намерение - май трябва да подготвя зелките.
Активен
jose
Sr. Member
Публикации: 331
«
Отговор #82 -:
22 Ноември 2016, 11:28:34 am »
Активен
http://www.olight.bg
ko54
Hero Member
Водолей
«
Отговор #83 -:
22 Ноември 2016, 17:54:52 pm »
Вярно, да го ева, довечера ще му духам на зелето с маркуча.
Активен
ko54
Hero Member
Водолей
«
Отговор #84 -:
16 Декември 2016, 17:27:07 pm »
Пичове, как е зелето, стана ли вече?
Мойто стана, тъкмо навреме, щото рязаното зеле с моркови вече го изплюскахме.
Активен
Mavrud
Hero Member
«
Отговор #85 -:
18 Декември 2016, 10:15:43 am »
И таз година магията се случи - зелето стана!
Зелето се заложи между Димитровден по новому и по старому. За късмет материала беше закупен директно от градината на производителя, та се наложи да стои 2 дни да позавехне.
Кацата, която е вече над 30 годишна, още не е протекла.
Накълцаното зеле също вече е изядено. От кацата засега само за салата се извади за тест. От задържалото се студено време, чорбата е бистра и резлива.
_
Забележка:
Аз ползвам само едра черноморска сол. Тази година ми се стори, че солта в новата опаковка е по-пречистена, НО и май по-малко соли. Зелето ми се струва по-безсолно, макар че пак си сложих солта точно по рецепта. Солих и една риба и там без малко да я загубя. Така че, ако солите риба или меса имайте едно наум.
Активен
gavra74
Full Member
«
Отговор #86 -:
18 Януари 2017, 21:28:47 pm »
Аз не обърнах внимание около Димитровден ли го сложих, ама вече съм на средата на 120л бидон. Даже сега си рупам зеленце с греяна ракия.
Активен
Психолозите съветват, когато някой много те е нервирал да броиш до 10 наум... И после да му вкараш един между зъбите - тъкмо ще се е отпуснал и няма да го очаква
Mavrud
Hero Member
Re: Кисело зеле. ЗА ЗАМРЪЗНАЛОТО МОРЕ И КИСЕЛОТО ЗЕЛЕ...
«
Отговор #87 -:
19 Януари 2017, 18:46:30 pm »
ЗА ЗАМРЪЗНАЛОТО МОРЕ И КИСЕЛОТО ЗЕЛЕ...
Значи от новините на водещи телевизии през този месец можеше да чуете и видите следното. Цитати:
"Морето замръзна"
,
"Явление което се случва за първи път през този век".
А то кво:
Телевизия 1: Дават част от морска гара Бургас (закътано място в пристанище Бургас) - 2-3 метра от брега хванала ледена кора не повече от 5см дебела и дълга около 100м.
Телевизия 2: Друга телевизия показва рибарско пристанище Сарафово (затворена площ колкото едно футболно игрище, връзка с морето - около 10м широка) - същата работа...
А от моя дедо и от тато знам, че морето през двайстия век яко замръзвало май 1928 и 1954. Пързаляли се в морето. Дедо е роден 1904 и като бил млад (около 1928) ходил от Бургас до Созопол с кънки самоделки. Казваше, че каруците с дърва и въглища между двата града се движели по леда, защото било по-кратко.
Ако некой не му верва на дедо, да каже, ще му дам адреса да си говорят - парцел, ред.. и т.н. в хотел "
†
Вечна почивка
†
". Денонощно е там.
Предпоследно: Ако ще е замръзнало морето, то от кацата с моето зеле на терасата ми, трябва с чук и секач да вадя зелка...
Последно: Когато чуете друг път по новини от медиите, че морето е замръзнало - обадете се на познат по морето и попитайте вади ли зеле от бидона..... Демек четете между редовете и не вервайте от раз на всичко какво ви набиват от екрана... И апостол Тома не е повервал на възкръсналия Исус от раз, казал "дай да видя раните на ръцете ти" ...
Да живее киселото зеле - мярката за истината!
Снимка от замръзналото море:
Да, ама не! Това е снимка от моята каща със зеле. Това отгоре не е лед, а 2 пръстa скреж:
__
П.С. Не бих се учудил, ако след това "замръзване" на морето, дали правителството вече не е поръчало и доставило по един ледоразбивач (атомен) за Варна и Бургас.
Активен
kraychev
Jr. Member
Публикации: 36
«
Отговор #88 -:
20 Януари 2017, 09:37:42 am »
"Замръзването" на морето иде да покаже колко е жестока природата и колко е нормално като паднат 5 см сняг, държавата да затвори, въпреки исполинските усилия на Партията и правителството и лично на другаря Бойко Борисов. Бедствие библейско. Най-големия сняг, откакто има сняг.
п.п. На мен ми замръзнаха един 3л. буркан туршия и същия такъв с кисели краставички на терасата
Активен
gavra74
Full Member
«
Отговор #89 -:
21 Януари 2017, 21:08:43 pm »
Ееех kraychev, kraychev.... Да ги беше дал тия буркани при мен у мазата на топло.... Тю да му се не види....
Активен
Формат за разпечатване
Страници:
1
...
4
5
[
6
]
7
8
« назад