Автор Тема: Кисело зеле  (Прочетена 76889 пъти)

Mavrud

• Hero Member
  • Публикации: 645
Re: Кисело зеле
« Отговор #105 -: 15 Декември 2017, 14:36:49 pm »
Изоставам, хора!

"Смарт" претакване на кисело зеле? Може
Асеновградчанин предложи алтернативна употреба на умно устройство на българска компания
Клуб Z |Технологии | 12.12.2017, 17:41 ч.
Цитат
... Уредът може да се ползва за управление на бойлери, отоплителни, соларни, поливни системи, осветление и прочие - и Митков е решил, че това означава и че е подходящ за управляване на помпа за претакане в бидон с кисело зеле.

Така той може да наблюдава постоянно какво се случва с любимата на българите туршия, а системата осигурява автоматично поддържане на най-подходящата за зелето температура. Митков илюстрира технологията в проста диаграма:

Досега се опъвах, но крайно време е да си купя и аз смартфон.... Това горе ме предаде окончателно!
Не се взимай толкова на сериозно.

gavra74

• Full Member
  • Публикации: 239
« Отговор #106 -: 15 Декември 2017, 18:39:27 pm »
jordanov, къв е проблена с РИОСВ? Канала си е канал, какво значение има лай... ли текат там или зелева чорба? Или май съм забравил да уточня че става въпрос за тоалетна в мазата?!
Психолозите съветват, когато някой много те е нервирал да броиш до 10 наум... И после да му вкараш един между зъбите - тъкмо ще се е отпуснал и няма да го очаква

Mavrud

• Hero Member
« Отговор #107 -: 15 Декември 2017, 19:28:27 pm »
gavra74, едно време нас в НШЗО ни учеха, че ако нема друго, вероятния противник (тогава чичо сам, кралицата и другоto отвъд джелязната завеса, комшулара, паликаретата и т.н.) може бавно да бъде морен и с развалящо се кисело зеле - т.е. вид Б.О.В. В лека форма е, но като се има предвид нежните души на сегашниот  съюзник (изключая комшулара - машала на тях) при продължително излагане би довело до стомашно чревни и психо мозъчни проблеми, да не говорим за огромен кОлтурен шок.

Нека силата (зелето) бъде с вас!

П.С.
1. Туй мнение сий лично мое и не ангажира bushcraftbg.com,  да го е... (пардон - спомен от Плевен ми е).
2. Що е НШЗО, Б.О.В., "вероятния противник", джелязната завеса - младите незнаещи падуани да питат бащите или дедовците си.
3. Нищо лично срещу съюзниците, обичам ви - Make love, not war ;)
4. Въпрос: Абе джелязната завеса кой я предаде за вторични суровини - наште джипсита или капиталистите...
5. Джедаите са придобили силата от киселото зеле Made in Bulgaria!!!

Почти по темата "Прицел, Пеленг, Дистанция, Височина" - Бай Марин

Познавам го и наистина е служил във ВМС преди 1989г, май на ракетен катер....

gavra74

• Full Member
« Отговор #108 -: 17 Декември 2017, 07:45:38 am »
Топлото време посегна и на другото свидно нещо - туршийката... Първата жертва е 3 литрово бидонче със зелени домати. На вкус са добре и смятам да ги изконсумирам с дезинфектант, па ако ли ще после една седмица да не изляза от клозета.
А за зелето ми казаха, че има шанс да се оправи със серниста киселина - гр киселина на 10 л вода и ежедневно претакане.
Психолозите съветват, когато някой много те е нервирал да броиш до 10 наум... И после да му вкараш един между зъбите - тъкмо ще се е отпуснал и няма да го очаква

Mavrud

• Hero Member
« Отговор #109 -: 17 Декември 2017, 18:17:10 pm »
Ако проблема продължава с тези домати от 3л бидонче може да ги извадиш, измиеш с вода, наредиш нарязани в компотени буркани и в хладилника. Може и по 1 супена лъжица олио да им туриш. Те ще си пуснат чорба. Готова нарязана...

emil

• Sr. Member
  • Публикации: 282
« Отговор #110 -: 18 Декември 2017, 10:30:13 am »
Асеновградчанианът е предобрил инсталацията със смартфона. Да не се фукам, но преди 10-на години, преди да ме джасне кръвното и да почна да се вардя от солта и аз бях конструирал нещо подобно. С помпа от чистачки на лада самара, система от маркучи, захранване от PC и часовник от ел. табло. Бях изчислил дебита на помпата и бях изчистил бебешките болести на инсталацията. Даже обмислях да усъвършенствувам системата с поплавък от тоалетно казанче и GSM модул да ми праща SMS в случай на авария: примерно ако се задръсти входящия маркуч да пише: Nema struya!|"
Човешкият мързел е двигател на прогреса!

gavra74

• Full Member
« Отговор #111 -: 24 Януари 2018, 07:27:30 am »
https://youtu.be/Im9g8_aPiis
Поне качеството мина проверка

Mavrud

• Hero Member
« Отговор #112 -: 24 Януари 2018, 09:36:15 am »
gavra74, признавам те за майстор!
--
П.С. Звярът е страхотен!

gavra74

• Full Member
« Отговор #113 -: 25 Януари 2018, 20:58:39 pm »
Тя е мойта принцеса

Kent

• Sr. Member
  • Публикации: 362
« Отговор #114 -: 28 Януари 2018, 18:46:16 pm »
Стабилизирахме втория бидон с много лимони и синапено семе, че кафа от тоа бензоат. Хич не е лошо.

Mavrud

• Hero Member
« Отговор #115 -: 29 Януари 2018, 15:58:42 pm »
Kent, моля, дай инструкция, количества, съотношения (ако не е семейна тайна де)!