Бушкрафт > Бушкрафт, туризъм, къмпинг

Какво е това бушкрафт и как го разбирам аз?

<< < (2/21) > >>

Mili:
Не знам дали предците ни ни зоват да обикаляме планините, но знам че най-любимото ми място на света е билото на Стара планина. Там на високото на където и да погледнеш не виждаш делото на човека, и което е по-приятното не го чуваш. Без коли, без музики от всякъде, а понякога даже и без обхват на телефона, накар и да е малко опасно последното. Обичам също хижите, в които чаят се пие вместо вода, винаги има и винаги е истински.
Здравейте на всички от мен Mili! Не съм много по форумите, но в този се надявам да се позадържа.
Относто Бушкрафтът. Това не го бях чувала до днес. Мога само да кажа, че има разлика между това да обичаш да се разхождаш сред природата и това да обичаш самата природа. Трябва да я приемаш лично. Има толкова много хора, който обичат разходките в природата, но не се притесняват да си изхвърлят найлончето на пътеката.
За дрехите, нямам големи предпочитания. Не мога да скрия, че гледам да не съм извън модата, ама чак пък да я следвам, по скоро гледам тя да върви на мен. Това обаче си е за в града. Обичам качествените стоки, които обикновено се оказват от естествени материали. А когато го има като избор, предпочитам БЪЛГАРСКО производство!

scrooge:
Като отговор на въпроса на темата ще дам примери с най-големите бушкрафтъри.Това са аборигените в Австралия,саами на Скандинавския полуостров,бушмените в Африка,както и още много примери могат да се дадат.Това са хора които си живеят сред природата без да са им нужни модерни приспособления,макар че ползват такива за по голямо удобство.Основното което имат е огромното познание за природата,и местноста която обитават.

Hobo:
Mili, хубаво си го казала. За себе си аз знам, че съм част от Природата. Затова и я пиша с главна буква, макар според  правилата на правописа да не е така. Старая се да живея в хармония с всичко, което както мен е част от нея. Може би затова не харесвам лозунга "Пазете природата". По-скоро истината е да спрем да ядосваме Природата, защото не ние нея, а тя нас ще унищожи само за броени минути ако и писне от човеците!

Хех, най-сетне някой да каже, че носи найлон по принуда. :) Аз също нося найлон по принуда, но се старая да го избягвам винаги когато мога да си го позволя. Свръх производството на найлон от нефтените отпадъци е античовешко.

За съжаление и ние плащаме дан на модата. Името на форума е доказателство за това. Така се случи. Някога ще опиша историята как и защо форума беше кръстен Бушкрафт. Иначе за всички тук е ясно, че думата е изкуствено наложена в съвсем близкото минало като търговска марка  за която очаквам скоро да има война между различните фирми печелещи от бушкрафт индустрията, понеже се нароиха напоследък.

Както и да е. С бушкрафт или без него ние си обичаме планините, горите, полето, пещерите, реките и морето и това е което ни събира тук в нашата малка форумна общност. Добре дошла при нас!

zoso:

--- Цитат на: Hobo в 09 Март 2011, 09:17:51 am ---...
Както и да е. С бушкрафт или без него ние си обичаме планините, горите, полето, пещерите, реките и морето и това е което ни събира тук в нашата малка форумна общност. Добре дошла при нас!

--- Край на цитат ---
Е те това е, бате! Точно, ясно и кратко!
Mili, добре дошла във форума!

unior:
Досега не се включих в темата защото не знаех как да го формулирам, но Хобо прочете мислите ми и го каза Вместо мен  ;D
( а си мислех че аз съм екстрасенса във форума  ;D ;D ;D)

Добре дощла и от мен Mili  :)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия