Бушкрафт > Бушкрафт, туризъм, къмпинг

Какво е това бушкрафт и как го разбирам аз?

<< < (3/21) > >>

SkyRunner:
Ми да се обада и аз лекичко без дори никои да ме пита. ЗДРАВЕЙТЕ и от мен на ВСИЧКИ казвам се Стефан.Не знам що е то Бушкрафт и има ли то почва в нас? Но пак безкраино обичам БЕЗЦЕЛНОТО шлаене по горички,байрчета,от скоро и пещерички.Аз туй го разбирам като ежедневната си разходка с кучетата  еи големи Бушкравтари са тея само ме тормозят всеки божи ден да изминавам някакви разстояня от порядака на 15 до 20км. А и искат даже по двапати да ги минаваме  на ден. Не че не го правим де или пак на мен не ми е много голям кефа.От всички видове разхотки най обичам нощните.Заради звездното небо и колко по голяма е надморската височина толко по  дообре.
За природата? Ми с нея шега не бива а кат гледкам сички си се шегувкат. (това ще е до време)

Mili:

--- Цитат ---...Бушкрафт...за всички тук е ясно, че думата е изкуствено наложена...
--- Край на цитат ---

А аз бих искала да изкоментирам , друга изкуствено наложена фраза, която наскоро беше гръмнала по новините. А именно "био-храни" и/или "био-продукти". Чак го срешнах в някакъв тест за здравословното хранене и витамините, беше нещо такова:... Вие колко пъти в седмицата консумирате био-храни?...
Е, прощавайте, аз знаех, че храните, които купуваме от магазина са подобрявани, от гледна точка на човека, ама трябваше ли ни толкова префърцунен термин за градинските домати на баба? Излиза, че храните, които ядем нямат нищо общо с флората и фауната на земята, а тези "био-храни" са някакво ново откритие на човечеството.
Възможно ли е наистина ние като човешки вид, който спада към царство животни, чак толкова да сме забравили от къде сме тръгнали, че да ни трябват термини като "био-храни", "био-продукти" и "био-култури"? (въпросът е по-скоро риторичен, за съжаление)
Ходи в планината 2 пъти седмично, когато е сезонът на плодовете, и ето ти дозата био-храни. Кеф ти ягоди, кеф ти малини и къпини, кеф ти боровинки. А на репортажа по телевизията, чак показаха разсада в био-фермата. И моята баба е сложила разсад домати, да бяха дошли у нас да снимат. Вярно, че една харана, за да е био- не трябва да се обработва с никакви химикали и да се отглежда далеч от града, но все пак... Това си е просто добре позабравеното старо!

П.П.
Добре заварила на всички! :)

Kent:
Под думата Бушкрафт за мен се асоциират двата форума и чата, понеже до миналата година ако и я бях чувал тази дума, въобще не си давах сметка как заради осем букви, в небългароезично съчетание може да се разгарят спорове.
Ходили сме преди ерата на бушкрафта, ходим и ще ходим докато има някакви опции за придвижване. И не само на Планина или море и по паланки, ливади и дерета, а и под тях и някой ден може и над тях - вярвам. И изкуството да се спазариш за по ефтина квартира не е по-маловажно от това да можеш да запалиш огън прод проливен дъжд във влажната гора.
п.п. "Конфликта" бушкрафт-туризъм е изкуствен и бие на псевдонаучните спорове у братството на христа /май така викаха на йезуитите/ през т.нар. тъмно средновековие.

bubachco:
предполагам, че ако не всички, то голяма част от нас четат и форума на стоян, и този форум на хобо. лично на мен ми е необяснима тази неприязън, която се усеща между двата форума. ето, дори и тази тема, я усещам като камък, хвърлен в градината на другия форум. какво толкова не можем да разделим. по баирите, реките, пещерите - под небето, все още има място за всички. ще бъда безкрайно щастлив, ако един ден се съберат членовете и на двата форума, затова молбата ми е: нека се постараем да изграждаме мостове, а не бариери помежду си!

Hobo:

--- Цитат на: Mili в 09 Март 2011, 17:46:08 pm ---Възможно ли е наистина ние като човешки вид, който спада към царство животни, чак толкова да сме забравили от къде сме тръгнали, че да ни трябват термини като "био-храни", "био-продукти" и "био-култури"? (въпросът е по-скоро риторичен, за съжаление)
--- Край на цитат ---

Риторичен е за който иска да си извади главата от пясъка и да нарече нещата с истинските им имена. Всички тея нови термини като био-храни, био-продукти, био-култури, ще добавя и бушкрафт, са единствено нужни на търговците. Човеците сме живяли и преди тях, но сега здраво ни ошушкват чрез тях.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия