Бушкрафт > Бушкрафт, туризъм, къмпинг

Какво е това бушкрафт и как го разбирам аз?

<< < (21/21)

kraychev:
Животът извън цивилизацията, за нас е някаква форма на разнообразие и откъсване от ежедневието. За хората, които са го водили, това си е бил нормалния живот. Не са го наричали "оцеляване", "храст-крафт" или други купешки имена, това им е бил битът. Палили са си ръчно свитите цигари с чакмак и прахан, защото кибрит е нямало, или е бил скъп, или по навик (човекът понякога трудно приема новото, примери много). Аз се възхищавам на уменията на нашите предци, но не съм сигурен, ако живеех техния живот, дали нямаше да искам нещо друго. Защото сега искам да живея някъде в гората, да не нося костюм и да ям каквото отгледам/уловя/набера, но това е от сегашната ми камбанария. Така мисля аз.
Между другото, преди години открих интересно четиво, като бележка към един исторически роман. Става въпрос за т.нар. "хайдушки закон", който се приписва на Бойчо войвода. Има интересни препоръки за набавяне на вода със сюнгер от росата, за третиране на огнестрелни рани с билки и гъби и т.н. Ако има интерес, бих качил текста (2стр.), но не ми се получава. Бележките са към романа "Тътени" от Цончо Родев, част от трилогия, посветена на историята на гр. Сливен от началото на ХІХв. до Освобождението.
Извинявам се за дългия пост.

Навигация

[0] Списък на темите

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия