КРАЙ НА ФОРУМА, ИЛИ?
За мен бушкрафт означава - обратно към Природата. Ние сме част от нея но се отдалечихме от корените си и ежедневно и нанасяме тежки рани. Чрез бушкрафта се връщам обратно към дедите си, които наистина са живяли в хармония с Природата. Някак си не ми е удобно да седна до огъня в дивата Природа облечен в найлон, който както е известно не е от любимите продукти на Природата. И докато си пазя скъпия найлон от огнените искри да се самовъзхищавам колко велико природно творение е човека! Ех, кога ли ще измислят френдли за найлона синтетичен огън... Без да съм маняк харесвам девиза: "Живей в хармония с Природата". Опитвам се да го спазвам доколкото мога, въпреки че това е много трудно в наши дни. Защото малко неща зависят от обикновения човек.
Бушкрафтът на практика е начин на живот, който нашите прадеди са водили. Познанията и уменията им са превръщали дивото в дом.
...Както и да е. С бушкрафт или без него ние си обичаме планините, горите, полето, пещерите, реките и морето и това е което ни събира тук в нашата малка форумна общност. Добре дошла при нас!
...Бушкрафт...за всички тук е ясно, че думата е изкуствено наложена...
Възможно ли е наистина ние като човешки вид, който спада към царство животни, чак толкова да сме забравили от къде сме тръгнали, че да ни трябват термини като "био-храни", "био-продукти" и "био-култури"? (въпросът е по-скоро риторичен, за съжаление)