Бушкрафт > Походи, разходки, сбирки, туристически обекти, тракове

Туристически маршрути и пътеки около Варна

(1/2) > >>

LOUIS:
Здравейте,
Ще съм благодарен на всеки,който сподели карти и координати на туристически маршрути и екопътеки около Варна.
Понеже търсих и не намерих, ако има вече такава тема-моля да бъда извинен. Зарибявам кандидат-бушкрафтъри и не искам да ги плаша от начало с големи и далечни  походи.

gavra74:
Обаждай се като ще правите  нещо. Нов съм в региона и търся с кого и къде.

LOUIS:
Толкова време мина и никакъв отговор.......
Гавра, ще те имаме предвид.

zcezbpm:
Един колега спомена Аладжа манастир, Паша дере и местността Барите около Варна.


Те повечето морски които познавам се организират, палят колите и към Централен Балкан където има десетки маркирани маршрути. Доста е пътя до там, но там има каквото ти душа сака. :)
Може още от Ришкия проход като се тръгне на запад в обратна посока на  Ком-Емине и там си е вече доста диво, Върбишкия, Елена-Твърдица, Шипка...
Спира се колата на някой проход, ходи се два дена и се прибирате в неделя вечер. Варианти много-някой да ви закара и да ви вземе от друг проход, палатки и правите лъчове насам натам...Без кола ще ви трябват повече дни, че трудно се стига до тези места.

Компромисен вариант поне за мен е да се ходи около Варна по разните разрушени крепости, манастири, блата, пещери, скални образования и други природни забележителности, които може да видите на тази карта къде се намират. http://ranica.eu/#!map Като цъкнете на КАРТА и после на конкретния обект ви показва какво е, къде се намира, обекти в близост, как се стига....

Ако нямате възможност за далечни пътувания и само около Варна може да ходите има и друг вариант, само мерак да имате и някой и друг лев за гпс. Може и направо на телефона да я качите картата, но аз на телефон дето му свършва батерията за няколко часа не мога да разчитам, ама и така става .  Инсталирате си на компютъра бейс камп http://www8.garmin.com/support/download_details.jsp?id=4435
и тази карта  http://bgmountains.org/maps/category/4
Качвате си я в гпс-а картата чрез бейс камп-а .
Избирате си едно място с повече гора и го оглеждате  гугъл Земя, оглеждате го и с бейс кампа и картата за планините , може и трак най-грубо да си начертаете и тръгвате. :) На мястото каквото сабя покаже, пътеки, пътища направо през гората...имате си следа от гпс-а и няма да е проблем да се върнете обратно по следата.
Може да си измерите километрите по картата с инструментите в бейс камп-а за да знаете горе долу колко път ви чака. Първо по-леки опознавателни преходи да разучите вода, пътища ....ще е офроуд ходене без пътека на места, но планините там хич не са високи така че и да се загубите едва ли ще е проблем.Затова и навигацията е препоръчителна, за да нямате дертове.

Едва ли съм бил от голяма помощ, но сте доста далеч от популярните туристически маршрути, но поне на море и плаж  можете лесно да идете за разлика от мен. :)


Kent:
Бих ви предложил да се разходите до някой от водопадите във Варненски окръг. Примерно Куза скока. Намира се до с. Поляците. Има достатъчно инфо за него в интернет с координати / жокер- уикимапия/. Надявам се, че ви прави удоволствие да търсите и планирате маршрутите си както и на нас. Придвижването до там изисква автомобил, ботуши /понеже реката се разлива/и някакви леки закуски за из път.
Иначе, ако искате някой да ви води, ТД "Родни балкани" се справя доста завидно с това...
Поздрави.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия