Автор Тема: Въздушно оръжие - играчки за големи  (Прочетена 26798 пъти)

LOUIS

• Full Member
  • Публикации: 110
  • Варна
Re: Въздушно оръжие - играчки за големи
« Отговор #30 -: 29 Юни 2013, 12:38:27 pm »
Имам въздухарка Байкал 5,5 мм веднъж за пробата престъргах куршум от 22 ЛР да пробвам дали ще го изтреля , еми изтреля го пущината че и се заби в чамова дъска по дълбоко от съчма Гамо хънтър . обаче при тестовете за делекобойност куршумчето се провали явно беше прекалено тежко за да бъде изтреляно по надалечко но ми стана интересно , и понеже смятам че пневматичното оръжие е само имитация на оръжие и става само за стрелба по шишарки и не си струва да се задълбочавам реших да попитам тия дето са се задълбочили .

При въздушното оръжие изкуството и удоволствието идва от допълнителния "тунинг" по детайлите,
тяхното сработване и възможността да изкараш максимума от това оръжие, което имаш. Не е малко....
Извадено от кутията, то не стреля както трябва. Трябва да му вдъхнеш малко душа (преглед, смазване, пружини, клапани, уплътнения да се прегледат.....) - независимо дали е от 50 или 3000лв.
И важно е на каква е енергията на проектила, а да отиде там, където ти желаеш.
Sic transit gloria mundi

Kris De Monte

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 67
« Отговор #31 -: 06 Април 2015, 20:05:44 pm »
От известно време и аз съм собственик на въдшушна пушка Hatsan striker 1000s. Доволен съм 5,5 калибър не ми трябваше много време за да се науча да стрелям,на 35-40 метра без оптика целя мишена с размери 35-40см. Мощна е ползвам я само за кеф,стрелям по метални съдове,шишета,купих й и оптика но не мога да я настроя.Ако има ентусиасти от Варна да постреляме нека да пишат.
"Ако искаш живот като на филм,спри да живееш като по учебник ! К.П"

Valenti

• Sr. Member
  • Публикации: 352
« Отговор #32 -: 07 Април 2015, 20:19:25 pm »
Честита придобивка! С радост да си я използваш! Една молба, ако не представлява трудност за теб,моля малко данни и снимки ако може на пушката и оптиката, Благодаря ти!

коста

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 9
« Отговор #33 -: 08 Април 2015, 20:05:58 pm »
Валка адмираций.Имаш усет и лека ръка.Хубавото си е хубаво.

Kris De Monte

• Jr. Member
  • **
« Отговор #34 -: 10 Април 2015, 21:52:36 pm »
Благодаря ! Ще кача скоро снимки като имам малко време и възможност да направя по-качествни снимки и подробни технически данни !

STAIKOSSS

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 6
« Отговор #35 -: 28 Април 2015, 17:00:47 pm »
Като пишем,за пневматика!Стрелям с EVANIX MAX 6.35.И не,за лов.За лов си имам огнестрелно.Това си ми е за кеф,гъдел, както искаш така го кажи.

STAIKOSSS

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 6
« Отговор #36 -: 28 Април 2015, 17:04:28 pm »
И забравих,да обясня.Стрелям на 100-150 метра.

Kris De Monte

• Jr. Member
  • **
« Отговор #37 -: 13 Май 2015, 22:42:19 pm »
Ето малко снимки за пушката както обещах преди време.
1.Hatsan striker 1000s калибър - 5.5mm. ; начална скорост от 240м в секунда. Пазарна цена нова около 147лв.