КРАЙ НА ФОРУМА, ИЛИ?
Цитатнемска проектантска инженерна прецизност + славянски допуски и сглобкиИнтересно изказване. Тоест германците не са направили автомат като Калашников защото не разполагат с "славянски допуски и сглобки" ли ? Какво е "допуск" според теб че ли стана интересно.
немска проектантска инженерна прецизност + славянски допуски и сглобки
Гениален си е автомата отвсякъде. Има си хас - немска проектантска инженерна (?) прецизност + славянски допуски и сглобки. И именно това уникално съчетание го прави уникално незаменим - и в кал и дъжд и в пясъчни бури и в студ и мраз... И т.н. и т.н.
Цитат на: LOUIS в 05 Декември 2013, 20:02:46 pmЦитат на: Lao Shu в 05 Декември 2013, 15:45:00 pmЗдравейте. Относно носенето и употребата на късо оръжие в планината личната отговрност е същата както и в населените места. Не бих наранил живо същество,освен ако ситуацията не опира до оцеляване и няма други начини. Пиратките са ефективни,но не винаги. Случвало ми се е ефекта от пиратката да е обратен- настърви животните от тогава нося малък газов пистолет с накрайник за ракети- сигнални и гърмящи,плюс халостни и газови патрони. Не заема място не тежи много и е функционално и ефективно. А иначе ако ви се наложи да ползвате пистолет срещу мечка дори и с Макаров ще имате шанс, ако сте с хидрошокови патрони. Здравей Колега,Би ли прикачил линк как изглеждат хидрошоковите патрони за "Макаров".Изглежда като хидрошок - скосен връх и отвор Преи години имаше една серия такива дето се бяха появили и по оръжейните магазини.Аз си взех такива от Пловдив , бяха американски с алуминиева гилза.После бързо изчезнаха от този магазин.Пък и вече не е необходимо да си търся такива, като мога и сам да си ги направя.И сам можеш да се досетиш какво е необходимо и как се прави.А като поработиш и с влакнест автомобилен кит занеш ли какви хубави балистични капачки на хидрошока стават .Един пич тук се дивеше на хидрошок с балистична капачка за ТТ.Цялата му компания отричаше да има такива докато не им занесох два такива направени от неговите патрони.Всичко се прави момчета.Както и ако има човек време да бърка балистичен гел всичко може да се пробва и да изчистиш изчилителния модел на скосяването , диаметъра на отвора, дълбочината на отвора и даже вида отвор (цилиндричен или конусовиден).С най-малко труд се правят полуоблечените куршуми.Трябва ти само азотна киселина, шкурка, патрона(патрон с оловен проектил без стоманен сърдечник) и оръжието за, което е патрона.Дори и да не стигаш до хидрошок а само до полуоблечения проектил резултатите върху едро животно са впечатляващи.Говоря за кон и 9х18 полуоблечен (полусъблечен по моята терминология ) .А за саморъчен хидрошок на .357 или полуоблечен .357 и револвер с 4 инчова цев - там просто не ми се говори С Макаров дори и с хидрошок патрони не бих се изправил срещу мечка, имам си резерви, но с .375 FMJ с плосък връх (без никакви хидрошок подобрения или полусъбличане) и револвер дори с 2 инча цев баба меца няма шансове - проверено е на бик с изстрел в тялото П.П.Всичките експерименти с макаровския патрон и патрона за ТТ бяха инициирани от приказките на разни разбирачи, че нищо не ставало саморъчно и трябвало в завод да се прави както и че нямало хидрошоци с балистични капачки за ПМ и ТТ .Разбира се нито един от разбирачите нямаше кой знае какво образование, да не говорим за специализирано образование в оръжейното дело.Интересни са пробите с патрон ТТ, но с проектил от Калашников.Разбира се такъв патрон се пълни ръчно в пистолета.Резултата се мереше чрез изстрел от горе на долу през поставени една върху друга тенекии от сирене пълни с пресят мокър пясък.Нормален патрон ТТ проектила оставаше в третата (тази дето стои на земята) тенекия.Патрон с проектил от АК - третата тенекия издънена и на още 80 см. в пръстта Време да има човек, експерименти много могат да се правят и балистичния гел вече не е толкова скъп.....Поздрави на пищовлиите и Весели Празници!
Цитат на: Lao Shu в 05 Декември 2013, 15:45:00 pmЗдравейте. Относно носенето и употребата на късо оръжие в планината личната отговрност е същата както и в населените места. Не бих наранил живо същество,освен ако ситуацията не опира до оцеляване и няма други начини. Пиратките са ефективни,но не винаги. Случвало ми се е ефекта от пиратката да е обратен- настърви животните от тогава нося малък газов пистолет с накрайник за ракети- сигнални и гърмящи,плюс халостни и газови патрони. Не заема място не тежи много и е функционално и ефективно. А иначе ако ви се наложи да ползвате пистолет срещу мечка дори и с Макаров ще имате шанс, ако сте с хидрошокови патрони. Здравей Колега,Би ли прикачил линк как изглеждат хидрошоковите патрони за "Макаров".
Здравейте. Относно носенето и употребата на късо оръжие в планината личната отговрност е същата както и в населените места. Не бих наранил живо същество,освен ако ситуацията не опира до оцеляване и няма други начини. Пиратките са ефективни,но не винаги. Случвало ми се е ефекта от пиратката да е обратен- настърви животните от тогава нося малък газов пистолет с накрайник за ракети- сигнални и гърмящи,плюс халостни и газови патрони. Не заема място не тежи много и е функционално и ефективно. А иначе ако ви се наложи да ползвате пистолет срещу мечка дори и с Макаров ще имате шанс, ако сте с хидрошокови патрони.
БНА определение за Автомат Калашников АК47 от личното ми войнишко тефтерче:"Лично оръжие на боеца за поразяване живата сила на противника с огън, нож и приклад".Номерът на първият ми автомат беше 1221. Следващия не го помня.Мразя всякакви огнестрелни оръжия, но още повече неуважителното отношение към тях.Ако сега се наложи да избирам лично оръжие - пак ще е АК47 - 7.62. Ще помоля само и за шепа трасиращи и още толкоз бронебойни патрони. Може и за приставката за изстрелване на гранати .
, да не говорим, че ако затриете пищака ви чак присъда поне 2г пробация, да не говорим по сериозни деяния.