Здравейте драги съфорумци! След няколкодневно обмисляне за отваряне на нова тема, реших че, ако такава тема съществува, по някакъв начин ще бъде полезна за нас. Макар че самото въздушно оръжие няма допирни точки с бушкрафта като цяло, съм убеден че доста хора от този форум ,по един или друг начин са се докосвали до него. Другата причина поради която си позволявам да започна тази тема е одобрението което получих,от някои колеги ,за което им благодаря!

Ето каква е идеята ми за ,,ВЪЗДУШНО ОРЪЖИЕ- ИГРАЧКИ ЗА ГОЛЕМИ" :
1.Тук може да покажем друго наше любимо занимание - възд. оръжие
2.може да споделяме опита си относно стрелба по мишени.
3.Какви мишени използваме...какво е оръжието и т.н.
4. Ревю в снимки
Аз смятам да започна темата така:
Едно от многото ми любими занимания е стрелбата със въздушна пушка. Не зная дали е някакъв вроден инстинкт,или нещо друго,но съм убеден че голяма част от нас мъжете преди да станем такива разбира се

, сме стреляли дори и на ужким с най различни оръжия-играчки! По мое време (прогимназиалните класове) видях за пръв път въздушна пушка която беше внесена нелегално от Чехословакия (вече няма такава държава

) подарък за един мой съученик. Първо докосване до това почти истинско оръжие. Усещането на студеният метал, на дървеният приклад всичко това беше невероятно!Но само толкова, нямахме щастието да стреляме тогава, защото се страхувахме да не би да ни,арестува милицията (полиция), че тя първо биеше и после питаше!
Много дълъг увод се получи! А исках да го направя с няколко думи само

Най -сетне в далечната 1998 г. (вече бях мъж на средна възраст) продажбата на въздушно оръжие си беше напълно свободна, се сдобих с така желаната въздухарка. модел А2-В1 производство от малките жълти ръчички

т.е. Китай! Голям мерак! Начесах си крастата- голяма стрелба падаше в почивните дни, сред природата. То не бяха мишени от капачки за буркани, самите буркани

и т.н. Тази пушка и до ден днешен си е жива и здрава, но сега краси една от стените на вилата. Толкова много си я ценя че ,даже и дървен приклад и спретнах с много инкрустации. А по цевта има гравюра даже. Тук мога пак да се изфукам че всичко е правено от МОИТЕ ДВЕ ЛЕВИ РЪЧИЧКИ!

Ето я и нея моята красавица(цигането си е най- хубавата рожба на циганката)

Oпс..! Гледайте само пушката, за другите неща- в друга тема!

И малко детайли от приклада....

A тук може би се забелязва вградената нишка от сребро!

...малко гравюра...

...и тук..

В цял план

Това беше началото, и първата моя любима

която представих...
... но не и последната!
Ако има интерес, и включване от ваша страна със снимки или разкази, може и да има продължение! ;

;