Автор Тема: Въздушно оръжие - играчки за големи  (Прочетена 26419 пъти)

ko54

• Hero Member
  • Публикации: 1656
  • Водолей
Re:Въздушно оръжие - играчки за големи
« Отговор #15 -: 07 Май 2011, 10:23:22 am »
Цар си!!!  :)  Нямам думи за приклада и изобщо за мерака и търпението ти. А това решение за отвертката си е направо за патент.  :D   И дърворезбата е чудесна. А какви длета си използвал за резбата, ако не е тайна, разбира се? Питам, щото и аз отдавна се каня да си взема някакъв комплект, и се чудя китайските комплекти ще вършат ли работа?, дали стоманата им е добра, или да купувам отделно по 1 бр., но от по-читави фирми. Немските много ми харесват, обаче цената изобщо не ми харесва. Изобщо в тази тема за резбата върху дърво съм абсолютно бос, а виждам, че ти си със светлинни години напред в материала.  8)
Огънят грее и свети, а телевизорът само свети и то само от едната страна.          

Valenti

• Sr. Member
  • Публикации: 352
« Отговор #16 -: 08 Май 2011, 12:36:31 pm »
Ами какво да ти кажа,имам няколко комплекта  длета,които все са купувани преди повече от 30г. На единият комплект пише- ,,сделано в СССР", на другият -,,made in DDR" . Ползвам и един  китайски, също на доста годинки.
Но професионален съвет за длета не мога да дам, тъй като съм пълен дилетант-аматьор в дърворезбата и не искам да те подвеждам.

ko54

• Hero Member
  • Публикации: 1656
  • Водолей
« Отговор #17 -: 08 Май 2011, 13:04:43 pm »
Ясно, май ще се обикаля Битака. Благодаря.
Огънят грее и свети, а телевизорът само свети и то само от едната страна.          

sika

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 82
« Отговор #18 -: 19 Февруари 2012, 11:19:22 am »
Аз навремето служих кашик в Ардино и поради естеството на службата в толкова много стрелби участвах, че някак си ми дойде байгън и до ден днешен от стрелба с каквото и по каквото и да е. Но това в което си превърнал пушката си е изкуство и мерак и любов може би.. и ме възхищава. Струва ми се, че не стрелбата по капачки и врабчета е най-важната. Това да превърнеш една обикновенна въздушна пушка в експонат за изложба според мен разкрива съвсем друга душевност. Тук се сещам и за един пепелник, който видях, че си носиш въпреки ограничения багаж при велоразходките ти. Така че продължавай с ревюто и недей да скромничиш - снимай и пиши!!
Още веднъж поздравления  :) :)
Приятел ,ти в Момчилградският полк ли си силужил? Аз бях в Гранично там :)

mitko

• Newbie
  • *
  • Публикации: 1
Re: Въздушно оръжие - играчки за големи
« Отговор #19 -: 13 Април 2013, 23:38:18 pm »
трябва ми едно от тези барабанчета за суматра които си изработил

Valenti

• Sr. Member
« Отговор #20 -: 20 Юни 2013, 13:17:18 pm »
Здравейте,съфорумци! Поради ,,здравословни" причини, няма да ползвам велосипеда. За това с колегата Зиаско си спретнахме малко стрелби
,хапване сред природата! С една дума,пак си прекарахме чудесно! Вижте,как с това видео:

http://www.youtube.com/watch?v=n5ThqvyYAEA&feature=c4-overview&list=UUQVzj8gIZSaVL_K1_mnw8pQ

cat

• Sr. Member
  • Публикации: 468
« Отговор #21 -: 22 Юни 2013, 21:30:09 pm »
Въпрос към по разбиращите че мене с тия въздухарки хич ме няма . Колко е най тежкия проектил ( съчма) за 5,5 мм въздушна пушка ?

Valenti

• Sr. Member
« Отговор #22 -: 23 Юни 2013, 09:44:59 am »
Въпрос към по разбиращите че мене с тия въздухарки хич ме няма . Колко е най тежкия проектил ( съчма) за 5,5 мм въздушна пушка ?

Така зададен въпроса ти, има доста отговори! Има няколко вида въздушни пушки, които ,,ползват" различни видове проектили (съчми)!  ;D
Най- леките са около 0.9гр.  А тежките 2.60- 3.00гр!

Valenti

• Sr. Member
« Отговор #23 -: 24 Юни 2013, 00:21:24 am »
Май влязох в серия, с малко позабравената ми голяма любов! Днес чудна среща се оформи с групата. Както винаги- много стрелба,приятна
среща с приятели,хапване,пийване и ...само хубави моменти!  ;)

И за тези,които също харесват този вид спорт,поднасям следващите кадри:

http://www.youtube.com/watch?v=zc6AAA5avMQ&feature=c4-overview&list=UUQVzj8gIZSaVL_K1_mnw8pQ

Ако ви е харесало или не,пишете! Ще се радвам,да чуя вашият коментар!  :)
П.П. А вие практикувате ли,нещо подобно?

LOUIS

• Full Member
  • Публикации: 110
  • Варна
« Отговор #24 -: 24 Юни 2013, 21:39:16 pm »
Охоо...
Гледам, че и Здравко е на линия...
Sic transit gloria mundi

Valenti

• Sr. Member
« Отговор #25 -: 25 Юни 2013, 11:19:13 am »
Охоо...

Той,винаги е на линия! Ами ти,кога ще се появиш?  ;D

LOUIS

• Full Member
  • Публикации: 110
  • Варна
« Отговор #26 -: 25 Юни 2013, 19:24:33 pm »
Охоо...

Той,винаги е на линия! Ами ти,кога ще се появиш?  ;D

Честно казано с новата ми работа - незнам. Може някоя неделя сутрин рано-ако мястото е уточнено.
Познаваме се задочно от друг форум. Ама там съм писал основно в кулинарната и от нищо-нещо теми.
...."ЦФХ"-а взе да ръждясва.....
Sic transit gloria mundi

cat

• Sr. Member
  • Публикации: 468
« Отговор #27 -: 29 Юни 2013, 00:41:09 am »
Имам въздухарка Байкал 5,5 мм веднъж за пробата престъргах куршум от 22 ЛР да пробвам дали ще го изтреля , еми изтреля го пущината че и се заби в чамова дъска по дълбоко от съчма Гамо хънтър . обаче при тестовете за делекобойност куршумчето се провали явно беше прекалено тежко за да бъде изтреляно по надалечко но ми стана интересно , и понеже смятам че пневматичното оръжие е само имитация на оръжие и става само за стрелба по шишарки и не си струва да се задълбочавам реших да попитам тия дето са се задълбочили .

Fat_Jim

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 58
« Отговор #28 -: 29 Юни 2013, 08:03:51 am »
Имам същата "Байкал 513М". Хич не си е имитация на оръжие тя - даже се води ловно-спортна. Обаче не пробвай с куршуми 22 кал. Ще ги изстреля, но има опасност от пооловяване на цевта. Има 5.5 мм чашки за ПЦП - те са по-тежки от "Гамо хънтър" и "Баракуда". :)
А с някои ПЦП даже се ходи на лов в САЩ - има 38 и даже 45 калибър.

Racho

• Full Member
  • Публикации: 123
« Отговор #29 -: 29 Юни 2013, 08:52:33 am »